fredag, december 18, 2009

Sagan om de två tornen11 maj 2009 arrangerade Alhambra förlag och ABF Stockholm ett seminarium med David Ray Griffin, mannen som beskrivits som den sk sanningsrörelsens dekanus. Jag var på plats under mötet i ABF-huset i Stockholm 11/5, ett möte som ABF Stockholm nu tar avstånd från. Sedan mötet ägde rum har "sanningsrörelsen" tagits upp i TV4:as Kalla Fakta och i SVT Debatt. I senaste numret av tidskriften Expo granskar jag sanningsrörelsen och antisemitismen under rubriken "Sagan om de två tornen" .

Ett litet utdrag (med länkar) publiceras här.

Cromsjö har också själv flera gånger publicerat antisemitiskt material på Vaken.se. Filmen "New World Order - The Final Solution" pekar ut ”sionisterna” som ansvariga för 11 september och ”det mesta av världens terrorism”. Såhär beskrivs ”sionismen” i filmen:

”Man kan se sionismen som Illuminatis 'specialstyrka' som i sin tur har utlöpare som Mossad och CIA, organisationer vars enda syfte är att underminera regeringar och skapa instabilitet. De kontrollerar all drog- och människohandel samt alla andra terrororganisationer längre ner i näringskedjan, exempelvis al-Qaida.”

Cromsjö presenterar filmen som ”en introduktion till dagens verkliga problem”. En central tes i det inflytelserika tsarryska falsariet ”Sions vises protokoll” är just hur judar underminerar stater genom att skapa instabilitet.

Cromsjö marknadsför även ”Världsbyggarnas bedrägeri” av den antijudiska konspirationsteoretikern Jüri Lina och en artikel av David Icke om finanskrisen som lägger skulden på judar (benämnda "sionister").
Hela reportaget finns alltså i Expo #4/2009.

Genomgående i den brokiga sanningsrörelsen är en säregen kunskapssyn och den ständiga närheten till antisemitism. Följande citat av Mikael "micro" Cromsjö i Vetenskap och Folkbildnings forum illustrerar båda dessa särdrag:
I min vardag så söker jag efter att vidga min förståelse för andra människor. För mig är kontakten mellan två olika människor kärnan i tillvaron. Jag söker inte absolut sanning utan jag söker ödmjukhet för andras sätt.

Detta har jag försökt att ge www.vaken.se. Här är alla tillåtna att tala om vad de anser vara kunskap. Det viktiga är inte för mig att en viss idee går att bevisa, det viktiga är att vi föröker förstå och håller trevlig ton. På vaken.se finns alla typer av männisor, från vänserangängare, nationaldemokrater, till kristna och budhister.

[...]

Jag önskar att alla såg att vårat sätt att komunisera är långt viktigare än de fakta vi framför. Vi vill inte hamna i en teknokratisk diktatur.
Ord som "forskning", "vetenskap", "studier", "fakta" och "kunskap" är vanligt förekommande på Vaken.se och andra konspiratoriska sajter. I dessa miljöer laddas orden med en ny betydelse och blir till vapen mot just vetenskap och kunskap baserad på fakta. Cromsjö säger sig söka sanningen men förklarar samtidigt att det där med korrekt fakta inte är särskilt viktigt. Det handlar alltså egentligen inte om att söka kunskap om attentaten 11 september utan snarare om att använda terrorattentaten för att skapa en allmän misstro och undergräva tilltron till samhället och dess institutioner.

Konspirationsteorierna tas upp och bemöts
  • I inlägget "Skeptikerskolan, del 7 – Lathund till 11 september-konspirationer" i bloggen tankebrott.nu presenteras och bemöts sanningsrörelsens vanligaste påståenden om hur attackerna gick till och hur tornen kollapsade. Länkar till ytterligare läsning finns för den som vill fördjupa sig i varje teori.
  • I den nedladdningsbara rapporten ”Unraveling Anti-Semitic 9/11 Conspiracy Theories” från ADL granskas de teorier som gör gällande att 11 september var en judisk konspiration.
  • Bloggen ”Screw Loose Change” följer utvecklingen inom sanningsrörelsen och bemöter fortlöpande nya varianter av teorierna.
Extramaterial (sådant som inte fick plats i papperstidningen eller som har tillkommit efter artikeln gått till tryck.)

