fredag, november 20, 2009

Anders Johansson provocerad av demokratin igen

Idag har Anders Johansson lite bittert och ogenomtänkt gnäll i Aftonbladet Kultur. Den här gången är det riktat mot Peter Englund och hans "liberala" artikel om Dawit Isaak och yttrandefrihet.

I somras var det antirasismen som provocerade Johansson. Då sade han sig ha lättare att "förlika" sig med Mohamed Omar och Irans president än med dem som motarbetar intolerans och hatläror. För mer om den saken kan man läsa ett utmärkt inlägg på Antigayretorik om Johansson och kulturrelativismen, min kritik av Aftonbladet Kultur och Charlotte Wibergs kritik av Ahmadinejads svenska försvarare.

4 kommentarer:

blippie sa...

Den länkade kommentaren från Tor Billgrens blogg är från den tid då även Bengt Held skrev där, och artikeln är skriven av honom.

Jonathan Leman sa...

@Noa

oj, missade det.

David Munck sa...

Är det samma Anders Johansson som är pappa till följande ordbajs:

"...att cynikern egentligen är den störste romantikern. Att själva förutsättningen för att drömma om något mer är att man har insett att allt som erbjuds är fåfänglighet."

http://www.expressen.se/kultur/1.1107773/hans-koppel-vi-i-villa

Jonathan Leman sa...

@David

ganska säker på att det är samma Anders. Han skrev på Expressen Kultur innan Aftonbladet. Expressens läsare är fortfarande i sorg.