lördag, oktober 18, 2008

Birro och "Elitism-Judsim"

Marcus Birro blev i juni irrriterad på Calle Schulman vilket naturligtvis är helt ok. Men när Birro ska kritisera Schulman riktar han kritiken mot vad han kallar "elitism-judsim" (sic). Vad Birro verkar mena med detta är att Schulmans beteende är ett exempel på ett elitistiskt och judiskt beteende. Detta beteende präglas av "En Bödels Brist På Empati".
Så här såg rubriken ut:

"Elitism-Judsim Hatar Med En Bödels Brist På Empati"

Här är den borttagna sidan med tillhörande kommentarsfält.

Charlotte skriver om detta och om reaktionerna på att Katrin Zytomierska fått sparken.

Själv tycker jag att det är olutstigt att Katrin verkar ha fått foten, inte för sina hårda om deltagarna, utan för att hon bloggat om att Birro "har uttryckt sitt missnöje mot judar".

Nu tycker förstås inte jag att Birro ska få foten som sidekick från TV4:as kvällsöppet men det verkar onekligen vara så att påtalande av antisemitiska uttryck verkar vara mer provocerande än grumliga påståenden om judar.

Uppdatering 20.30:
Signaturen Patrik lämnade just en intressant kommentar som kan läsas i kommentarsfältet.

Uppdatering 2 19/10:

Charlotte följer upp med ett bra inlägg och bloggen Gameover kommenterar händelsen och kritiserar TV4.

Uppdatering 3 20/10:

Debattartikel på Newsmill. Texten är inte längre tillgänglig via newsmill.se, därför infogas den nedan.

Marcus Birro har visst uttryckt obehagliga idéer om judar

Marcus Birro har på sin blogg get uttryck för en obehaglig syn på judar. Mediernas ensidiga kritik av Katrin Zytomierska som kallat Birro för "Judehatare" präglas av okunnighet. Det skriver i dag JONATHAN LEMAN.
"Katrin är en subba som borde sparkas" och "TV4 är fega som inte står upp för Katrin" utgör grovt indelat de huvudsakliga reaktionerna i den fåniga mediekarusellen mellan Marcus Birro och Katrin Zytomierska. Det som fångar mitt intresse är det somliga verkar tycka är det värsta Zytomierska gjort sig skyldig till: antytt att Birro hatar judar.
I somras reagerade Marcus Birro med ett inlägg i sin blogg (10/6) på något Calle Schulman skrivit. Det står naturligtvis Birro fritt att ge svar på tal och Schulman är knappast någon ängel, han ska tåla kritik. Birro, i sitt svar på Schulman, riktar av någon oklar anledning kanonerna mot vad han kallar "elitism-judsim"(sic). Rubriken till inlägget är "Elitism-Judsim Hatar Med En Bödels Brist På Empati". Det är svårt att tolka på annat sätt än att Birro tycker att Schulmans beteende är ett exempel på ett påstått judiskt och elitistiskt beteende, ett beteende som präglas av hat och "En Bödels Brist På Empati".

Det spelar förstås ingen roll att Calle Schulman faktiskt inte är jude. Marcus Birro ger uttryck för en osmaklig - förvisso inte ny - syn på judar. För vad gör egentligen referensen till judiskhet eller "judism", som Birro vill kalla det, i bloggen och i det sammanhanget om han inte vill säga något med det? Det har vi inte fått svar på.
De ursprungliga inläggen i Marcus Birros blogg som berör det här är borttagna, och därmed även kommentarerna till inläggen, men de finns fortfarande kvar att ta del av genom Googles cache. I kommentarerna vägrar Birro ge svar på vad han egentligen menade med sin formulering. I stället anklagar han sina få kritiker för att "kasta första stenen". Han tackar för osmakliga inlägg i sitt kommentarsfält, han tackar specifikt en kommentator som tolkat hans inlägg som legitim kritik mot "judisk elitism" och judar som ser sig som "förmer än andra, dvs, det utvalda folket".
Birros svar på frågan om hans inställning till judar är att han knappast kan hysa antijudiska fördomar eftersom han har "släktingar som suttit i koncentrationsläger" och att det därför skulle vara "helt sinnesjukt att påstå" att han skulle kunna hysa fördomar mot judar. (17/10 Nyheter 24). Birro får ursäkta, men vad har släktingars historia att göra med vad som pågår i hans huvud eller vad han skriver i sin blogg? Försöket till bortförklaring påminner mig om en pinsam scen i den brittiska tv-serien The Office då chefen David Brent försökte förklara varför en man aldrig kan förakta kvinnor: "How can I hate women, my mum's one."

Birro kallar i samma intervju Katrin Zytomierska för "en sån här jävla människa" och "Nån jävla amöba från helvetet" - två minst sagt elaka omdömen som av någon anledning inte alls väcker journalisters och tyckares intresse och indignation. Samtidigt sväller mainstreammedia och bloggosfär över i fördömanden av Zytomierskas uttalanden som kategoriseras som förtal. De få bloggare som uppmärksammat vad Birro faktiskt skrivit om judar kan räknas på en hand. Varför? Hur kommer det sig att inte en enda journalist har brytt sig om att fråga vad Birro menade med det han skrev?
En märklig föreställning är att de enda som kan bära fördomar och hysa fientlighet mot judar är hatfyllda högerextremister. Det är få som inte tar avstånd från judehat när det kommer från de grupperna, men när antijudiska fördomar och attityder i vår tid uttrycks av etablerade tyckare i seriösa forum tycks det plötsligt vara ett tabu att överhuvudtaget diskutera det. Att tala om att det, på samma sätt som mot andra grupper, finns folkliga fördomar om judar leder hos alltför många till mental kortslutning.
Uppmärksammandet av antijudiska uttryck provocerar mer än de antijudiska uttrycken i sig. Nöjeskrönikören Maria Brander tycker exempelvis inte att man ska få skriva att någon uttryckt judehat. "Det är fullkomligt oacceptabelt. Ingen kan eller ska komma undan med det.", skriver hon i Expressen (18/10). Vad som däremot verkar kvitta för Brander är om det ligger något bakom påståendet. Den frågan vill inte hon, eller hennes kollegor för den delen, ägna ett tecken.
Hat är ju ett starkt ord och alla som ger uttryck för fördomar drivs förstås inte av hat. Jag vet lika lite som alla andra om Marcus Birro hyser hat. Men en sak är säker: Birro har uttryckt obehagliga idéer om judar. Och frågan återstår: Vad menar Birro egentligen med "Elitism-Judsim Hatar Med En Bödels Brist På Empati"?
Charlotte kommenterar min artikel och Birros replik.
Kommenterar gör även Sakine och UNT.

Uppdatering 5 22/10:

Birro replikerade och jag skrev ett repliksvar på Newsmill.
Repliksvaret till Birro är inte längre tillgängligt via newsmill.se, därför infogas det nedan.

Marcus Birros ursäkt slätar inte över hans fördomar

Att Birro häver ur sig fördomar om judar när han är förbannad visar att "det judiska" i hans tänkande förknippas med "elitism". Att han inte ser problemet i detta visar hur svårt vi har att tala om de vardagliga fördomar som omger judiskhet. Det skriver JONATHAN LEMAN i en replik Marcus Birros på senaste inlägg.