Mats Sederholm är en profil inom den svenska sanningsrörelsen. Han driver bloggen klarsikt.humancreations.se tillsammans med Linda Bjuvgård.

Irriterad över att Kalla Fakta granskat sanningsrörelsen och då bland annat tagit upp antisemitism skriver skriver Sederholm på debattsajten Sourze:
"Kanske har det faktum att Kalla Faktas redaktör Kajsa Lindohf själv är judinna, påverkat programmets omdöme."
I ett försök att förklara att påståenden om antisemitism inom sanningsrörlsen är felaktiga hävdar Sederholm alltså att judar har dåligt omdöme och per automatik är partiska i en viss riktning. Föga förvånande kanske då Sederholm tidigare uttryckt sig positivt om antijudiska konspirationsteoretiker som Jüri Lina och David Icke. I sin skrift "Illuminati for Dummies" skriver Sederholm att de är "suveräna".

Alex Jones är en av nyckelgestalterna inom amerikansk konspiracism inom vilken elfte september har en central plats. Jones har gjort populära filmer som misstänkliggör Obama och ligger bakom de populära sajterna prisonplanet.com och infowars.com. Jones sänder också radio där han bland annat intervjuat etablerade kulturpersonligheter (däribland filmaren Richard Linklater). Det centrala i Jones världsbild är en maktelit som med hjälp av hemliga sällskapsöker skapa en ondskedull världsregering (NWO - New World Order). NWO-teorier är ofta antisemitiska men Jones försöker att i sin egen propaganda undvika den typen av kopplingar. Däremot driver Alex Jones en grov kampanj mot papperslösa och förklarade i en av sina sändningar att de "ser sig själva som krigare" och planerar att "bränna varenda stor amerikansk stad". I Sverige sprids Alex Jones idéer, förutom på Vaken.se, av exempelvis såväl den islamistiskt lagda konspirationsteoretikern Daniel Lillman, SD-sympatisören bakom "Demokratibloggen" och den bokstavstroende kristna debattören Dag Selander. Det konspiratoriska tänkandet förenar.

Uppdatering: Jag hade missat den här tänkvärda texten av Håkan Lindgren om hur konspirationsteoretiker vänder ut och in på begreppen.

34 kommentarer:

Jonas Vils sa...

Utmärkt artikel, det glädjer mig att vofs forum kom med på ett hörn.

Jonathan Leman sa...

Tack Jonas!

devadatta sa...

Det finns fler inlägg på VoF:s forum som analyserar antisemitism runt/på vaken.se. Här, här och här.

Dag Selander sa...

@JONATHAN: I Sverige sprids Alex Jones idéer, förutom på Vaken.se, av exempelvis såväl den islamistiskt lagda konspirationsteoretikern Daniel Lillman och den bokstavstroende kristna debattören Dag Selander

Ojojojdå, vad unge hr Leman kan koka ihop. På knappt en spik! Pinsamt med din ovederhäftighet.
På ett flertal ställen på min blogg har jag väldigt tydligt uttalat mej emot konspirationsteorier förknippade med de namn du nämner. Bara för att jag hänvisar till en enda film som kan förknippas med dessa namn kommer detta konstaterande. Pinsamt, Leman.

Bäste 'Besserwisser', om du bemödade dig om att skaffa underlag för dina påståenden skulle ditt namn inte förknippas med illaluktande kvasijournalistik.

Ett exempel på din osaklighet är när du kallar bloggaren på Israel i Sverige för islamhatbloggare.

Jonathan Leman sa...

