fredag, maj 23, 2008

Två trötta grammofoner

Kristoffer Ejnermark skriver Anders Svenssons kommentarsfält:

"Jag håller med Malm till fullo (och då även dig Svensson) om att villfarelserna inom Vänstern måste bemötas. Jag tycker dock Malms kritik av Nyberg är lite orättvis, men det hör ju knappast till andemeningen i Malms artikel.

Antisemitism skall bekämpas var helst det väljer visa sitt fula tryne, även när den råkas i vänsterkretsar!"

Det intressanta är att texten som Ejnermark "håller med till fullo" är en text där det tas avstånd från såväl dåraktiga konspirationsteorier om judisk makt som jämförandet av sionism och nazism. Artikelförfattaren som åberopas för att vissa att vänstern visst håller en skarp gräns mot antisemitism fördömer i kraftiga ordalag Fib/k. Ejnermark som till fullo håller med känner inte alls att det skär sig när han länkar till Fib/K. Samma Ejnermark färsvarade innerligt tidningen Mana som genomgående satt likhetstecken mellan sionism och nazism, något som också tas avstånd från i artikeln. även Anders Svensson försvarade Mana.

Det känns mer som att dessa två säger sig hålla med Malm just för att Malm har skrivit texten. Anders Svensson har själv skrivit att han tycker att den som jämför Israeliskt förtryck av palestinier med förintelsen "går för långt".Dessa två bloggare lär aldrig reagera mot den skörd av blogginlägg från skribenter som identifierar sig själva som vänster där man dagligen jämför sionism och nazism eller saluför konspirationsteorier om judemakt.

Anders S skriver:
"Jinge har vänsteråsikter och är inte antisemit."

Jasså? just den Johannes Wahlström som tas upp i artikeln av Malm är en hyllad gästskribent hos jinge. Jinge lyftar ofta upp Wahlström som modig sanningssägare. Jinge har utäver detta ett brett register av antisemitiska yttranden.

Så fort Anders S och Ejnermark möts av ett konkreta fall av antisemitism kommer de sannolikhet, precis som tidigare, ägna mycket arbete åt att förneka det. Detta samtidigt som de stämplar politiska motståndare som islamofober utan någon som helst grund.

Det kan inte finnas många som tar dessa bloggare på allvar.

Uppdatering 24/5: Charlotte förklarar på ett ypperligt med vilken avsikt Anders S överhuvudtaget publicerar texten.

"Så att Andreas Malm säger att vänstern har problem med antisemitism används som ett sätt att visa att vänstern INTE har problem med att handskas med antisemitism?
Jag vet inte hur jag annars ska tolka återgivningen av Malms artikel här."

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för tipset, det är intressant att läsa deras kommentarer, får man en känsla för hur pass obildade vänsterns rasister är. Endast 2 (av många) exempel:

Kristoffer Ejnermark skriver rasistiskt:

"Uppfattning över att Israels konstanta ockupering och förtryck av ett helt folk är något unikt - kanske?"

Kina-Tibet, Ryssland-Tjetenien, Kuba regim vs Kubas befolkning. Exempel på socialistiska paradis?

Anders Svensson skriver obildat:

"Vänstern har alltid hävdat att Israell och judendom inte är smam sak."

Förutom att Anders försöker föringa den judiska statens identitet, Israels självständighetsförklaring som respons på FN resolution deklarerar högtidligt att det är en judisk stat. Oavsett vad obildade vänsterpartister ogillande kan tänkas tycka om det.

L. O. K. Ejnermark sa...

Dannie:

På vilket sätt skulle mitt citat vara rasistiskt?

Anonym sa...

Kristoffer Ejnermark tillskriver demokratin Israel, kollektivt, negativa lögner. Jo för det är exempelvis en rent rasistiskt lögn att Israel skulle "ockupera" gaza, som israel ensidigt lämnade 2005.

Att systematiskt selektera ut den judiska nationen för för efterföljande demonisering (var en nationalsocialistisk specalité), och samtdigt tiga om exempelvis renodlade diktaturer (som exempelvis vissa av Israel grannar), är mer än bara fegt hyckleri.