Att Marcus Birro knappast skulle ha skrivit som han gjorde om han inte menade något med det, var det jag skrev. Låt mig upprepa det som verkar gå Birro förbi: Att han häver ur sig fördomar om judar när han är förbannad på Schulman säger ju någonting - att "det judiska" i hans tänkande förknippas med "elitism" säger ytterligare något. Som om det inte var nog "Hatar" denna påstått judiska elitism "Med En Bödels Brist På Empati".
I stället för en vettig förklaring hänvisas till vad som kallas "en fullständig, reservationslös och ohämmad ursäkt för detta enda, illa valda ord". Det inlägg som åsyftas karaktäriseras bättre som en orgie i självmedlidande och är helt befriat från något som ens liknar en förklaring till formuleringen. Det är också i anslutning till detta inlägg som Birro tackar skribenten bakom de, enligt Birro, " fina inlägg" som rättfärdigar påståenden om elitistiska judar.
Samtidigt som Birro i sin replik på min artikel hävdar att han beklagar sitt inlägg säger han i samma stycke att det inte fanns "något som helst fog för några beskyllningar". Hur ska han ha det? Han tycks mena att formuleringen elitism-judism inte fanns i själva inlägget utan endast i rubriken (som om rubriken inte hade varit illa nog!), vilket är fel. I en kommentar till ett av de borttagna inläggen erkände Birro att han hade redigerat bort "elitism-judism" ur själva brödtexten.
Men det intressanta är inte ett enstaka blogginlägg av en författare. Exemplet visar bara den överladdning av begreppet antisemitism som finns. Under efterkrigstiden har företeelsen förknippats så starkt med nazism och Förintelsen att vardagliga fördomar - såsom den Birro ger uttryck för - blir svåra att känna igen och diskutera. Därför riktade journalistkåren ilskan mot Katrin Zytomierska, hur vågade hon anklaga Birro för något sådant?
Det var och är oproblematiskt att föra en diskussion kring Zytomierskas omdöme om en idoldeltagare som "lite väl bögig", vilket är bra. Det ses knappast som något otillbörligt att ställa frågor om Zytomierskas värderingar. Varför ska det vara så svårt att identifiera och ifrågasätta vanliga fördomar mot judar?

Nyheter24.

Updatering 6 23/10:

Aaron Israelson kommenterar.

Uppdatering 7 24/10:

Följande står att läsa i en tv-krönika i DN av Mattias Hermansson:

"...varpå Zytomierska slog tillbaka bloggledes med påståendet att Birro skulle ha antipatier mot judar. Nivån låg med andra ord långt under vad en tidnings insändarsida skulle ta in..."


Poängen verkar vara att antipatier mot judar inte är en verklig företeelse utan något som oseriösa personer drömmer ihop. Sedan försöker de skriva insändare om detta icke-ämne men de blir lyckligtvis refuserade så att Hermansson slipper höra fantasierna.

Expressen-skribenten Malin Roos ger uttryck för ungefär samma sak. I en krönika 23/10 skrev hon:


Plötsligt var det Katrin Zytomierska det var synd om. Inte de "bögiga","tjockisarna" eller för den delen, "judehatarna".


"Judehatare" är ett skällsord likt "tjockis" och inte en verklig företeelse. Alla som blir kallade judehatare tycks per definition vara offer för förolämpning.

I rubriken manar även skribenten Zytomierska att säga upp sig. Uppgiften att dissa eller hylla unga lycksökare vill man inte gärna dela med sig av.


7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Det här är kommentaren jag har lämnat på en av de tre poster som Marcus Birro har skrivit om den senaste kontroversen med Katrin.

Det stämmer att han skrivt fördomsfulla inlägg mot judar. Han tog bort inläggen i morse, men när jag påstalade hans censur, lade han in dem igen (men dock utan läsarkommentarer, se nedan). Detta skrev jag i hans kommentarer idag:

-----------

Marcus Birro,

Det är bra att du och Katrin nu har talat ut och att hon förklarat varför hon citerade från ditt blogginlägg från i juni i år om ““Elitism-Judism Hatar Med En Bödels Brist På Empati” samt “Ett Avskyvärt Inlägg Får Sin Förklaring”, och som legat uppe på din blogg tills i morse då de plötsligt försvann av “misstag”.

I och med att du nu klistrar in texten från de borttagna inläggen (i din tidigare post), så går det inte att läsa de kommentarer du fick när du skrev inläggen, och dina egna svar på kommentarerna. Kommentarerna visar att det var många som reagerade på ditt sätt att attackera Schulman-bröderna med hänvisning till deras etnicitet.

Det är bra att du idag tar avstånd från det. men det kunde inte Katrin veta när hon CITERADE dig.

I läsarkommentarerna till dina borttagna inlägg fick du ganska hård kritik för det du skrev. Vid ett tillfälle svarar du att du tyckte att det “rimmade” med “elitism-judism”. Du erkänner också i kommentarerna att du i efterhand hade redigerat i texten och tagit bort ännu en referens till “elitism-judism” som inte syns i de inklistrade inlägg du nu lägger upp (nu finns formuleringen endast i rubriken). Dessutom tackar du en insändare vid namn “Hanna”, som skriver en kommentar om att judar tror att de är “utvalda”.

I Googles cache finns inläggen fortfarande tillgängliga. Läs kommentarerna till inlägget “Ett Avskyvärt Inlägg Får Sin Förklaring” här:

http://tinyurl.com/5r53dw

Kommentarerna inlägget “Elitism-Judsim Hatar Med En Bödels Brist På Empati” finns här:

http://tinyurl.com/5o3qha

Förhoppningsvis är detta löst nu. Men det återstår att till journalister och offentligt berätta att Katrin endast citerade ditt eget inlägg, som du dessförinnan hade kritiserats för av dina läsare, och också fått ändra på i efterhand.

Lycka till.

Anonym sa...

Vet ej om inlägget kom med som jag postade hos Birro. I så fall är det här:

------------

Marcus Birro,

Det är bra att du och Katrin nu har talat ut och att hon förklarat varför hon citerade från ditt blogginlägg från i juni i år om ““Elitism-Judism Hatar Med En Bödels Brist På Empati” samt “Ett Avskyvärt Inlägg Får Sin Förklaring”, och som legat uppe på din blogg tills i morse då de plötsligt försvann av “misstag”.

I och med att du nu klistrar in texten från de borttagna inläggen (i din tidigare post), så går det inte att läsa de kommentarer du fick när du skrev inläggen, och dina egna svar på kommentarerna. Kommentarerna visar att det var många som reagerade på ditt sätt att attackera Schulman-bröderna med hänvisning till deras etnicitet.

Det är bra att du idag tar avstånd från det. men det kunde inte Katrin veta när hon CITERADE dig.

I läsarkommentarerna till dina borttagna inlägg fick du ganska hård kritik för det du skrev. Vid ett tillfälle svarar du att du tyckte att det “rimmade” med “elitism-judism”. Du erkänner också i kommentarerna att du i efterhand hade redigerat i texten och tagit bort ännu en referens till “elitism-judism” som inte syns i de inklistrade inlägg du nu lägger upp (nu finns formuleringen endast i rubriken). Dessutom tackar du en insändare vid namn “Hanna”, som skriver en kommentar om att judar tror att de är “utvalda”.