@Dag Selander

vad är falskt i påståendet?

Dag Selander sa...

@JONATHAN: I Sverige sprids Alex Jones idéer av mig tillsammans med Vaken och Lillman.

Om du bemödat dig något litet skulle du konstaterat att jag markerat mot teorin visavi Vaken. Etiketterandet är närmast att betrakta som förtal, så upplever jag det du påtat ihop.

God fortsättning på glädjens tillvaro även efter Chanukka ;-)
//Dag Sr

Jonathan Leman sa...

@Dag Selander

Ang Israel i Sverige. I den bloggen sprids bland annat propaganda från EDL (English Defense Leauge.

http://www.expo.se/tsep/tsepsearch.php?q=\%22English+defense+league\%22&s=0&e=10&user_e=10

Den typen av Eurabia-propaganda som poppar upp i "Israel i Sverige" kan man förresten även finna i din blogg:

http://www.google.se/search?q=site%3Ahttp%3A%2F%2Fmissionxp.webblogg.se%2F+eurabia&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a

Anonym sa...

Antisemitism är väl inget bekymmer idag?
De som bekänner sig till judendomen skyddas ju sedan andra världkriget av specialutformade lagar och regler. De som utsätts för förföljelse i Europa och Amerika idag är väl muslimer och i viss mån kristna. När vår sekulära del av världen går till attack mot alla som råkar tro på något är det väl knappast judarna som får klä skott? Prova att byta ut orden muslim mot jude och islam mot judendom när du läser dags- och kvälls-tidningarna så kanske du upptäcker vilka det hetsas mot? I veckan hade 5o "människor" dödats i Afghanistan och ett okänt antal "talibaner". Detta hörde jag i Sveriges Radio, snacka om rasistiskt.

Jonathan Leman sa...

@anonym

"Antisemitism är väl inget bekymmer idag?"

Inte för dig kanske men för judar och alla som bekymrar sig över intolerans och rasism. Antisemitism är bevisligen ett ganska stort problem i världen.

"De som bekänner sig till judendomen skyddas ju sedan andra världkriget av specialutformade lagar och regler."

Vad spännande! Var kan jag läsa om de lagarna? Judar skyddas inte alls av några speciallagar utan har lika mycket eller lite skydd av lagen som andra grupper.

"De som utsätts för förföljelse i Europa och Amerika idag är väl muslimer och i viss mån kristna."

Ok, det du försöker säga är att alla utom judar är utsatta. Antisemitism existerar inte. Eller?

Här finns en bra introduktion till ämnet antisemitism om du skulle tröttna på förnekandet.

www.skma.se/filer/om_antisemitism.pdf

Mikael Cromsjö sa...

Hej,

Tänkte börja med att jag tar avstånd från alla typ av rasism, mobbning och förtryck. Även det som sker mot konspirationsmedvetna människor.

Sionist är inte samma sak som Jude, Sionist är en politisk inriktning.

Bara för att några sionistiska personer är med i makteliten så betyder det inte att judar har någon viss egenskap, lika lite som att alla konspirationsmedvetna har samma egenskaper som mig. Jag tror inte på dessa typer av generaliseringar.

Sen tyckte att det var ett fint citat ni publicerade från mig. Tänkte lägga in de bitar som inte fick plats från samma text.


"Vi har en tendens att generalisera, döma och förlöjliga andra. Detta ser vi inte minst i denna tråd. Om någon verkligen vill veta vad jag känner och tänker så kommer inte anklagelser att komma närmare detta mål.

Jag blir ledsen över dessa påhopp, för jag har inte i intentionen att ljuga eller liknande. Kanske har jag uttryckt mig slarvigt och bristande, men jag har inte haft den intentionen.

