tisdag, mars 30, 2010

Normaliseringsprocessen

Alex Bengtsson bloggar om hur SD normaliseras och oviljan att se att det på ett folkligt plan finns rasism i det svenska samhället

onsdag, mars 24, 2010

Uttalande i SvD

Svenska Dagbladets kulturdel har idag en tillbakablickOmars radikalisering och hur hans omgivning såg på honom före och efter. Jag är en av dem som uttalar sig.

Omars uppgång och fall är en personlig tragedi, men flera som jag talar med tycker att det mest skrämmande i historien är framväxten av en ny typ av allianser, ett fenomen som syntes tydligt under demonstrationerna mot Israel under Davis Cup i Malmö.

–Det är ursprungligen en amerikansk företeelse, säger Jonathan Leman från tidskriften Expo. Sedan länge finns ett samarbete mellan Nation of Islam och den vita maktrörelsen i USA. På samma sätt har Omar skapat en koalition av radikala muslimer och politiska extremister, och de förenas av att de ser ”sionismen” som den avgörande fienden.
Det jag menade var inte att företeelsen är specifikt amerikansk utan att det är ett mönster man kunnat se i USA i flera decennier. Orsaken till det är att USA betydligt längre har varit ett mångkulturellt samhälle och att olika extremistgrupper som är anhängare av separatism förhåller sig till det. Hos SPLCenter kan man läsa om kopplingar mellan KKK och Nation of Islam. I Sverige förenas en del vit makt-aktiviserna med Mohamed Omar i det att de båda inte vill att muslimer ska vara en integrerad del av det svenska samhället. Från vit makt-hållet handlar det om att man anser att Sverige hotas om olika minoriteter blir en del av det svenska. Då är det bättre att minoriteter lever avskiljt så att de lättare i framtiden kan repatrieras. Det radikala muslimska perspektivet handlar om att få så många muslimer som möjligt att bli motståndare till det moderna samhället och den påstått "sionistiska" demokratin som finns i Sverige.

Inom båda grupperna förenar tron på en världsjudisk konspiration som förklarar de upplevda problemen i Sverige och i världen.

Sveriges unga muslimer (SUM) bjuder in homofob och antisemit

P3-nyheter rapporterar om predikanten Sheikh Abdullah Hakim Quick som uttrycker ett mycket grovt hat mot framför allt homosexuella. Utdrag:

Men ordföranden, Mohammed Kharraki, säger att de ändå tänker låta honom tala på konferensen, trots att Sveriges Unga muslimer säger att de står för mångfald och är mot extremism i alla dess former.

– Vi bestämde att vi inte tänkte ta tillbaka hans inbjudan, det skulle bli för många ändringar i programmet.

Mohammed Kharraki säger också att Sheik Abdullah Hakim Quick inte ska hålla tal om homosexualitet på konferensen utan att det ska handla om ungas framtid och ska inspirera unga att sikta högt.

– Han kommer att prata om muslimsk identitet och vilka mål man ska ha som ung muslim och att man ska vara målmedveten och så.

Men det argumentet håller inte, tycker RFSL.

– Bjuder man in en talare till en stor ungdomsorganisation så säger man att han är en förebild, eller att han ska inspirera medlemmarna, säger Ulrika Westerlund, vice ordförande på RFSL.

Quick har också beskrivit judar som "filth".

Från Mohamed Omars och nätverket kring Antisionitiska partiets håll försöker man genom detta att söka appellera till extrema opinioner inom SUM. Den antijudiska och homofoba aktivisten Porang Zahedi och förintelseförnekaren Lars Adelskogh uppmanar SUM att inte ta emot offentliga medel från Ungdomstyrelsen.

Uppdatering:
Debatt i Studio ett med SUM:s ordförande Omar Mustafa.
S-bloggaren Lukas Romson tar upp offentligt stöd till värdekonservativa kristna grupperingar där man också legitimerar homofobi.
Pressmeddelande från RFSL.
Nyhet i Expressen.
Alex Lindskog bloggar.
pressmeddelande från SUM.
Blogginlägg hos HBT-sossen.

söndag, mars 21, 2010

Püschels trovärdighet

Jag läser i Sydsvenskan att Anders Püschel höll i en banderoll under en manifestation mot H&M:s etablering i Israel. Diskussionen kring det rimliga i att välja ut Israel och bara Israel för total bojkott på alla plan kan vi den här gången lämna därhän. Püschel förklarar för reportern att han inte ser något antisemitiskt i manifestationen.