I Googles cache finns inläggen fortfarande tillgängliga. Läs kommentarerna till inlägget “Ett Avskyvärt Inlägg Får Sin Förklaring” här:

http://tinyurl.com/5r53dw

Kommentarerna inlägget “Elitism-Judsim Hatar Med En Bödels Brist På Empati” finns här:

http://tinyurl.com/5o3qha

Förhoppningsvis är detta löst nu. Men det återstår att till journalister och offentligt berätta att Katrin endast citerade ditt eget inlägg, som du dessförinnan hade kritiserats för av dina läsare, och också fått ändra på i efterhand.

Lycka till.

Anonym sa...

Det ska också understrykas att Katrin citerade Marcus Birros egen text om "judehatare" i hans inlägg “Ett Avskyvärt Inlägg Får Sin Förklaring”. Det är ett svar till hans egna läsare, som protesterar mot hans första inlägg om "Elitism-Judism".

Katrin citerade Birros första paragraf:

"Märkligt hur det blir jag som är judehatare, fittansikte, jävla fyllo. Märkligt hur många som vill se mig död. För det är vad som händer, om jag skulle börja dricka igen. Jag har inte druckit en droppe sedan den där majdagen 2006 när kom hem från Prag och satt i tågets restraungrangvagn och drack vin i takt med tåget. Jag tänker fortsätta låta det vara sista gången."

Katrin har aldrig självmant använt detta ord mot Marcus Birro, som tidningarna och Birro påstått.

Charlotte W sa...

Ja, "det verkar onekligen vara så att påtalande av antisemitiska uttryck verkar vara mer provocerande än grumliga påståenden om judar". Precis. Och totalt deprimerande.

Ermeni sa...

bra blog broder jonathan denna ska jag följa mvh Ermeni

Jonathan Leman sa...

Charlotte,

precis. Reaktionerna är lika förutsägbara som de är deprimerande.

Ermeni,

kul att du gillar bloggen. Din verkar intressant. Jag ska se till attt följa.

Anonym sa...

Nu finns inte Birros artiklar via Google cache längre. Här är dom:


Elitism-Judsim Hatar Med En Bödels Brist På Empati

http://209.85.135.104/search?q=cache:_f_IEulNhoAJ:www.marcusbirro.se/bloggen/%3Fp%3D945+birro+judehatare&hl=sv&ct=clnk&cd=14&gl=se
http://209.85.135.104/search?q=cache:4Ko7owuGxx4J:www.marcusbirro.se/bloggen/%3Fp%3D946+birro+judehatare+fittansikte&hl=sv&ct=clnk&cd=5&gl=se


2008-06-10 1:37

Det är så mycket man slipper när man inte är i Sverige. Som att bryr sig över vad oviktiga människor anser. Jag får höra att den här C Schulman tycker jag är urtypen för en…"göteborgare." Att jag ser "ner" på folk och tycker jag är bättre än alla andra, och att det är därför som folk hatar göteborgare.

Vet inte var man ska börja rota i alla de där felen. För det första var ju P3 en fin kanal en gång, nu ringer man Schulman den yngre för att få lite krax i luren. My God, snart består hela SR av leksugna, ängsliga producenter som ringer tyckarna på befallning.

Vidare har jag har inte bott i Göteborg sedan 2003.
Och ser människor verkligen ner på göteborgare? Schulmans supercoola mediadrägg, alla människor med sina uppviktiga rosa skjotkragar kanske ägnar sig åt sådant ,men jag har svårt att så många fler än dessa fans skulle bry sig.

Fast bättre är jag.
Bättre än Calle Schulman är i och för sig alla människor som överhuvdaget orkar resa sin skalle från kudden varje dag. Bätrre
Jag börjar bli trött på den här komiska konstformen som tycks gå ut på att leta upp någon man hatar, och så erbjudas man plats överallt och sedan försöker man snacka ner den här personen till hans går i fällan som jag och blir arg eller förblir tyst tillräckligt länge att det är lönt att gå till nästa offer. Hans bror har jag däremot mailat lite med. Calle S är en sån där som alltid blev vald sist på gympan och nu när han är äldre ska han ta hämnd på de han fått för sig var en av typerna som valdes före. Men jag blev heller inte vald . Men jag använder inte det som ett sätt att betre mig grisaktigt mot mina medmänniskor. Förutom i det här blogginlägget.

Jag har kommit på att någon måste finnas för att jag ska bli skadad eller ledsen. Jag måste tro att för något ska få effekt. Det var samma sak för några månader sedan när Sculman förrörskte starta bloggkrig men jag vägrade. Han borde fanimig skaffa ett riktigt jobb. Det kan inte vara nyttigt att offentligt försöka bygga ett existensberättigande genom att hela tiden vara elak mit människor han aldrig träffat.
49 Kommentarer »

1.

Marcus,
varför inte bara ta och stå över Schulmanns? Ödsla inte tid, kraft och ord på dem. De är inte värda det. Förstår till viss del din ilska och att den toppades med Italiens förlust, men ditt inlägg är dig inte riktigt värdigt. Du kan bättre än att sjunka till samma låga nivå. Stå på dig, men behåll värdigheten! Så, det bästa vore kanske att ditt senaste inlägg aldrig skrevs. Radera! Du kan bättre!

Skrivet av Mia — 2008-06-10 kl 7:16
2.

Näe Marcus, här var du antingen väldigt trött eller berusad. Ändra åtminstone rubriken "Judsim". Eller ännu hellre, ta bort i sin helhet.

Skrivet av najri — 2008-06-10 kl 8:16
3.

Snälla Birro ta det lite lugnt !
Du skall inte bry dig om en liten dysfunktionell kille som går i terapi på psyket. Sätt dig över det här Birro, det är lappri, follia, nulla, ja du vet.
Det är ju synd om grabben som ideligen måste ta ut sin hämnd på andra för sin taskiga barndom och sitt gigantiska misslyckande i livet.

Skrivet av lokförarn — 2008-06-10 kl 8:23
4.

skriv så man förstår!

Skrivet av stina — 2008-06-10 kl 8:31
5.

Bra, strunta i Schulmans. Låt dom sudda bort sig själva. Men vad säger du om matchen, Hol-Ita?

Skrivet av Magnus — 2008-06-10 kl 8:38
6.

ha ha, jag gillar göteborgare! stockholmare med för den delen.. men snobbvarianten och elakastvarianten avstår jag gärna ifrån - livet är för kort!

Skrivet av matte — 2008-06-10 kl 8:40
7.

Men du, vad är det för fasansfull grammatik du använder?
Nog hade jag väntat mig lite bättre än detta?

Det var nog första och sista besöket, språkfascist som man är.

Lycka till.

Skrivet av Erica — 2008-06-10 kl 8:43
8.

"Det är så mycket man slipper när man inte är i Sverige. Som att bryr sig över vad oviktiga människor anser."
Ändå ägnar du ett helt blogginlägg till att lägga kraft och bry dig om något du som absolut inte borde lägga dina krafter på. Bry dig inte om Schulmans. Än mindre nu.

Skrivet av Anna — 2008-06-10 kl 8:52
9.

Hejsan Marcus.
Ville bara säga att jag precis hittat till din blogg. Har alltid beundrat dej och din bror. Hoppas du kan resa dej över Schulman bröderna. Calle speciellt är verkligen en kille som gör allt för bekräftelse och uppmärksamhet. Synd bara att de tar den lätta vägen och ställer sig på mobbarnas sida.
Mvh, DAvid

Skrivet av David — 2008-06-10 kl 8:52
10.