När jag studerar just dessa sätt som vi "härskar" över varandra med skam, skuld och hot så får jag uppfattningen av att just detta är problemet idag. Vi är helt enkelt rädda att tänka på ett sätt som skiljer oss från normen i.o.m. risken att bli dömda. Detta återfinns i skolor, tidningar, forum, forskning, politik mm. Det är just med denna struktur som man kan åstadkomma det som jag ser framför mina ögon. Att en hel värld låter sig manipuleras utan att ifrågasätta.

Jag hoppas att alla ser att det är lika fundamentalistiskt att tro att vad vetenskapen säger är sant, som att tro att kristendomen är sann, eller att en viss konspirationsteori är sann. Vi vet helt enkelt inte vad som egentligen är sant. Om vi lever i en tillvaro där vi inte på förhand har dömt våran omgivning kan vi plötsligt se saker som vi inte tidigare kunde se."

Mycket glädje, ljus och jul till alla.

Jonathan Leman sa...

@Cromsjö

1) Förnekar du att "sionist" och "sionism" använts och används som ett kodord för judar och judisk konspiration?

2) Vad menar du när du talar om "sionister"? Vad tror du att Max Igan (New World Order - Final Solution) menar?

3) "Tänkte börja med att jag tar avstånd från alla typ av rasism, mobbning och förtryck."

Förutom den du själv publicerar på Vaken.se, eller? Och Lasse Wilhelmson som du så passionerat försvarade i SVT Debatt är fortfarande inte antisemit, antar jag.

Jonathan Leman sa...

@Selander

"Om du bemödat dig något litet skulle du konstaterat att jag markerat mot teorin visavi Vaken."

Vilken teori har du markerat mot? Den som sprids i filmen du tipsade om (Obama är NWOs marionett)?

Mikael Cromsjö sa...

Svar:

1) Jag har aldrig använt sionist som ett kodord för jude. Jag har hört folk påstå att det används så, men aldrig själv sett det. Det är mycket möjligt att några använder ordet så vilket är mycket tråkigt.

2) Sionist är som jag förstår det (jag måste tillägga att jag inte har studerar vare sig sionism eller Israel och kan därför ha fel) en politisk idélogi som förespråkar ett apartheidsystem i Israel. Jag tror att Max Igan har denna typ av uppfattning om vad sionism är.

3) Jag tar avstånd från all rasism, mobbning och förtryck, publicerat på vaken.se och alla andra ställen. Jag har inte studerat Lasse Wilhelmson så mycket men av det jag läst så är han aktiv i att få fred i Israel/Palestina. Något anti-semitiskt har jag inte läst (om det betyder att tro att de är lägre stående varelser), med då vet jag inte vad som menas med anti-semit enligt dig. Om det är att kritisera Israels politik så är han definitivt det. Att ha ett kritiskt tänkande inför alla maktstrukturer tror jag är viktigt för att bevara fred, inklusive Israel.

Mitt intresse i att engagera mig politiskt är att skapa en kärleksfull värld där vi alla kan ha det bättre. I det arbetet ingår det att synliggöra det mörker som finns såväl i världen som i oss själva.

Jag ingår gärna i ett samarbete med Expo eller andra som vill stoppa anti-semitism då det är en viktig fråga för oss.

Frid!

Jonathan Leman sa...

1) "Jag har hört folk påstå att det används så, men aldrig själv sett det. Det är mycket möjligt att några använder ordet så vilket är mycket tråkigt."

Det sker ju på din egen sajt (vaken.se) och i material som just du personligen har lagt upp.

2) Ur Senaste Expo: "Sionismen grundades som politisk rörelse under 1800-talet och har sedan dess kommit att rymma många olika tolkningar och innebörder. Till en början var målet en judisk stat och rörelsen hade svagt stöd bland Europas judar. 1948 bildades Israel. Sionismen hade nått sitt mål och därmed förändrades dess innebörd. Sionister var nu de som stödde statens rätt till fortsatt existens.

http://expo.se/2009/48_2949.html

"Jag tror att Max Igan har denna typ av uppfattning om vad sionism är."

