onsdag, augusti 27, 2008

Roy Andersson - sd:s nya kampanjarbetare?

Sd:s sympatisörer kan inte ha fel eftersom de är många, tycks Roy Andersson mena i en intervju. Först jämför han sd med NSDAP för att sedan säga att sd:s åsikter inte är farliga och att de ska respekteras. Lärdomen Roy Andersson drar av Nazisternas skräckvälde i Tyskland är alltså att när tillräckligt många tycker något är det bara att gilla läget och "respektera" hatlärorna.

Andersson motsätter sig "konfrontation" med sd och menar att "argumenten deras är välgrundade". Idén om att alla problem i samhället beror på invandrarna, förlåt "invandringspolitiken", är alltså välgrundad, får vi anta. Fantasisiffrorna om invandringens kostnader ser Andersson antagligen också som väl underbyggda.

Uppdatering: Luciano Astudillo gör en väldigt välvillig tolkning av Roy Anderssons uttalanden och undrar vad det är som är kontroversiellt. Ja du, Astudillo...

6 kommentarer:

Anonym sa...

När har sd påstått att alla problem i samhället beror på invandringspolitiken?

Vilka fantasisiffror talar du om?

Sedan jämför Roy Andersson inte sd med NSDAP eller Hitler. Det är menat som något slags skämt. Och inte heller menar han att partiet automatiskt har rätt för att det får 5,5 procent i mätningarna. Han förklarar ju att det har att göra med att partiets argument är välgrundade, som du själv tar upp.

Kommer vi att få ett enormt drev mot Roy Andersson nu, Jonathan Leman, där han pekas ut som nazist och antisemit? Jag bara undrar.

Jonathan Leman sa...

"Kommer vi att få ett enormt drev mot Roy Andersson nu, Jonathan Leman, där han pekas ut som nazist och antisemit? Jag bara undrar."

Nej, men vi kommer få se fortsatt kritik mot sd och deras sympatisörer. Kan du acceptera det?

"Vilka fantasisiffror talar du om?"

276 miljarder, exempelvis.

"Han förklarar ju att det har att göra med att partiets argument är välgrundade, som du själv tar upp."


Jepp, det är det som är så obehagligt. men han skriver också att ett parti som har 5 procent av rösterna måste "respekteras". Detta i samband med sin jämförelse med Nazityskland.

Charlotte W sa...

Astudillo kan ju inte ha läst intervjun ordentligt.

Jonathan Leman sa...

Charlotte,

Man kan ju hoppas.

Anonym sa...

Kan bara konstatera att hr Leman ljuger och förvränger fakta - var säger Andersson att "Sd:s sympatisörer kan inte ha fel"?

Jonathan Leman sa...

Det är ju det han menar när han säger att partiet, pga av antalet anhängare, ska respekteras.

Sen säger han att sd:s argument är välgrundade, att partiledaren är smart och att det är fel med konfrontation.