Hade du inte slutat dricka? Vad i helvete är det jag läser? Elitism-Judism? Vad är det? Har du börjat hänga på Radio Islams hemsida på fyllan? Idioterna bakom Radio Islam är de enda som påstår att familjen Schulman är judar. Om det är viktigt för dig att registrera och kategorisera människor efter religiös behörighet så borde du skaffa bättre källor. Ska ordet rasist läggas till din redan långa lista över mindre smickrande egenskaper?

Skrivet av Peter — 2008-06-10 kl 8:54
11.

Du borde köra en rättstavning på dina texter…det är en katastrof….

Skrivet av Olly — 2008-06-10 kl 9:03
12.

Judehatare?

Skrivet av A. — 2008-06-10 kl 9:09
13.

Om du är så outbildad att du inte ens vet vad en "riktig" jude är så har jag medlidande med dig, och även om schulman är jude vad har det med saken att göra?
vad har religon med hur man är som person att göra? Det är inte som varenda jude i hela världen jobbar inom bank, media och politik…sånfall skulle Israel ha ganska svårt att överleva…precis som det finns muslimer som jobbar inom media finns det kristna och judar… Judisk elit existerar inte, bara villfarelse hos osäkra människor som vill ha något att skylla på när de känner sig underlägsna…

Skrivet av nenne — 2008-06-10 kl 9:22
14.

stav-fel

Skrivet av Anonym — 2008-06-10 kl 9:26
15.

Hej Markus!
Jag gillar dagens blogg, för du sätter pricken över i:et över bröderna.
För min del är det bästa att lyfta fram Idiotin i ljuset och inte som de flesta andra gömma undan den så den kan gro i fred.
Jag förstår vad du menar med din Elitism-judism…..och nej, jag är inte rasist, och vet att inte du heller är det!!!
Det vet nog de flesta härinne egentligen också, men det rör vid ett brännhett ämne som är dömt att missförstås från början.

ANtar att det var värmen, längtan efter J, och trötthet som gjorde att även du slarvade eller slant på tangentbordet!
Tänk att även du som är proffs-skrivare har en mäsnlig sida….precis som alla vi andra bloggamatörer! *blink*

Ha det fint och jag ser fram emot nästa blogginlägg!

Sol i blick!

Lina

Skrivet av antigone — 2008-06-10 kl 9:35
16.

???

Skrivet av L. — 2008-06-10 kl 9:36
17.

Jag förstår inte vad du skriver. Det är bara ordbajs.

Skrivet av Lina — 2008-06-10 kl 9:57
18.

Men marcus, speler det nån jävla roll om han är jude eller ej? Du visar ju upp samma avskyvärda trångsynthet som du själv försöker bekämpa i dina texter.
Calles största problem är att han har nån social störning, kanske nån form av syndrom eller diagnos med bokstäver. Angrip det.

Skrivet av niemi — 2008-06-10 kl 10:01
19.

Det här är mycket konstigt skrivet. Förvirrande. Bröderna Schulman vet jag mycket lite om men detta är pinsamt Marcus. Mycket pinsamt.
Elitism-judism? Elit-judism? Judist-elit? Diet-judist? ; Nej jag försår verkligen inte vad du menar. Radera nu inte detta inlägg utan förklara hur du tänker.

Skrivet av magnus — 2008-06-10 kl 10:12
20.

Marcus

Nu får du ta mig f..n förklara vad du menar med elitism-judism! De är din skyldighet..

Skrivet av Ziggy — 2008-06-10 kl 10:23
21.

Humor. Buhu-tyck-synd-om-mig-Birro ger sig på Calle som töntarna på Radio Islam definierat som jude.

Fel 1. Använd inte Radio Islam som källa.
Fel 2. Schulmans är inte judar, de är en svensk adlig släkt (nr. 176 har jag för mig).

Kolla in www.riddarhuset.se om du är osäker.

Skrivet av Herr Ober — 2008-06-10 kl 10:25
22.

Herr Ober(sturmbahnführer?)…

Jag skiter i vad Schulmans är ..Jag kräver att Birro förklarar vad han menar med elitism-judism - något slags skällsord anser nog han det vara efter han slänger det på Schukmans….

Skrivet av Ziggy — 2008-06-10 kl 10:31
23.

Sætt dig på en parkbænk, ta med en kvarting, och håll bara kæften.

De verkar var det enda du ær bra på.

Før skriva? Nej, du skriver lika bra som du førsøker framstå som kænd och framgångsrik førfattare. Inte værst bra alltså.

Gå och lægg dig jævla surgubbe

Skrivet av Ole Ivar — 2008-06-10 kl 10:41
24.

Äh, lägg av alla som skriver störiga kommentarer. Jag tycker detta var ett bra inlägg. Friskt och vågat. Från hjärtat. Jag förstår precis vad du menar Marcus.

Skrivet av Maria — 2008-06-10 kl 10:54
25.

Nu har du allt varit full igen!!! Trodde att du var nykter alkoholist numera. Forsta gangen jag laser din blogg, och garanterat den sista. Detta var riktigt pinsamt!!!

Skrivet av Jempa — 2008-06-10 kl 10:54
26.

haha, kul att en massa läsare från C Schulmans blogg skulle komma hit och attackera. Det här blogginlägget är ju asbra. Vad fan gör Schulmans för omgivningen? Humor? Öh. Hundra höjdare är humor, Sverige pussas och kramas är humor, Parlamentet är humor, Tim out är humor, Extra Extra, Morgonsoffan.. stå-upp-shower! Melodifestivalen i högsta grad är fan mer humor än deras jävla blogginlägg! Känns ju bara nördigt att Schulmans ska bli nya humorsverige. De är så fettttt avundsjuka på Filip och Fredrik att det inte är sant. Åh jag blir så sur! Heja Marcus, heja!

Skrivet av Fanny — 2008-06-10 kl 10:55
27.

Jag gillar dig, och tycker inte speciellt mycket om Schulman (Du är mkt bättre än han)

Vad tycker du om Holland - Italien egentligen? Bättre matcher (från Italiens sida) har man ju sett…

Skrivet av Curva Sud — 2008-06-10 kl 10:59
28.

Maria !

Om du vet precis vad Marcus menar så kanske du kan förklara vad han menar med elitism-judism?

Fanny!

Asbra blogginlägg? - Vilken planet kommer du i från?

Skrivet av Ziggy — 2008-06-10 kl 10:59
29.

Hej,
jag läser din blogg med stor behållning-och tänker absolut fortsätta göra det. Mediaklimatet är under isen när det är ok, ja till och med önskvärt och underhållande att verbalt hoppa på andra för att själv komma uppåt. jag är inte insatt i schulmanbrödernas attacker men jag kan förstå om man lackar till och "skriver av sig sin ilska". Är det inte det som gör en blogg levande- man bjuder in andra som får ta del av livets med och motgångar i stort som smått ?Det är svårt det där med att gå i svaromål eller inte,men varför ska man alltid bara ta emot, någon gång måste man väl få reagera även om det kanske inte är så politiskt korrekt. Att skriva ett inlägg och sedan sätta punkt- det tycker jag är stort. Det finns som bekant ett antal fler sätt att reagera/agera på.

Skrivet av maria — 2008-06-10 kl 11:01
30.