Oavsett hur man väljer att se på manifestationen så är Anders Püschel själv tveklöst ett antisemitiskt inslag. Om arrangörerna är måna om att deras utåtriktade aktiviteter inte ska uppfattas som antisemitiska kan det vara klokt att inte associera sig med Püschel som flera gånger givit uttryck för judefientlighet och som är en del av Mohamed Omars antisemitiska nätverk.

Från Magnus Sandelins blogg:

När Lasse Wilhelmson skriver att avståndstagandena från den “antisionistiska” demonstrationen på Sergels torg kommer att få “långtgående konsekvenser för de antiimperialistiska arbetet i Sverige och för solidaritetsarbetet med palestinierna i synnerhet”, så svarar en annan FiB-profil, Anders Püschel, aktiv bland annat i ett av antikrigsnätverken i Malmö:

“Det tror jag också. Nu har vänstern visat sitt rätta, sionistiska ansikte.”

Anders Püschel, som även översatt en artikel för publicering på Mohamed Omars hemsida, kommenterar en ledarartikel från Sydsvenskan som såg “hatet mot staten Israel, sionismen och judarna” som gemensam nämnare för demonstranterna på Sergels torg, så här:

“Men vad är det för fel med att hata de förhatliga? Är det inte snarare de som inte hatar sådana som förtjänar klander?”

I ett inlägg som han publicerar på Fibforum efter Kalibers program om “den oheliga alliansen” framhärdar Püschel i att det är judarna, det judiska folket, som är fienden. I en reaktion mot Andreas Malm, som i programmet säger att det inte råder någon konflikt mellan det palestinska folket och det judiska folket, skriver Anders Püschel:

“Säg det till de palestinier som har fördrivits och fortsatt blir fördrivna från sina hem så att dessa kan ockuperas av judar”.

Püschel sysslar lika lite med Israelkritik som tvillingarna Ekeroth (SD) sysslar med Islamkritik. Det kan nog vara klokt för Maja Backlund, talesperson för nätverket Isolera Israel, att tänka över vilka hon associerar sig med.

UPPDATERING:

Anders Püschel har skrivit att det inte är något fel att vara aktiv i högerextrema rörelser.
På vilket sätt är den påstådda antisionistiska klubben högerextrem? Och om den nu är det, vad är då felet med det?

lördag, mars 20, 2010

De som blev glada av Guillous artikel

Jan Guillou artikel i AB 10/3 är full av oärligheter. Han ägnar sig åt samma sak som han gjort de senaste decennierna så fort frågan om judefientlighet kommer upp. Guillou börjar tala om israeliskt förtryck av palestinier och anklagar svepande alla som oroar sig för judefientligheten i Sverige och i världen för att vara en del av "en minutiöst utarbetad strategi att förvandla all debatt om Israel till frågan om antisemitism".

I själva verket är det precis tvärt om. Den här specifika debatten handlade om just antisemitismen i Malmö, inte om Israel. Reepalu försökte göra det till en diskussion om Israel-Palestina-konflikten och Guillou är förstås med och låtsas att frågan handlade om Mellanöstern men att den sedan kidnappades av "Israellobbyn".

Guillous andra knep är att klumpa ihop antirasister och debattörer från vänster till höger (oavsett vad dessa anser om israelisk politik) och anklaga dem för att vara kuggar i ett väl uttänkt maskineri som har som syfte att tysta all kritik mot Israel.

På det här sättet har Guillou i decennier försökt tysta debatten antisemitism. Det är ett hån mot de judar som tvingats fly Malmö. Men Ahmed Rami och Jan-Inge Flücht blev i alla fall glada.





Uppdatering: Charlotte Wiberg tar upp Guillous artikel i SKMA-blogg.

fredag, mars 12, 2010

Judehat och islamofobi i offentligt finansierad lokal

Konspirationsteoretikern Michael Tsarion sprider en grov propaganda mot muslimer och judar. Samtidigt håller han föreläsningar i en lokal som får offentligt stöd.