Det framgår ju med all tydligt att sionism för honom handlar om något helt annat än bevarandet av staten Israel. För honom är "sionism" världsregeringens verktyg för att destabilisera länder. Det är "sionismen" som ligger bakom terrorattentat världen över osv.

Kika igen på artikeln du postade av David Icke. Hur är det intressant vad de många utpekade tycker om Israelisk politik? Hur vet Icke vad de tycker? Det är uppenbart att han kallar människor med judiskt-klingande namn för "sionister". Jag tror att du också inser det.

3) Om du inte studerat Wilhelmson är det väl ganska dumt att gå ut i ett passionerat försvar av honom?

Du skriver att "Något anti-semitiskt har jag inte läst (om det betyder att tro att de är lägre stående varelser)"

Han säger att den ungefärliga siffran sex miljoner judar mördade under Förintelsen är påhittad på 20-talet och att det var judarna som förklarade krig mot Tyskland vilket fick Hitler att se dem som potentiella förrädare.

Han säger att den påstådda "sionistiska" makten över wall street och Federal reserve måste "detroniseras".

Judarna har enligt Wilhelmson sig själva att skylla.

“Judefientlighet har det funnits genom historien. Men ofta är det så att det är judarna själva som genom sitt eget beteende har framkallat den”, säger Wilhelmson.

Judarna behöver inte anklagas för att vara rasmässigt underlägsna för att det ska vara antisemitiskt. Den grövsta atisemitismen (även den naxistiska) handlar ofta om myter om judars påstådda manipulationer och strävan mot världsherravälde. Jag hänvisar åter till:

www.skma.se/filer/om_antisemitism.pdf

Fredrik Johansson sa...

Jonathan: Lögner, smutskastning och ryktesspridning kommer du inte långt med. Detta är lågt och helt ogrundade påhopp. Sorgligt försök till att anklaga Micro för antisemitism. Du borde verkligen skämmas. Jag hoppas du förstår att denna form av lögner inte kan kallas journalistik utan enbart förtal. Nästa gång bör du undersöka saker närmare innan du uttalar dig.

Jonathan Leman sa...

@Fredrik Johansson,

Vad är osant? Jag skriver att Mikael Cromsjö postat antisemitiskt innehåll på vaken.se, vilket stämmer. Jag skriver också att Cromsjö tagit en antisemit (Lasse Wilhelmson) i försvar, vilket också stämmer.

Mikael Cromsjö sa...

Jag har inte postat anti-semitiskt material. Du anser att filmen är anti-semitisk, men det är din tolkning. Den är anti-sionistisk som värst. Dessutom så står inte filmen för vad jag tycker.

Jag försvarade inte Lasse så mycket alls. Jag tyckte att det var fånigt att ta upp en person som bevis för att vi alla skulle vara anti-semiter. Dessuton så tror jag inte att Lasse är anti-semit. Men är inte anti-semit för att man inte tror på en historisk händelse eller kritiserar en stat. Han har uppenbarligen en del problem med judendom, kanske delvis p.g.a sitt eget judiska arv. Därav tycker jag att han måste få visa sitt missnöje mot hans egen bakgrund utan att jag ska bli kallad anti-semit.

Varför vill du inte samarbeta? Tror du på riktigt att jag vill dig eller någon annan illa? Har du själv sätt filmen? Kärlek! Det är det som vinner i längden.

Må gud vara med dig.

Jonathan Leman sa...

@Cromsjö

Jüri Linas bok, David Ickes artikel och Igans film är antisemitiska och samtliga har lagts upp av dig.

"Den [Igans film] är anti-sionistisk som värst."

Men vi diuskuterade just vad sionism och antisionism var för något. "Sionismen" i filmen NWO - final solution är ju något helt annat (Illuminatis specialstyrka).

"Dessutom så står inte filmen för vad jag tycker."

Du har ju lagt upp den och beskrivit den som "en introduktion till dagens verkliga problem". Det måste ju vara att ställa sig bakom filmens huvudsakliga innehåll.

