torsdag, mars 05, 2009

Nazister vill stoppa matchen

Expo rapporterar om gruppen Kamratskap Karlskronas utlysta medverkan i demonstrationerna mot israeliska tennisspelare. Även Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad och Aftonbladet rapporterar.

Kamratskap Karlskrona identifierar sig som"autonoma nationalister", ett nytt mönster inom vit makt-rörelsen. Lite bakgrund till gruppen finns här, här och här.

Uppdatering: Kommentar av Magnus Sandelin.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror inte det är nazister som är den stora faran denna helg i Malmö. Det är vänstergrupperna som om AFA etc. Och vad gäller antisemitism så är det ju numera dom som judar i Sverige skall känna mest obehag inför. Eller hur?

Jonathan Leman sa...

Antisemitismen är mångfacetterad och dynamisk. Man kan inte isolera den till AFA eller ens till vänstern.

Men visst är världsbilden som tycks breda ut sig på vänsterplanhalvan. Autonoma vänstergrupper och andra vänstergrupper borde fråga sig själva varför de delar synen på "sionismen" som den yttersta och farligaste rasismen och imperialismen med globala anspråk.

Anonym sa...

Jag väntade mig detta. "Vänsternationalsocialister" har förr om åren arrangerat manifestationer för "solidaritet med det palestinska folket" och stått i palestinasjalar och med palestinska fanor i händerna. Radikalvänstern (och även den breda vänstern) borde se sig själva i spegeln och ta en allvarlig funderare över varför den egna retoriken och analysen ligger farligt nära det som nationalsocialister uppskattar.

Rödbrun allians? Vi har sett det förr. Intet nytt under solen. Frågan är vad vi demokrater ska göra åt det?

Anonym sa...

Det principiellt mest intressanta är ju att väntergrupperna som vill bojkotta matchen nu alltså säger NEJ till att demonstrera med nazister trots att de delar åsikter i sak om matchen.

Vi vet att både ledande politiker från s och v (tom Sahlin var väl med i någon demonstration) ibland har demonstrerat tillsammans med folk med sympatier för den homo- och judehatande terrorföreningen Hamas. Vänsterpolitikernas försök till försvar har då varit att de inte delar Hamas åsikter generellt men de har samma åsikt om att Israels anfall mot Gaza var fel. Därför var de med i samma demonstration som folk med Hamasflaggor.

Jag var mycket skeptisk mot det där resonemanget, ungefär som att man kan acceptera vilka extrema grupper som helst om man demonstrerar för något båda gillar, varför demonstrerar då inte vänsterpartiet tillsammans med sverigedemokraterna mot EU? Kanske moderaterna då ska demonstrerar tillsammans med nationaldemokraterna för sänkt inkomstskatt? Eller vänsterpartiet och miljöpartiet kan ju demonstrerar tillsammans med nazistgrupper för bättre miljöpolitik?

Och nu blir det bevisat att vänsterfolket visst då har en tydlig gräns, Man accepterar inte att demonstrera med nazister med den enda motiveringen att de tycker helt olika om samhället.

Men Hamas är faktiskt en typ av fascistparti med samma dödskult, samma homohat, samma judehat, samma hat mot USA, samma hat mot "dekadens" och frihet som traditionella "ariska" nazistgrupper.

Men tydligen accepterar många inom vänstern att gulla med fascister, om de har arabiskt ursprung och är klädda i palestinaschalar, däremot inte om de är blonda och har helsvarta kläder.

DET är det verkligt intressanta i den här historien.

Bengt Held