Förlaget Anarchos specialiserar sig på konspiratorisk litteratur och har bland annat givit ut David Icke som kanske är mest känd inom genren. Förutom bokutgivning arrangerar även Anarchos föreläsningar med profiler inom den konspiracistiska rörelsen. 24 oktober förra året föreläste Icke på biograf Draken i Göteborg. Enligt arrangörerna fanns nästan 700 personer i lokalen som ägs av Folkets Hus Göteborg.

I år presenterar man Michael Tsarion, en irländsk föreläsare som framför allt varit verksam i USA. Tsarion betraktar den tidigare Ku Klux Klan-ledaren, David Duke som en "rekommenderad läromästare". Tsarion ansluter sig till propaganda där Förintelsen förnekas och där en judisk konspiration påstås styra världen. Judar (omväxlande sionister) beskrivs som roten till nära nog varje tänkbar form av ondska.

I idéprogrammet (ej online) från Folkets Hus och Parker står:

“Folkets Hus och parkrörelsen är mötesplatsen för nöje, kultur och bildning, öppen för alla som arbetar utifrån demokratiska värderingar. Vår värdegrund vilar på de grundläggande principerna om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde.”

Michael Tsarion tror inte på jämlikhet. han lyfter själv gärna fram ett citat från en intervju där han säger:
"Jag anser inte att det var rätt att konstitutionen tillät alla religioner att blomma och vara jämlika i Amerika"
Så här uttryckte sig Tsarion då han intervjuades av den antijudiska ideologen Hesham Tillawi (som intervjuat flera förintelseförnekare och nazister i sitt program "Current Affairs":
”They have created the religions of Judeo-christianity in order to hide their original agenda...These people are in a deep state of shame and they no longer can operate openly, these are pathological megalomaniacs….We are now living in the final stages of their conquest. Their step-by-step agenda lasting 2000 years or more to conquer the west, to conquer America, to conquer the resources"
I sitt forum på den svenska konspirationssajten Red Ice Creations driver Michael Tsarion en hätsk propaganda.


Frimureri är detsamma som judisk konspiration


Det nazistiska folkmordet på judar under andra världskriget är en bluff


USA styrs i själva verket av en "sionistisk" konspiration


Länk till Radio Islam


Antisemitisk propaganda av vit makt-aktivisten och tidigare KKK-ledaren David Duke


Judarna låg bakom folkmordet på kristna under första världskriget

Tsarion har även börjat att driva en grov antimuslimsk propaganda. I klippen påstås bland annat att USA:s president Barrack Obama utgör en muslimsk konspiration mot USA och att Europa snart kommer förvandlas till en muslimsk diktatur.


Europas muslimer har en plan för att ta över Europa


Michael Tsarion: "Jag anser inte att det var rätt att konstitutionen tillät alla religioner att blomma och vara jämlika i Amerika"


Obama är i själva verket muslim vilket innebär att han är illojal och vill göra om USA till en muslimsk stat


Bevis på att Obama vill krossa USA: Han har läst Newsweek-redaktören Fareed Zakarias senaste bok och Zakaria är muslim (hjälp!).

Michael Tsarions Föreläsningsserie,"manipulationens tidsålder", inleddes 14 mars på biografen Roy i Göteborg som ägs av riksorganisationen Folkets Hus och Parker.

Anarchos föreläsningar har ägt rum i Göteborg men i Stockholm står nätverket Vaken.se bakom liknande aktiviteter. 25 mars har Vaken.se (som jag tidigare skrivit om i Expo 4/2009 och här) tillsammans med Alhambra förlag (som jag tagit upp här) öppet hus i Bagarmossens Folkets Hus, där man även tidigare har haft aktiviteter.

Anarchos tidigare föreläsare

David Icke, som i fjol föreläste på Draken i Göteborg, hävdar bland annat att judar (av Icke benämnda "sionister") planerade och iscensatte finanskrisen för sin egen vinning och att USA:s president är en marionettdocka som styrs av "sionister". Det rör sig i praktiken om många av de antisemitiska myter som torgförs i exempelvis Vit makt-miljöer. David Icke har också fått stöd av den brittiska nazistorganisationen Combat 18. Icke bemötte det genom att hävda att Combat 18 i själva verket styrdes av CIA och Mossad och var ett försök att misskreditera honom.