"Jag försvarade inte Lasse så mycket alls."

Alla som ser inslaget i SVT Debatt ser att det var ett tydligt försvar för Wilhelmson. Du sa att man inte kunde kalla Wilhelmson antisemit eftersom han har en judisk mor.

"Men är inte anti-semit för att man inte tror på en historisk händelse eller kritiserar en stat."

Att kritisera Israel är självklart inte antisemitism men däremot att kalla Förintelsen för en judisk eller en sionistisk lögn.

Nu känner jag mig ganska färdig med den här diskussionen.

Mikael Cromsjö sa...

Det jag kom fram från vår diskussion om vad sionism är var just att ordet används olika bland olika människor.

Jag förespråkar att inte använda ordet så lättvindigt utan säga den sionistiska maffian, eller liknande för att förtydliga att det inte har med judar att göra.

Igen ber jag dig om att samarbeta istället för att låta maktstrukturerna söndra och härska.

Så låt det vara slutet på våran diskussion.

Frid

Jonathan Leman sa...

@Cromsjö

"sionistiska maffian" istället för sionisterna, got it.

Charlotte W sa...

"Igen ber jag dig om att samarbeta istället för att låta maktstrukturerna söndra och härska."
Wow. Snacka om härskarteknik. "Samarbete", "kärlek" etc är enl Micro alltså helt enkelt att inte kritisera och ifrågasätta honom, hans sajt och den rörelse han tillhör.

TTime sa...

Jonathan Leman gör samma misstag som Torbjörn Elensky, och ironiskt nog samma misstag som antisemiterna.

De pekar finger åt en grupp människor och ger dem ett namn, men klarar inte av att ge en klar definition av gruppen.

Sedan fokuserar de på en liten del rötägg inom den odefinierade gruppen och försöker ge sken av att hela gruppen är genomsyrad av dessa.

Så ohederligt att man vill spy.

"Den som endast äger en hammare tenderar att se alla problem som spikar."

Jonathan Leman sa...

@TTime

"De pekar finger åt en grupp människor och ger dem ett namn, men klarar inte av att ge en klar definition av gruppen."

Har du läst min artikel? I den förklarar jag att långt ifrån samtliga "911 truth"-teoretiker sprider antisemitism. Men det är ändå en betydande del som förtjänar att belysas. Jag understryker också att sanningsrörelsen är en brokig skara.

"Sedan fokuserar de på en liten del rötägg inom den odefinierade gruppen och försöker ge sken av att hela gruppen är genomsyrad av dessa."

Om "rötäggens"alster lyfts fram, rekommenderas och försvaras av breda delar av sanningsrörelsen är det helt rimligt att ta upp det.

TTime sa...

@Jonathan

"Genomgående i den brokiga sanningsrörelsen är en säregen kunskapssyn och den ständiga närheten till antisemitism." - Jonathan Leman


I filmen 9/11: Press for truth (2006) ges stort utrymme för "the Jersey Girls" - en kvartett kvinnor som alla förlorade sina makar i 11 september-attentaten. Dessa kvinnor spelade en avgörande roll för att det överhuvudtaget blev en officiell utredning av 9/11, men de var till slut tvungna att konstatera att 70% av deras frågor förblev obesvarade av 9/11-kommissionen.

Av överblivet material från 9/11: Press for truth gjordes sedan en uppföljare med titeln In their own words. Båda filmerna går att hitta på t ex video.google.com

Skulle du kunna peka ut något som skulle vara "en säregen kunskapssyn" eller "närhet till antisemitism" i dessa filmer?

Jonathan Leman sa...

@TTime. Jag syftar på rörelsen som helhet. Cromsjös kunskapssyn (det är inte så noga med fakta) är ju särskilt tydlig men bland andra konspirationsteoritiker är det två återkommande tankefel.

1) Den som tjänar på något måste ligga bakom det.