Stavfel kan lätt uppstå om man är trött och behöver inte nödvändigtvis ha med alkohol att göra. Många av kommentarerna härnedan påminner mig om mobbning; att medvetet skylla någons beteende på hans eller hennes svaga punkt utan direkt belägg. Att hälla salt i sår eller sparka på den som ligger, för att illustrera det hela med gamla klyschor. Förstör inte all denna enorma ilska. Marcus inlägg var även det ett personangrepp, men inte värt att hetsa upp sig så över enligt min mening.

Jag är av judisk börd men anser inte "elit-judaism" vara ett antisemitiskt skällsord eftersom jag förmodar att det berör den ortodoxa judaismen, där i vissa fall judar anser sig vara förmer än andra folkgrupper. Däremot tycker jag att den frasen var felaktigt använd av Marcus i detta sammanhang, den passar bättre när det gäller t.ex. vissa chassidiska judar - inte Stureplans elitister.

Skrivet av Anonym — 2008-06-10 kl 11:08
31.

Maria!

Du svarade inte på vad som Birro eller kanske du, läser in i elitism-judism! Tro inte att man bara kan skriva vilka rasistaktiga inlägg som helst och försvara det med att man måste få reagera , och så är det glömt. Birro och sådana som applåderar hans inlägg här får sakert stöd av extremhögern och nazister av olika kulör! Så Maria vad mebas med elitism-judism.

ps/ Borde inte Birro gå ut och be om ursäkt, det tycker jag - innan AB med fler får tag på inlägget…

Skrivet av Ziggy — 2008-06-10 kl 11:13
32.

Jag förstår vad du känner Marcus! Tänker absolut inte kritisera ditt blogginlägg. Däremot önskar jag att du lyckades skita i Schulmans någon gång. Vad han tycker och tänker är inte viktigt för dig. Försök att lägga dina krafter på något bättre. Jag vet hur svårt det kan vara, men övning ger färdighet (som det brukar heta, och det stämmer väldigt bra).
Kräng av dig offerkoftan och ge dig själv lite extra uppmuntran då och då. Och lägg din kraft på personer som ger dig kraft, istället för att ta den ifrån dig. Dom som vill ta "din kraft", kommer inte sluta vad du än gör, skriver eller tänker. Så varför ödsla tid.

Ta vara på dig själv, Jonna och Mini i Jonnas mage. Det är viktigt ..Inte nån jäkla Schulman. Sen om Schulman inte lyckas skita i det, då är det hans problem.

Kram.

Skrivet av Anna — 2008-06-10 kl 11:15
33.

Calle schulman har visserligen - i mitt tycke - "inte alla bestick i lådan" … men å andra sidan saknar även birro en sked eller två i sitt inlägg. Det tråkiga är att deras respektive läsare också sänker sig till samma låga nivåer i kommentarerna. Sorgligt! Är det någon som tjänar någonting på det här eller blir det bara en urvattnce snömosdiskussion? "birro är dum, han tog min spade!" "nej, det var calle som började …" Skärp er allihopa!

Skrivet av Lindah — 2008-06-10 kl 11:17
34.

"Sen om Schulman inte lyckas skita i dig" skulle det stå i mitt tidigare inlägg.

Skrivet av Anna — 2008-06-10 kl 11:17
35.

Vilket flummigt inlägg! Du borde verkligen, i första han, se över din svenska och sen borde du skaffa ett lexikon så du kan slå upp vad saker och ting betyder. För med tanke på det som står i inlägget har du inte koll på något, överhuvudtaget.

Skrivet av Jakob — 2008-06-10 kl 11:19
36.

Anonym

Försöker föringa "skällsordet" och med orbajseri och snack om ortodoxa judaismen mm lägga ut rökridåer - att A sen säger sig vara av judisk börd ska kvalitetssäkra skitsnacket!

Skrivet av Ziggy — 2008-06-10 kl 11:20
37.

Oavsett om man håller med din kritik mot Schulman eller ej så är det ytterst svårt att ta dig på allvar då stavfelen skriker mot en. Det drar ned kvalitén på inlägget något fruktansvärt och känns således som tomt prat.

Skrivet av Alexandra — 2008-06-10 kl 11:23
38.

Trött, berusad, påtänd, ledsen eller vad det än kan varit som fått dig att skriva så osammanhängande och med så otroligt mycket stavfel ..Så hoppas jag innerligt att du känner det bättre idag.
Hade jag varit du, så hade jag raderat hela det här inlägget, men ändå visa att jag står för att det blev lite tokigt. Det blir det för oss alla ibland. :)
Du gör självklart som du vill. Det gör vi alla, så länge det inte skadar någon annan.

Ta vara på dig!!

Och jag hoppas innerligt att du varken var berusad eller påtänd ..

Skrivet av Mina — 2008-06-10 kl 11:30
39.

Jag vet inte om du själv har märkt det, men om det är någon som kommer med irrelevanta påhopp och är initiativtagare till någon sorts bloggkrig, så är det du. Jag vet inte varför du attackerar judendomen och dess utövare, förklara för mig (utförligt) hur du tänker.

Ditt försök att verka professionell i denna konflikt är ivrigt, men tyvärr misslyckas du. Jag anser att du snarast borde radera inlägget, kanske skriva ett nytt med mer substans, kanske bara låta det vara. Och korrekturläs gärna inlägget först. Eller lägg ner hela bloggen.

Skrivet av O-A — 2008-06-10 kl 12:24
40.

Så skönt för er alla som i dessa kommentarer bara hatar Marcus. Ni har nog aldrig varit arga, ledsna osv. Ni har nog låååångt till ert känsloliv! Jag är glad för Marcus skull att han inte har det o att han vågar skriva av sej när han är arg o/eller ledsen för det hjälper!!! Handen på hjärtat har ni ALDRIG sagt eller gjort nåt liknande???? Svarar ni nej, så antingen ljuger ni eller är overkliga!
Stå på dej Marcus, det är DIN blogg o du får skriva det du vill o behöver! Mår folk dåligt av det är det bara att byta web-sida!

Skrivet av Nikki — 2008-06-10 kl 12:47
41.

Ziggy - Formuleringen 'ordbajseri' måste vara det vidigaste uttycket i hela svenska språket. Men i övrigt håller jag helt och hållet med dig; judisk börd ger mer tyngd till det jag skrev. Även om det i detta uttrycket elit-Judism var felaktigt/opassande använt av Marcus, så var jämförelserna med Radio Islam ytterst överdrivna i detta sammanhang och jag kände mig inte alls kränkt.

Skrivet av Anonym — 2008-06-10 kl 13:37
42.

Ge dem inte en textrad i utrymme på din blogg. De finns redan överallt som "triaderna anfaller" om du minns den filmen. De är bara småpojkar :)

Skrivet av Vee — 2008-06-10 kl 14:26
43.

Jag förstår inte. Vad är judsim för något?

Skrivet av Yossi — 2008-06-10 kl 14:38
44.

Första gången jag läste din blogg idag. Pga Schulman! Jag kommer forsätta att läsa den. Tycker de är gött att du rör om lite i grytan!

Marco kommer att ta Italien till guld även denna gång, vänta & se. . . .

Skrivet av Holmerazzi — 2008-06-10 kl 15:27
45.

Marcus, du är ett patetiskt jävla fyllo. Du och din antisemitism äcklar mig enormt.

Skrivet av Sarah — 2008-06-11 kl 15:11
46.