Året innan var det föreläsaren Ian Crane som under en föreläsning i Liverpool 2008 bland annat har hävdat att omänskliga "globalister" med israeliska och amerikanska pass låg bakom attentaten 11 september och att dessa spelar en särskilt ondskefull roll i den föregivna världskonspirationen. Crane kallar också brittiskt flyktingmottagande för "de uttryckliga försöken att ta invandrare till [Storbritannien] för att bokstavligt talat förstöra den brittiska kulturen."

torsdag, mars 11, 2010

onsdag, mars 10, 2010

måndag, mars 08, 2010

Att rationalisera hat

Petter Larsson, politisk redaktör för EfterArbetet och återkommande skribent i Aftonbladet Kultur, i ett inslag i Studio ett 4/3:
"Men är det inte rimligt att söka förklaringar i Gaza-kriget? Om det nu är så att antalet hatbrott mot judar har ökat dramatiskt under 2009. Att detta åtminstone måste prövas tanken att det har med situationen i mellanöstern att göra. Jag säger inte att det på något sätt är acceptabelt. Men ska man lösa de här problemen måste man försöka söka orsakerna till dem. Annars kan man inte hantera det."
Man kan inte vara antirasist och samtidigt anse att orsaken till rasistiska hatbrott eller hat mot något grupp ligger någon annanstans än hos den som hatar eller hos den som utför hatbrott. Däremot är det inget konstigt att hävda att det som sker i Mellanöstern kan trigga en redan existerande judefientlighet och användas som en förevändning för att angripa judar.Petter Larsson, däremot, förklarar agerandet från andra judar som grundorsaken till hatet mot judar i Sverige. Det är en hållning som innebär att hatet ges någon form av legitimitet. Att den åsikten uttrycks av någon som kallar sig antirasist borde vara sensationellt.

Det är precis samma sak som de förklaringar till islamofobiska hatbrott som man kunde se (och fortfarande kan se) från en del håll i kölvattnet av terrordåd i Storbritannien och i USA. Orsaken till fientligheten mot muslimer är muslimska terrorister, hette det då. Terrordåd utförda av enstaka muslimer kan trigga igång och aktivera antimuslimska stämningar men är inte grundorsaken till hat mot muslimer. Larsson har aldrig, på samma sätt som när det gäller det antijudiska, förklarat det antimuslimska med andra muslimers agerande.

Charlotte Wiberg (som också skrivit om Petter Larssons hållning) och jag skrev följande i vår artikel i Aftonbladet:
"I Daily Telegraph (21/2) hävdade Reepalu att angreppen mot judar i Malmö var ”anti-israeliska”. Men liksom ett brott begånget av en invandrare kan utlösa en latent främlingsfientlighet kan det som sker i Mellanöstern aktivera och utlösa en latent antisemitism. Att söka orsaken till främlingsfientlighet och antisemitism hos invandrare, flyktingar och judar är dock att ge schablonbilderna och det kollektiva skuldbeläggandet, som kännetecknar alla fördomar, någon form av legitimitet."
Det vore också intressant att höra Petter Larssons kommentarer till hatet mot muslimer i Södertälje som drivit muslimska familjer på flykt från en del bostadsområden. En fråga som Sakine Madon gjort mycket för att lyfta. Kristna ungdomar med rötter i Mellanöstern har all anledning att känna ilska och sorg över vad som drabbat kristna i olika länder i Mellanöstern. Men, bland de som kommenterat situationen (som fått allt för lite uppmärksamhet) för Södertäljes muslimer finns som tur är ingen, vad jag kunnat se, som rationaliserat fientlighet mot muslimer som ett svar på hur andra muslimer på något annat ställe på jorden behandlar kristna.

Att förklara rasism på ett sätt som i praktiken innebär en rationalisering av hatet är alltid att gå rasisters ärenden. Det spelar ingen roll om det är en etniskt svensk tonåring som legitimerar sin främlingsfientlighet med att en kompis blivit rånad av en invandrare, en arabisk-svensk ungdom som förklarar sitt judehat med det som drabbat människor i Gaza eller en kristen tonåring med rötter i Mellanöstern som förklarar sin fientlighet mot muslimer i Sverige med att muslimer i Mellanöstern tvingat dennes familj att fly hit. Detsamma gäller förstås islamofobi och arabhat hos en jude vars föräldrar flytt Polen på grund av antisemitiska kampanjer under Israelkritisk flagg. Som Ungdom mot rasism brukar säga: "Rasismen är problemet!"