2) Faller en faller alla. Om någon liten detalj är oklar (eller påstås vara oklar) bortser man från helheten och ifrågasätter allt. Det och att man söker en förklaring som är mer invecklad än en enklare och mer trolig.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Ockhams_rakkniv

De två filmerna du tar upp har jag inte nämnt och heller inte sett men "Press for truth" känns minst sagt dubiös.

http://screwloosechange.blogspot.com/2006/09/9-11-press-for-truth-analysis-part-i.html

http://screwloosechange.blogspot.com/2006/09/9-11-press-for-truth-analysis-part-ii.html

http://screwloosechange.blogspot.com/2006/09/9-11-press-for-truth-analysis-part-iii.html

http://screwloosechange.blogspot.com/2006/09/9-11-press-for-truth-analysis-part-iv.html

När det gäller antisemitismen går det säkert att finna ett par filmer som inte lutar sig mot en antisemitisk källa men den mest populära (Loose Change) är full av referenser till American Free Press.

Jag påstår inte att alla 911 truth filmer eller att alla 911-förfalskare är antisemitiska. Däremot tycks det antijudiska ständigt finnas närvarande. Titta bara på de ledande profilerna och webbplatserna i Sverige.

Jonathan Leman sa...

@TTime. Jag syftar på rörelsen som helhet. Cromsjös kunskapssyn (det är inte så noga med fakta) är ju särskilt tydlig men bland andra konspirationsteoritiker är det två återkommande tankefel.

1) Den som tjänar på något måste ligga bakom det.

2) Faller en faller alla. Om någon liten detalj är oklar (eller påstås vara oklar) bortser man från helheten och ifrågasätter allt. Det och att man söker en förklaring som är mer invecklad än en enklare och mer trolig.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Ockhams_rakkniv

De två filmerna du tar upp har jag inte nämnt och heller inte sett men "Press for truth" känns minst sagt dubiös.

http://screwloosechange.blogspot.com/2006/09/9-11-press-for-truth-analysis-part-i.html

http://screwloosechange.blogspot.com/2006/09/9-11-press-for-truth-analysis-part-ii.html

http://screwloosechange.blogspot.com/2006/09/9-11-press-for-truth-analysis-part-iii.html

http://screwloosechange.blogspot.com/2006/09/9-11-press-for-truth-analysis-part-iv.html

När det gäller antisemitismen går det säkert att finna ett par filmer som inte lutar sig mot en antisemitisk källa men den mest populära (Loose Change) är full av referenser till American Free Press.

Jag påstår inte att alla 911 truth filmer eller att alla 911-förfalskare är antisemitiska. Däremot tycks det antijudiska ständigt finnas närvarande. Titta bara på de ledande profilerna och webbplatserna i Sverige.

Mohammad Khalil sa...

Denna blogg är i sanning ett hån mot allt som har med yttrandefrihet att göra. Allt som inte rimmar rätt med Er* tankesyn på saker och ting klassas som tankebrott och i slutändan antisemitism.

* Och mer Er menade jag just precis alla ni som går Sions ärenden.

MVH

Jonathan Leman sa...

@Mohammad Khalil,

Jag tror att du, precis som många nazister, Mohamed Omar-anhängare och islamofober missuppfattat vad yttrandefrihet handlar om.

Precis som ni har rätt att utgå från er världsbild där judar eller "sionister" ständigt står i centrum för allt som är fel med världen så har antirasister rätt att kritisera er för det. Det är yttrandefrihet min vän.

Mohammad Khalil sa...

@Lehman

För det första vill jag klargöra att jag inte är din vän. Vänskap med en person som sysslar med den slags verksamhet som Ni är ansvarig för kommer med största sannolikhet aldrig ingås.

Nu till det väsentliga. Jag anklagade dig för att gå "Sions ärenden" och att oförtjänt stämpla folk för antisemiter. När du väljer att svara mig bekräftar du blott anklagelserna.