Schulman är en adlig släkt i Sverige. Dock så använder nu levande medlemmar av den släkten namnet von Schulman och inte bara Schulman. Alex och Calle Schulman tillhör inte den adliga släkten von Schulman.

Skrivet av Mathias von Schulman — 2008-06-11 kl 16:27
47.

Nu vet jag inte exakt alla detaljer eller bakgrunden till denna "fejd" med C Schulman. Men jag kan konstatera att bröderna Schulman ger ett väldigt ointelligent samt osympatiskt intryck i de flesta sammanhang jag sett eller hört talas om att de figurerat i. Att så till synes talanglösa personer lyckas få så mycket media-utrymme äro för mig en gåta.
Och deras "humor" är riktig usel också för övrigt.
Vänligen
Riddare Mys

Skrivet av Riddare Mys — 2008-06-11 kl 23:28
48.

marcus ingen är rätt kasta sten mot dig och vara hatisk du är du du haft dina bekymmer och du har löst de själva tillsammans din underbara hustru , skratt retande att någon kallar dig jude hatare och fulla nunne om någon vill talar fulla "nunne" detta har du inte du är fint fortfarande men om du skulle ser min
cancer drabbade hyd ansiktet mina hårlösa huvud min rygg då kan man säga de är ett sörja , jag tycker att fitta är vacker gullig sitt sätt !! Du skall lär dig att vara
din vakt de finns sjuka människor som kan man säga men de är jätte sjuka som inte äns vet själva att de är sjuka och de nekar sin sjukdom men de hatar alla de som de tycker att mår bättre som de och framför allt de som är kända personer och vågar går emåt byrökrater och myndighet ,säga också din fru att var sin vakt titta vänster höger bakåt naken detta har jag lärt mig skaffa hemlig adress

Skrivet av lelle — 2008-06-12 kl 11:38
49.

Alaf -förening var alla åren rätt fråga birro henne hur mycket hatat person hon är med åren 18 långa år hon kämppat alldrig svikit sina egna även att försäkringskassan
har infilterade "galnapannor" i förening de hotade och försökte göra destruktiva ingrepp.Jag kallar dem "änglar" försäkringskassan kallar de jävlar om alaf skulle inte funnis många mer skulle gjort självmord åren om min bön varje kväll att alafs änglar orkar mer och du Marcus Birro låta inte hota dig !!
Ändrad sjukförsäkring ger kraftiga försämringar

Foto: Jessica Gow/Scanpix
Vem anställer en människa som är sjuk i dag, frågar sig Tamara Koski.
Den 1 juli 2008 vill regeringen införa sitt nya och ännu tuffare förslag i sjukförsäkringen som i praktiken innebär en kraftig försämring för många grupper, skriver Tamara Koski, ordförande för ALAF (Arbetslösas, långtidssjukas och arbetsskadades förening).
Det finns inga osårbara eller odödliga människor. Det finns inte heller någon försäkring som garanterar att man klarar sig undan sjukdom eller skada, Svensson!
Varför vill inte svenska folket ha en sjukförsäkring värd namnet? Den nuvarande regeringen gör den ena efter den andra försämringen av våra trygghetssystem och svenska folket reagerar knappt. Det senaste förslaget som behandlar vår sjukförsäkring kommer att drabba samtliga i Sveriges befolkning, vare sig de är sjuka i dag eller kommer att bli det i framtiden.
Den 1 juli 2008 vill regeringen införa sitt nya och ännu tuffare förslag i sjukförsäkringen som i praktiken innebär en kraftig försämring för många grupper. Bland annat sänks ersättningen i sjukpenningen från 80 procent i dag till 75 procent. Det införs en tre- och sexmånadersregel som innebär att du efter tre månaders sjukskrivning kan bli omplacerad på ditt arbete om din arbetsgivare anser det.
Kan ingen omplacering göras tvingas du efter sex månader söka nytt jobb på hela arbetsmarknaden i hela Sverige. Detta förslag hotar arbetsrätten och anställningstryggheten för alla anställda av Sveriges medborgare. Det räcker med att du får ett fästingbett i sommar och drabbas av en borreliainfektion med lite oväntade komplikationer så är det kanske kört sedan.
En studie från Sveriges kommuner och landsting visar på ökade kostnader för försörjningsstöd i många kommuner trots högkonjunkturen. När nästa lågkonjunktur kommer är det stor risk att dessa kostnader kraftigt skjuter i höjden, då många fler kommer att stå utanför a-kassa och sjukförsäkring. Den sjuke får inte a-kassa utan hamnar hos Socialtjänsten i slutändan. Det kan också leda till hemlöshet om det gäller ensamstående män och kvinnor. En del begår självmord, andra försöker kämpa på med sänkta ersättningsnivåer i sjukersättningen.
ALAF bildades i protest mot de allt striktare reglerna 1990. Regeringen har nu givit Försäkringskassan i uppdrag att pressa ner ohälsotalen. Sjuka, gamla och svaga sållas ut då de inte producerar mera. Vi varnade redan 1990 för att denna utveckling skulle ske.
Vi på ALAF företräder alla dem som anser sig ha blivit orättvist behandlade av Försäkringskassan. Vi jobbar inte bara lokalt utan är öppna för hela svenska folket då detta är en nationell fråga som berör hela Sveriges befolkning. Många människor anser sig orättvist bedömda av F-kassans försäkringsläkare och beslutande tjänstemän. Tusentals människor runt om i vårt land har fått sina läkarintyg underkända och har sett sina sjukersättningar dras in eller blivit nekade sjukpenning. Många har heller inte fått en motiverande förklaring till beslutet.
De som varit långvarigt sjuka hamnar ofta mellan stolarna och ställs utanför samhällets skyddsnät. Många hamnar i en svår ekonomisk situation där kommunens försörjningsstöd ses som en sista utväg. De personliga tragedier som uppkommer till följd av F-kassans beslut fördröjer självklart människors tillfrisknande och bidrar dessutom till ökade kostnader för kommuner och landsting. Ohälsotalen sjunker inte för att man flyttar en utgift från ett konto till ett annat.
Regeringens och Försäkringskassans upprepande mantra om att alltid se till arbetsförmågan är bara en omskrivning för samma innebörd som tidigare. Arbetsförmågan är alltid beroende av din hälsa och vilka skador som begränsar dig. Naturligtvis har arbetets art och karaktär betydelse för i vilken grad utförandet kan ske.
I Stockholm har samtliga kommuner fått ökade kostnader för socialbidrag till följd av F-kassans indragningar av sjukpenning och sjukersättningar. Enligt en enkät som gjorts av Sveriges kommuner och landsting svarade hälften av kommunerna att de fått ökade socialbidragskostnader under 2007 och i 70 procent av fallen berodde kostnaderna på Försäkringskassans striktare regler. Är det så vi vill ha det?
Landets kommunpolitiker börjar nu bli starkt oroade av den allt snabbare utförsäkring som sker av sjuka och arbetshandikappade människor. På arbetsmarknaden finns inga resurser att ta emot dessa människor eftersom den riktar sig till eliten. Vem anställer en människa som är sjuk i dag?