Samma Petter Larsson i ett inslag i gårdagens Godmorgon världen:
"Israels kritiker som inte alls alltid på något sätt är antisemiter kommer känna att de trampar på ännu mer minerad mark. Jag ska inte säga att det är syftet med det men jag tror att det är effekten. Man kommer att skrämmas att uttala sig oerhört mycket mildare om Israels krigspolitik."
Jämför detta med hur Petter Larsson diskuterar islamofobi:
"Sverigedemokraterna är spöket man enas mot. Sen är det stopp."
Larsson pekar på att det finns antimuslimska förlöpningar även inom den etablerade debatten. Det har han helt rätt i. Detsamma anser han förstås inte gäller för antisemitismen. Att, som Svante Weyler, påstå att några av Reepalus formuleringar knyter an till antisemitiska tankemönster ser Larsson som "ett ohotat lågvattenmärke" (AB Kultur 4/3) medan Larsson själv näst intill likställer Dilsa Demirbag-Sten och borgerligheten i allmänhet med Sverigedemokraterna och Europas antimuslimska rörelse. Missförstå mig inte, det finns helt klart en islamofobi i en del liberala och konservativa miljöer och en närhet till högerpopulism (se ex här och här) men den här typen av frågor är för allvarliga för så lättsinniga generaliseringar.

Pekar man på antisemitism inom det etablerade riskerar man, enligt Larsson, att ge "Israels kritiker" känslan av att de "trampar på minerad mark". Larssons "antirasism" handlar nu istället om att israelkritiska aktörer även fortsättningsvis ska kunna slippa förhålla sig till de antisemiter som finns ibland dem och som kallar sitt högst verkliga judehat för "israelktitik" eller "antisionism". Israelkritikers rätt att slippa höra om antisemitismen är alltså en viktigare fråga än det hat som får Malmös judiska befolkning att krympa. Där har vi den genompolitiserade och selektiva "antirasismen" i sitt esse.

lördag, mars 06, 2010

samma gamla trötta resonemang

Bra ledare i Sydsvenskan. Utdrag:

Utgångspunkten för åsiktsutbytet var följande:

Gudstjänster i Malmös synagoga måste sedan flera år bevakas av vakter.

Judar varnas för att besöka den judiska begravningsplatsen ensamma.

Barnen på Malmös judiska dagis kan inte gå ut de dagar hotbilden bedöms som särskilt allvarlig.

Birger Schlaug, en gång språkrör i Miljöpartiet, hade följande huvudpoäng:

”Man måste kunna kritisera Israels krigföring i Gaza utan att det kallas antisemitism.”

Hans panelkollega Ursula Berge, samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR, var inne på samma linje:

”Man får inte koppla ihop enskilda judars situation i Malmö med Israels extrema aggression mot palestinierna i Gaza. Men det är inte samma sak som att man inte får säga att det Israel gör är orättfärdigt.”

Så blir frågan om antisemitism i Malmö och hot och trakasserier mot Malmös judar plötsligt en förevändning för att framställa sig själv som utsatt för osakliga angrepp och anklagelser.

Bristen på konkretion var – som så ofta när denna anklagelse förs fram – påfallande:

Vem är det som vill tysta Birger Schlaug, Ursula Berge eller andra Israelkritiker? När? Var? Hur?

Kom med exempel. Upp till bevis.



fredag, mars 05, 2010

Om behovet av en bred antirasistisk rörelse

Idag skriver Charlotte Wiberg och jag på Aftonbladet debatt om rasism, antisemitism och behovet av en bred antirasistik rörelse som inte använder antirasism som ett politiskt slagträ.
Här följer ett litet utdrag:

Attackerna mot judar i Malmö visar på behovet av en bred antirasistisk rörelse i Sverige. En rörelse som bygger på kunskap om såväl antisemitism som islamofobi, antiziganism och andra typer av rasism eller främlingsfientlighet. Tyvärr har den antirasistiska vänstern svikit ifråga om antisemitism. Ett skäl är kopplingen till Israel.