Först likställer du mig med "nazister" och "islamofober". Sedan insinuerar du indirekt att jag är en rasist genom att säga, "så har antirasister rätt att kritisera er för det".

Hur lyckas du människa? Du utgår från "alla ni som går Sions ärenden" och lyckas måla upp en bild utav mig som är att likställa med Ariel Sharon.

För övrigt är det precis på det sätt som de som går Sions ärenden arbetar. Alla Era fiender är Adolf Hitler. Senast i raden är Mahmoud Ahmadinejad.

Läs Norman Finkelstein (han är väl också antisemit?). Eller för den delen läs följande artikel från Aftonbladet 2010-10-14: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7958380.ab

MVH

Jonathan Leman sa...

@Mohammad Khalil

min poäng är att intoleranta oftast har en skev bild av vad yttrandefrihet handlar om. Du är ju en av Mohamed Omars hangarounds och kallar antirasism för att gå "Sions ärenden". Det säger allt.

Vaha sa...

Lehman skriver ; "min poäng är att intoleranta oftast har en skev bild av vad yttrandefrihet handlar om". Nämen! Även antisemitiska sionister som Lehman verkar ha det klart för sig. Vänd nu ficklampan mot dig själv och berätta på bloggen vad du ser :) Du är en äkta antisemit Lehman.

DZ sa...

Eftersom sionismen är den värsta formen av rasism behöver det ju rensas upp en hel del framför den egna dörren, Jonathan!

Anonym sa...

Mycket bra jobbat Mohamed Khalil. Jonathan Lehman, vad är din definition av yttrandefrihet? Att håna och kompromettera vår profet Muhammed (saw) är klassificerad som frihet och demokrati medan man kritiserar hur den judiska staten Israel förfördelar icke-judar inklusive afrikanska judar är per definition antisemit? Jag är också emot i grund och botten karikatyrer av judar och trakasserar er vilket strider emot Islam. Men att du likställer Mohamed Khalil med Islamofobi är fullständigt absurd. Sedan att du Jonathan insinuerar och förvränger om 911 rörelsen bevisar bara på att du behöver expandera kunskapen än att begränsa den. Därför vill jag med gott önska dig att läsa "Den etniska rensningen av Palestina" som är skriven Ilan Pappe som varken han eller Norman Finkel får tillträde att besöka de ockuperade områdena från 1948 respektive 1967.

Mohammad Khalil sa...

@Leman

Jag håller med om att "intoleranta oftast har en skev bild av vad yttrandefrihet handlar om". Däremot kan man väl ställa frågan vem som är intolerant i sammanhanget. Mot bakgrund utav ditt tidigare inlägg och den verksamhet som Ni bedriver så är det ganska uppenbart att det är Ni som är intoleranta.

Du verkar vara besatt utav Mohamed Omar. Varför anordnar du inte en debatt med honom så kan de som har intresse på demokratisk manér avgöra vem utav er låter mest sanningsenlig. Den stora frågan är istället vad Mohamed Omar har med vår diskussion att göra? Kan du inte skilja en Mohamed från en annan?

Om han som Du hävdar likställer "antirasism" med att gå "Sions ärenden" - något jag förövrigt inte tror på för fem öre - så innebär inte det att denna definition delas utav vare sig mig eller någon annan. Det säger sig självt. Man måste vara riktigt paranoid om man intalat sig själv detta.

Jag menar att Ni går Sions ärenden och att ni de facto inte bedriver en genuin antirasistisk verksamhet. För övrigt kan Ni även utgöra er för att värna om yttrandefriheten, det betyder näppeligen att det stämmer.

Trodde du verkligen att mina anklagelser om att Ni går Sions ärenden handlar om det faktum att ni utgör er för att vara "antirasister"? Det är Er verksamhet som jag kritiserar och den är allt annat än just antirasistisk. Den kränker snarare yttrandefriheten - med andra ord går den Sions ärenden.

MVH