söndag, januari 24, 2010

Konspiratoriska ryggmärgsreflexer

Gunnar B. Hansen om Svergiedemokratiska teorier om att Sverige i praktiken är en kommunistdiktatur. Utdrag:
Exempel, den 12e januari 2010 dömdes Sverigedemokraternas ordförande i Östergötland, Markus Wiechel, till böter för förtal av Norrköpings tingsrätt. Vem har han då dömts för att förtala? Jo Fredrik Jönsson, medlem i SKU, ungdomsorganisation till SKP. Om man läser inläggen och bloggkommentarerna på deSverigedemokratiska bloggarna kan man lätt få intrycket att kommunistpartier i Sverige är organisationer som har tumme med polisen och vars brott domstolarna ser mellan fingrarna på. Detta är så klart fel, envar som har läst säkerhetstjänstens rapport i ämnet (SOU 2002:93) vet att SKPs föregångare APK långt in i modern tid har övervakats och av Säpo har ansetts vara ett hot mot rikets säkerhet. Att domstolarna och poliserna skulle okynnesgulla med SKP får med andra ord anses vara högeligen osannolikt.

3 kommentarer:

Markus Wiechel sa...

Ja du, med tanke på att jag dömdes för att mitt svaromål inte kommit in i tid är väl min dom ett ytterst dåligt exempel på ett förtalsfall.
Sedan tror jag ingen Sverigedemokrat tror att Sverige är en kommunistdiktatur. Om du på riktigt ska klanka ned på oss Sverigedemokrater skulle du få mer gehör om du kom med intressant och relevant fakta som backar upp dina påståenden.

Gunnar B. Hansen sa...

"Om du på riktigt ska klanka ned på oss Sverigedemokrater skulle du få mer gehör om du kom med intressant och relevant fakta som backar upp dina påståenden."

Meh, det är ju det jag gör, har du följt blogglänkarna och kollat i kommentarsfälten? exemplet från Klarics blogg:
"Ja en av huvudorsakerna kan vara att man inom rättsväsendet vill vara politiskt korrekt. Man böjer sig för de politiskt korrekta vindar som blåser för tillfället. Lagar och rättspraxis upphör att existera när det är Sverigedemokrater som stäms."

och från Politiskt Inkorrekt kommentarsfält:
"Svår nöt för domstolen att knäcka – vi tror förstås att dom kommer att försöka skydda honom på något sätt. Kommunist pack har en tendens att slippa billigt undan."

Kanske du skulle, ehm, börja med att faktiskt läsa texten du kritiserar innan du kritiserar den?

Feedback66 sa...

Haha, det låter som samma gamla lipande som Christopher Jolin försökte kränga på 80-talet. Har så lite förändrats?