Skrivet av lelle —
——————————————————————————–

Skrivet av lelle — 2008-06-12 kl 13:53

Ett Avskyvärt Inlägg Får Sin Förklaring
2008-06-10 11:30

Märkligt hur det blir jag som är judehatare, fittansikte, jävla fyllo. Märkligt hur många som vill se mig död. För det är vad som händer, om jag skulle börja dricka igen. Jag har inte druckit en droppe sedan den där majdagen 2006 när kom hem från Prag och satt i tågets restraungrangvagn och drack vin i takt med tåget. Jag tänker fortsätta låta det vara sista gången.

I natt kom vi hem från Bern efter att ha varit mycket nära att åka på stryk av hundra asfulla holländare (det var jag i italiensk tröja, ingen annan) vi har sett Holland spela ut Italien. Alla känslostaplar slog i taket under flera timmar. Jag skakade av adrenalin och skräck.
Jag möttes givetvis av skadeglädje efter Italiens förlust. När jag kommer hem till hotellet, omtöcknad, adrenalinstinn och trött, får jag höra det där om Schulman. Det slår fan slint. Jag blir Paolo Robert 1985. Jag blir så jävla arg. Jag ser svart. Jag beslutar mig också för ett test. Jag blir som Pink i Pink Floyd, jag ska genomå den nuvarande mediala transformermingen; jag ska bli elak och överjävlig.

Jag tänker att jag ska skriva ett inlägg som precis ligger på gränsen, som på riktigt ska fånga min vrede och sedan ska jag fan skicka skiten och se hur det går. Jag är mycket upprärd, förbannad, ledsen och hämndlysten. Jag vill inte ha några trösklar mellan mig och min vrede
När andra elaka mobbare blir rikskändisar blir jag hatad, delvis med all rätt. Det är ett avskyvärt inlägg. Det är avskyvärt eftersom det sänker sig till en vedertagen nivå.
Jag borde hållit mig för god för det.

Jag hoppas alla ni som skrivit att ni önskar mig död och bedyrat min egen obegåvning själva kan se er i spegeln och se fulländning. Jag hoppas ni mår bättre när vi får ösa ert förakt och ert hat över mig, och min sjukdom(alkoholism.)

Jag trodde verkligen inte att jag var så hatad bland fladdermössen. Det är otäckt hur gärna de vill se mig i rännstenen, se mig svag och obrukbar. Jag har nog fan gått och blivit lite snäll med åren. Det är inget fel i det men jag ska också ha i minnet att det finns många som skulle älska att se mig falla ner igen, se mig kräla i självömkan. Det finns tydligen människor som avskyr att jag rest mig ur misär och missbruk. Och nu tror ni jag skulle falla ner i det, att jag skulle ge dem den gåvan? I helvete heller. Deras uttryckliga önskan, deras öppenhet med sitt hat, fungerar istället tvärtom. jag får en anledning till (bland tusen) att inte falla tillbaka i mitt gamla liv. Så tack alla jävla hatare för att ni finns. Ni håller mig skärpt, nykter och diciplinerad.

Jag har lärt mig en sak om det här; jag ska boxa bort vreden när den är som störst, inte skriva ner den. Och det finns många jävlar där ute som vill se mig skadad. Är jag så arg att jag nästan börjar gråta; får jag ringa Paola Robert eller ta ett varv runt huset.
68 Kommentarer »

1.

Bravo! VAr rädd om dig !och de dina.
Maria

Skrivet av maria — 2008-06-10 kl 11:45
2.

Bra. En förklaring och jag förstår.
Tack Birro.

Skrivet av L. — 2008-06-10 kl 11:48
3.

Inlägget var ett onödigt och dumt grepp Birro.

Men du lyckades i alla fall locka fram en hel del skadeglada som fick nöjet att ge dig en känga. Jag är säker på att det finns en mobb som inget hellre vill än att förlöjliga och få ner dig i skiten igen.

Ta fram ett Gattusoleende och glidtackla alla häcklare ! Det är mitt enkla oombedda råd.

Skrivet av lokförarn — 2008-06-10 kl 11:49
4.

om man har lite någe bakom skallbenet så kan man läsa ditt inlägg med stavfel och allt och fatta att det är skrivet spontant i stundens hetta och det är BRA! måste allt vara så jävla korrekt och finslipat, vi är väl människor - herregud!

Skrivet av matte — 2008-06-10 kl 12:01
5.

Maria och L: Tack
Lokförarn. Bra skrivet. Jag trodde faktiskt den där mobben dött ut. Men nej då. De jävlarna ger mig ännu en anledning (bland tusen) att inte börja dricka igen. Jag kommer aldrig ge dem det. Aldrig.

Skrivet av Marcus Birro — 2008-06-10 kl 12:02
6.

Mobben ligger raklång i rännstenen och bara väntar på dig…
Minsta skymt, rykte eller aning om att du är på väg så reser dom sig och skjuter.
Ha´re bäst där nere mannen. (inte i rännstenen alltså) haha

Skrivet av Markus F — 2008-06-10 kl 12:22
7.

Grymt bra inlägg!
Jag fick mest ont i magen och blev ledsen när jag läste ditt förra inlägg ..Kändes som du var så ledsen och upprörd så jag bara ville krama dig. Men nu känns det bra. :)

Var rädd om dig!

Skrivet av Anna — 2008-06-10 kl 12:36
8.

Stå på dej Marcus, vi håller alltid på dej!

Skrivet av Nikki — 2008-06-10 kl 12:41
9.

Det var inte ett jättehemskt inlägg, förutom det du skrev om judism och det var riktigt avskyvärt. Det är skönt att se att du står för ditt misstag, men va f-n har din alkoholism med saken att göra!?

Skrivet av S — 2008-06-10 kl 12:41
10.

Skönt att se spontant skrivna inlägg.

Skrivet av Fredrik — 2008-06-10 kl 12:48
11.

Marcus.

När jag läste det berörda mailet på inrådan av C Schulmans blogg, så är det värsta att jag mådde lite bra. Personligen tycker jag att all form av mobbning är vedervärdig och borde därför ha reagerat negativt på det som stod. Men icke! Jag njöt av att för en gång skull läsa det som jag själv känner. Jag skall inte sjunka lägre nu genom att beskriva vad och varför jag känner som jag gör.
Vill egentligen bara skänka sympati och förståelse.

På det så vill jag säga att det var oerhört respektfullt att skriva mail nummer två där du förklarar dig.

Ha det så bra!
/Lisa

Skrivet av Lisa — 2008-06-10 kl 13:19
12.

Marcus

Jag förstår..och jag vill inte se dig "död"..Men kan du inte förklara vad du menade med elitism judism? Jag är så nyfiken…för nåt måste du ju ha menat…?

Skrivet av Giordano Bruno — 2008-06-10 kl 13:27
13.

Giordano: Det rimmande. Det fanns faktiskt ingen mer tanke bakom. Jag tänkte inte ens att det kunde sticka i ögonen. Eftersom all form av rasism är mig, och har mig alltid, varit avskyvärt motbjudande. Det vet man om man ens har den minsa mikrosekund av intresse för vad jag gör och vem jag är.
Lisa: Tack
S: Det är ju väldigt många som fått för sig att jag börjat dricka igen. Och som uppenbarligen tyckt att det var väldigt bra eftersom jag är sådant jävla drägg. Men det ska jag aldrig ge dem. jag ska de torka ut, som ett russin, av sitt eget hat.

Skrivet av Marcus Birro — 2008-06-10 kl 13:35
14.

Har väldigt svårt att förstå att människor önskar andra olycka. Jag håller på dig Marcus, The Schulmans behöver man inte orda något mer om egentligen för de är dom inte värda.