Det är självklart att man kan och måste kunna kritisera Israel utan att beskyllas för att vara antisemit. Men man måste också inse att antisemitiska attityder och våldsdåd inte är detsamma som kritik av Israel.

Vissa yttringar av antisemitism rationaliseras ibland som förståeliga för att inte säga försvarliga.

I Daily Telegraph (21/2) hävdade Reepalu att angreppen mot judar i Malmö var ”anti-israeliska”. Men liksom ett brott begånget av en invandrare kan utlösa en latent främlingsfientlighet kan det som sker i Mellanöstern aktivera och utlösa en latent antisemitism. Att söka orsaken till främlingsfientlighet och antisemitism hos invandrare, flyktingar och judar är dock att ge schablonbilderna och det kollektiva skuldbeläggandet, som kännetecknar alla fördomar, någon form av legitimitet.

Vill även tipsa om ett inlägg jag gjorde i SKMA blogg om skillnaden mellan att det som sker i Mellanöstern orsakar antisemitism och att det som sker i Mellanöstern utlöser en existerande antisemtisim. Det är värt att tänka på när Ilmar Reepalu gång på gång försöker hävda att han bara sagt samma sak som judiska församlingars säkerhetstjänster.

tisdag, mars 02, 2010

Ilmar Reepalu: "Den israeliska lobbyn" bakom kritiken

Ilmar Reepalu kopplade igår (måndag) de påstådda felciteringar han menar ligger till grund för kontroverserna som varit till "den israeliska lobbyn". Uttalandena gjordes i 19.30-sändningen av det danska nyhetsmagasinet Lorry:
"När man möts utav väldigt många som man kanske kallar den israeliska lobbyn som inte är intresserad utav vad jag säger och vad jag tycker medan däremot vill tillskriva mig massor av uppfattningar..."
In English: Ilmar Reepalu connects what he sees as misquotations in interviews with him to "the Israeli lobby": "When one is faced with many who one might call the Israeli lobby who are not interested in what I am saying and my opinions but who want to ascribe various opinions to me..."



Via Anna Dahlberg på Expressens opinonsblogg.

Uppdatering: Det är inte ovanligt att personer som bekämpar antisemitism anklagas för att vara en del av "den israeliska lobbyn".

I intervjun ovan gör Reepalu något som liknar det Donald Boström gjorde. Ilmar Reepalu skyller de påstådda felciteringarna på "den israeliska lobbyn". Vilka är det som stått för det som Reepalu upplever som felciteringar? Det är vad jag kunnat se framför allt Daily Telegraph och Skånska Dagbladet som Reepalu anklagat för att felcitera honom. Menar Reepalu alltså att dessa medier är i "den israeliska lobbyns" hand? Hur ska man annars förstå honom?

Uppdatering: Henrik Bachner intervjuas om saken i Sydsvenskan.
Uppdatering 2: Karl Rydå kommenterar.

Desperat vevande från Erixon


Dick Erixon skrev 22/2 ett blogginlägg fullt av förvanskningar och märkliga påståenden. Det borde knappast komma som en förvåning för någon då Erixon länge spridit antimuslimsk propaganda i sin blogg och använt frågan om antisemitism för att komma åt muslimer, vänstern och aktörer som belyser islamofobin. Dick Erixon är för alla som oroar sig för intolerans snarare en aktör att hålla ögonen på än en seriös politisk kommentator att förhålla sig till. Jag tänkte ändå ägna ett par rader åt att ta upp de rena felaktigheter Erixon kommer med.
"Ja, varken Socialdemokraterna eller påstått antirasistiska tidningen Expo tar avstånd från förföljelse och rasism — så länge muslimska personer är ansvariga för rasistiska övergrepp. Muslimer kan nämligen aldrig anklagas för rasism eftersom de enligt den politiskt korrekta bilden enbart är utsatta för rasism och islamofobi. Muslimer kan bara vara offer, inte förövare. Tvärtom gäller för judar."

