måndag, februari 15, 2010

Forum mot rasismExpo arrangerar forum mot rasism

2010-02-15 08:43

Den 20 februari anordnar Expo utbildnings folkbildningsprojekt Sverigedemokraterna har fel ett forum mot rasism i Stockholm tillsammans med bland annat Sdbluffen.se, Upptakt, LO-distriktet i Stockholms län, Ungdom mot rasim och ABF.

- Vi vill skapa en samlingsplats för de som har reagerat på Sverigedemokraternas framgångar och som vill göra något åt utvecklingen, säger Alexander Bengtsson, utbildningschef på Expo och författare till boken Sverigedemokraterna har fel.

De senaste åren har Expo utbildning hållit cirka 150 föreläsningar per år. Det är många i Folkrörelsesverige som är upprörda över Sverigedemokraternas framväxt.

- Rasismen i Sverige är ett stort samhällsproblem och folk har börjat inse det, menar Alexander Bengtsson.

Under forumet kommer förutom Bengtsson även Jonathan Leman och Frida Johansson Metso. Ämnena är Sverigedemokraternas historia, islamofobi och hur Sverigedemokraternas påståenden om invandringen förhåller sig till verkligheten.

- Meningen är att alla, oavsett partifärg eller ideologisk hemvist men som ogillar rasismen, ska få med sig värdefull kunskap och vassa argument att använda, säger Alexander Bengtsson.

Forum mot rasism hålls på ABF-huset i Stockholm mellan 10-13:00. Klockan 14:00 anordnas en gemensam aktivitet på Norra Bantorget.

Mer info om Forum mot rasism finns här:
http://sdharfel.blogspot.com/2010/01/forum-mot-rasism-202-i-stockholm.html


För frågor och kontakt:
Alexander Bengtsson, 0766 47 79 95

Stiftelsen Expo är en antirasistisk privat forskningsstiftelse som grundades 1995 i syfte att studera och kartlägga antidemokratiska, högerextrema och rasistiska tendenser i samhället. Verksamheten bedrivs på ideell grund. Stiftelsens plattform värnar demokrati och yttrandefrihet mot rasistiska, högerextrema, antisemitiska och totalitära tendenser i samhället. Stiftelsen Expos verksamhet består av tre grenar:

Publicistisk verksamhet
Stiftelsen Expo ger ut tidskriften Expo och nyhetssajten expo.se.

Utbildning
Expo föreläser var tredje dag någonstans i Sverige för kommunpolitiker, journalister, poliser, lärare, allmänhet med flera.

Research
Expo samlar, analyserar och sammanställer material om den svenska extremhögern. Stiftelsen förfogar bland annat över Skandinaviens största arkiv med rasistisk propaganda.