tisdag, oktober 18, 2011

Gilad Atzmon till Sverige igen

Jag fick genom den nyandliga antisemitiskt anstrukna sajten Red Ice Creations reda på att Gilad Atzmon kommer till Sverige igen för att spela på en festival i Umeå. Det var sajtens skapare, Henrik Palmgren, som intervjuade Atzmon inom ramen för serien "Zionism & multiculturalism" där sionismen (som här ska förstås som global judisk konspirativ verksamhet snarare än rörelsen bakom Israels tillblivelse) på klassikt högerextremt manér kopplades till invandring och mångkultur. Andra gäster i serien är Henry Makow och Israel Shamir.

Svenska kommittén mot antisemitism uppmärksammade att Umeå jazzfestival bjudit in Atzmon. Kritiken tas upp och arrangören kommenterar på Västerbottens-Kurirens nyhetssajt och på Expo.se.

Rasmus Fleischer bloggar om förlaget som ger ut Atzmon nyutkomna bok.
För mer om Atzmons Sverigebesök 2007 se exempelvis det här blogginlägget.

Några citat från Atzmon

"Du kanske vid det här laget undrar om jag betraktar finanskrisen som en sionistisk konspiration. Faktum är att det handlar om motsatsen. Det är faktiskt en sionistisk olyckshändelse [...] vi står tillsammans med palestinierna, irakierna och afghanerna. Vi delar en och samma fiende."

http://www.gilad.co.uk/WRITINGS/CREDIT-CRUNCH-OR-RATHER-ZIO-PUNCH-BY-GILAD-ATZMON.HTML

"Judiska texter bortser från det faktum att Hitlers order, 28 mars 1933, om en bojkott mot judiska affärer och produkter var en eskalering och ett direkt svar på krigsförklaringen mot Tyskland av världsjudendomens ledarskap."

HTTP://WWW.GILAD.CO.UK/WRITINGS/JUDEA-DECLARES-WAR-ON-OBAMA-BY-GILAD-ATZMON.HTML

"Amerikanska judenheten gör varje diskussion om huruvida "Sions vises protokoll" är ett autentiskt dokument irrelevant. Amerikanska judar (i själva verket sionister) kontrollerar faktiskt världen.

http://www.gilad.co.uk/writings/on-anti-semitism-by-gilad-atzmon.html 20.12.2003

"Vi måste avsionisera oss innan det är för sent. Vi måste erkänna att Israel, snarare än Nazityskland, är den ultimata ondskan"

http://www.aljazeerah.info/Opinion%20editorials/2006%20Opinion%20Editorials/August/12%20o/Beyond%20Comparison%20By%20Gilad%20Atzmon.htm

"65 år efter befrielsen av av Auschwitz borde vi återta vår historia och ställa frågan varför? Varför hatades judarna? […] Vi bör också fråga oss vilken funktion lagstiftningen mot förintelseförnekande fyller. Vad är Förintelsereligion till för att dölja? Så länge vi inte ställer frågorna kommer vi att lyda under zionisterna och deras neokonservativa agenters planer."

http://www.aljazeerah.info/Opinion%20Editorials/2010/March/15%20o/Truth,%20History,%20and%20Integrity%20Questioning%20the%20Holocaust%20Religion%20By%20Gilad%20Atzmon.htm