Erixon skriver vidare att:
"Expo blunar [sic] för hatet mot judarna i Malmö. På samma sätt som tyskarna blundade för det nazistiska våldet mot judar på 1930-talet."
Det finns en anledning till att exempelvis rörelsen kring Mohamed Omar och Ahmed Rami betraktar Expo som "sionister". Expo håller nämligen noga koll på deras antisemitiska rörelse. Tidningen har också varit ledande i bevakningen av nätverket kring Mohamed Omar och har inte haft några som helst problem att ta upp att Omar har ett starkt fäste i en shiamuslimsk församling i Järfälla. En del finns inte på nätet men här är några av texterna om Omar och hans rörelse. Expo blundar inte för antisemitism i någon form men till skillnad från Erixon använder tidskriftens medarbetare inte kampen mot en typ av intolerans som en förevänding för att sprida en annan.
Liknelsen mellan Expo och 30-talets Tyskland är så historielös och desperat att den knappast behöver kommentars ytterligare.
”Tidningen Expo utmålar all kritik mot islam och vissa muslimers handlingar som islamofobi.”
Ett grundlöst påstående igen.
Erixon försöker också få det att framstå som att Expo slagit fast att inga hatbrott har begåtts av muslimer.
"Och i Expos ledare förnekas att muslimer begår rasistiska brott."
Det har Expo naturligtvis aldrig skrivit. Det som står i artikeln Erixon citerar är att inga islamistiska terrordåd utfördes i Europa 2008.
”Det enda man kan hitta om Reepalu på Expos hemsida är att han angrips av Sverigedemokraterna.”

Om Ilmar Reepalus uttalanden har Expo skrivit i brittiska Searchlight (ej tillgänlig online). Ökningen av antisemitism i Malmö togs upp i en ledare på Förintelsens minnesdag. Sedan Erixon skrivit sitt blogginlägg har även ytterligare en ledare skrivits om situationen för Malmös judar som riktar in sig på Ilmar Reepalus kollektiva skuldbeläggande av judar.

Uppdatering: Dick Erixon om islam, muslimer och muslimsk kultur:

"Islam är en primitiv våldskult som inte gör skillnad mellan religion och politik, en åtskillnad som den kristna världen började göra i samband med upplysningen. Islam lever kvar i medeltiden. Därför är människors liv så lite värda, därför begås så brutala våldsdåd i religionens namn, därför tar inte världens främsta muslimska auktoriteter och religiösa ledarskap tydligt avstånd från terrorismen.

Tvärtom, de mest skolade inom religionen stöder våldet."

Dick Erixon, Torsdag 2005-07-14 / 8.14 http://www.erixon.com/Kronikor/blog050717.htm#24

"Det är tid att säga som det är: den muslimska kulturen är efterbliven. Vi har ingen plats för uppfattningar som saknar grundläggande respekt för mångfald och individuella friheter, eller för grumliga religiösa dogmer som ersätter rättsstaten. Vi tolererar inte kulturer som inte omfattar upplysningen och därför tillhör medeltiden. Sådana kulturer och livsmönster har ingen som helst plats i Europa. Och inte någon annanstans heller."

Dick Erixon, 
Måndag 2005-08-08 / 21.35 http://www.dn.se/opinion/huvudledare/axplock-ur-arets-ordbok-1.340788

"Och inga riksdagspartier öppnar käften i dessa helt centrala och avgörande frågor för det fria svenska samhället. Partierna är så rädda för att kritisera islam att de hamnar i chocktillstånd om en konflikt uppstår. Inte en enda ledande politiker har vågat yppa ett enda ord om dessa problem. Bilar sätts i brand, stadsdelar blir laglösa getton. Men inte ett ord från politiker i makten. Bara feg tystnad."

Dick Erixon, lördag 17 oktober 2009 http://erixon.com/blogg/2009/10/nobelmuseet-censurerar-islamkritik/
Det här är exakt den offerroll som dominerar i Mellanöstern. Svensk polis får nu känna på hur israelerna har det. De ordningssamma får skulden för pöbelns allt mer upptrappade våld, som hela tiden påstås bero på att man är kränkt.
Detta är en urgammal, medeltida, taktik att rättfärdiga brott, våld och kaos. För mig är det häpnadsväckande att svensk samhällsdebatt inte klarar av att avslöja detta bisarrt lättgenomskådade lurendrejeri.

Dick Erixon under rubriken "Polisen får nu känna av hur israelerna har det", onsdag 9 september 2009
 http://erixon.com/blogg/2009/09/polisen-far-nu-kanna-av-hur-israelerna-har-det/