lördag, september 11, 2010

Fokus tar ställning mot SD

I ett tydligt ställningstagande mot Sverigedemokraterna uppmuntrar Fokus sina läsare att i vardagen ta diskussionen med vänner och bekanta som funderar på att lägga sin röst på partiet.
Vi gör det för att det krävs en gemensam insats för att Sverige ska förbli svenskt. Det räcker inte att själv rösta på ett annat parti och vända ryggen åt sverigedemokraterna. Enligt Fores undersökning (den där 22 procent svarade att de hade en vän eller släkting som funderar att rösta på sd) svarar bara 28 procent av dessa att de försökt övertala sin vän eller släkting att tänka om. Det duger inte!
Sverigedemokraternas politik handlar om att förenkla samhällsproblem för att kunna skuldbelägga invandrare och "etablissemanget". Det kan handla om allt från kriminalitet och kvinnofrid till arbetslöshet och yttrandefrihet. Att bemöta partiet är att problematisera och komplicera förenklingarna och visa på andra politiska alternativ.

7 kommentarer:

JohannaV sa...

Jonathan, igår kväll misshandlades, knivskars i ansiktet, en ung partikamrat till mig. De maskerade gärningsmännen väntade på honom utanför hans lägenhet. Denne unge man har redan tidigare blivit utsatt för ett rent mordförsök då han i sista stund lyckades hoppa undan från ett knivhugg riktat underifrån och upp mot buken.

Har du funderat på vilken roll EXPO spelar när det gäller att egga upp förvirrade ungdomar mot Sverigedemokraterna?

affe sa...

Det är ju avgjort expos fel genom att de belyser SDs politik. Vänligen avstå från dylika intellektuella tramsigheter.

JohannaV sa...

Daniel Poohl på Expos hemsida har kraftfullt och vältaligt fördömt angreppet.

Synd att det dröjer så länge med kommentarer från Jonathan.

En kommentatör som affe hinner han dock publicera.

Jag hoppas att ingen sverigedemokrat hinner dödas innan Expo börjar granska sig själva och sin roll i demoniseringen. Mycket ska politiska partier tåla - det hör till yttrandefrihet, men när det gäller media och i viss mån Expo har en anständighetens gräns passerats.

Men saklig granskning, ja tack!

Jonathan Leman sa...

JohannaV

jag tycker att det är ganska lågt av dig att använda dig av det fruktansvärda våldsbrott som drabbat en sverigedemokratisk representant på det här sättet.

JohannaV sa...

Varför publicerar du inte alla inlägg jag skriver? Jag skrev ett mer uttömmande inlägg dagen innan jag skrev ovanstående.

Det känns inte lönt att debattera med någon som väljer och vrakar bland med mina inlägg, och som du vet skriver jag aldrig vulgärt.

Som du vet tycker jag att SKMA (som du tillhör) gör ett utmärkt utmärke - åtminstone när det gäller kampen mot antisemitism. Expo har också många gånger använt skattebetalarnas pengar till vettiga och sansade projekt. Detta har jag också skrivit.

Vettig kritik mot SD har jag läst, begrundat och tagit till mig. Jag är fullt beredd att hela tiden ompröva mina politiska ställningstaganden. Jag är inte gift med det parti som jag lagt min röst på i detta och föregående val.

MEN,

jag tycker att det verkar demoniserande mot SD att verka tillsammans med den fascistiska gruppen AFA, som Expo har gjort. Vi har all anledning att tro att förövarna för den grova misshandeln mot sd-politikern har kopplingar till AFA eller liknande grupperingar. För detta kritiserar jag Expo.Med rätta.

Tack och ajö från mig.

Tommy Funebo sa...

"Vi gör det för att det krävs en gemensam insats för att Sverige ska förbli svenskt."

Har Fokus anammat Sverigedemokraternas retorik? Jag tror redaktionen reached for the red pill. Mycket märkligt.

Jonathan Leman sa...

@Tommy Funebo

det fokus anser vara svenskt och värt att bevara är nog inte samma sak som SD upplever som svenskt.