Skrivet av kullan — 2008-06-10 kl 13:36
15.

Du skriver så fantastiskt bra om den där känslan, och om vad man vill göra och ibland gör i raseri. För ja, ibland gör man sånt som i vanliga fall ligger långt under ens värdighet och principer. Ibland kliver man ner, och ut på den där skitiga arenan och blir nån slags gladiator, en figur med uppumpade muskler eller en helt vanlig människa med kroppen självlysande av adrenalin. Man är ingen maskin. Man är en tänkande, kännande människa. Skillnaden är väl samvetet, vissa av oss inser att den där arenan tar död på en om man stannar där, andra älskar den där platsen, den ger dem styrka när de ser rädlsan, samvetet, eller mänskligheten i sina motståndares ögon.

Skrivet av Amazona — 2008-06-10 kl 13:50
16.

Bruno giordano!
fantastisk laziospelare!

Skrivet av Lerneby — 2008-06-10 kl 14:07
17.

Bra inlägg.

Men alkolism är ingen sjukdom. Cancer är en sjukdom. Du behöver bara dricka mindre.

Skrivet av A — 2008-06-10 kl 14:15
18.

Birro

Visst har du ändrat i din blogg - den du fick så mycket reaktioner för? Den med Judismen? Har du det?…..

Skrivet av La Verita — 2008-06-10 kl 14:15
19.

Lerneby , kom och tänka på den tragiska historien om Luciano Re Cecconi, LÄRDOM : Att vissa skämt är dödliga.

Skrivet av Bruno Giordano — 2008-06-10 kl 14:20
20.

La varita: jag styrde upp stavningen och så tog jag bort uttrycket elitism-judism en gång. Fast det står kvar i titeln. Ilska, trött och frustration (som jag kände massor av igår) är ju nästan som rus. Det är lustigt att se hur många det är som kastat första stenen. Jag utgår ifrån att det är människor som ALDRIG sagt eller skrivit något de ångrar i vredeusmod…Grattis till dom.

Skrivet av Marcus Birro — 2008-06-10 kl 14:21
21.

Markus och övriga!
Jag har ofta påhopp i min egen blogg, och inte så märkligt nog är de alla anonyma kräldjur som sällan står med sina namn, mailadresser eller på annat sätt kan påskina en identitet.
Ibland brister det faktiskt.
För min del, kändes det ganska skönt, att någon annan "mer respektabel" på sitt sätt som Markus, faktiskt r-e-a-g-e-r-a-d-e och lät fingrarna slinta över tangentbordet i sitt raseri.
Man missförstå det man är i behov av att missförstå beroende av egna syften.
Vi som ofta läser Makus vet att han är en fin förkämpe för alla slags rättvisor och ingen rasist. Men dessa Jagsvaga underhuggare som inväntar sitt byte i svaga ögonblick läser subjektivt och utvalda delar för att undermåla och faktiskt- mobba.

Jag skiter i om M var full, förbannad efter en fotbollsmatch eller vilka än anledningarna var- han reagerade över en hård och kall vind som drar över vårt land där målet att skövla, trycka ner, håna andra människor är ett sätt att tjäna pengar på andras bekostnad. Värst av allt är alla som stödjer detta beteende och läser skiten som Bröderna S skriver.

Skrivet av antigone — 2008-06-10 kl 14:21
22.

Härligt Birro. Mycket stort, och vi alla vet att de som hatar inte har mycket att glädjas åt. Att ständigt hitta offer, far att sedan slå i takt med avundsjukan som ett skamset barn bredvid.

Du har inget att skämmas för, du är fan Marcus Birro. Du är min och oändligt många fler högst uppsatta förebild, de är nog inte bara jag som har lyckats hitta mig själv genom dig.

Ta hand om dig Birro, vi behöver din lycka.

Skrivet av Mattias Olsson — 2008-06-10 kl 14:27
23.

Jösses, sånt liv! :) Du är väl tacksam att ge sig på. Se om de kan få det italienska temperamentet att explodera.

Skrivet av Vee — 2008-06-10 kl 14:34
24.

Berget

Vilket jävla skitsnack och påhopp mm Dessutom dåligt skrivet - grammatiskt och versaler och gemener blandat - Vore du här skulle jag faktiskt ge dig en rak höger ! Ja faktiskt!

Skrivet av La Verita — 2008-06-10 kl 14:46
25.

Marcus, du är en titan!
Tack för ditt försvar av den vackraste av alla konster, Il Calcio.
Jag är skakad av gårdagen. Vet inte riktigt vad som är upp, ner, rätt eller fel.
All min kärlek till dig broder.

Skrivet av Bergomi — 2008-06-10 kl 14:48
26.

Du är en ledsagare för så otroligt många människor, som inte lever på "toppen". Det ger mig ro & jag kommer till eftertanke när jag läser din blogg. Här blir jag stärkt i att jag inte är ensam med mitt dåliga mående. Både av det du skriver & av det gehöret du får från andra. Här kan jag känna att jag inte är ensam i det stora grå. Jag vet hur det är att försöka kräla sig upp ovanför ytan..
Bry dig inte om småsinta människor, dom är inte värda det.
Var rädd om dig & tänk på alla människor som du betyder något för. Du har så många på din sida. Du har alltid varit en uppstickare som inte räds att ta tag i dom svåra & känsliga frågorna. Sluta aldrig skriva!

Skrivet av Jeanette — 2008-06-10 kl 15:01
27.

Herregud i himlen…?

Vilket jävla liv för ett enda inlägg.
Slappna av förfan.

berget, ajaj, hoppas du får hjälp i framtiden.

Skrivet av Fredrik — 2008-06-10 kl 15:01
28.

Marcus!
Bra skrivet. Det är bra att du vågar skriva av dig din ilska över Schulmans
påhopp. Stå på dig. Detär viktigt att ha makten över sitt eget liv.
Kram/

Skrivet av Anki Nordlund, Uppsala — 2008-06-10 kl 15:10
29.

Berget: Ditt lila satans jävla kräk. På riktigt. Håll dig borta härifrån. Du och alla andra som är fega nog att anonymt önska livet ur mig. Hur fan har ni mage att se er själva i spegeln efter att skrivit att jag borde köra till en bro och ta livet av mig?

Skrivet av Marcus Birro — 2008-06-10 kl 15:32
30.

Schulmans ???????????? Vilka är de..???Förmodligen helt betydelselösa. Vorfor reta opp sig på noe som ikke finns!!! Heja Totti.

Skrivet av Hedda — 2008-06-10 kl 15:34
31.

Det rimmade? Du som är en så duktig författare borde nog ha hittat ett bättre ord än judism att rimma elitism med. När jag läser din "ursäkt" för ditt damputfall så skyller du alltså saker på fyllon från Holland.
Om jag har fattat saker rätt så är du själv en spagge-gagge, Jag vet, spagge kan uppfattas som fullt att säga. Men du vet ju hur svårt det kan vara att hitta passande rim.
Det är inge fel med fördommar Marcus. Det viktiga är att man själv kan se förekomsten av dessa i ens personlighet och stå för dom. Och du gjorde inte det nu.

Skrivet av niemi — 2008-06-10 kl 15:37
32.

Wow, vilken extrem aggresivitet! Så farligt var väl inte Calles uttalande? Och vilket fascinerande grupphat mot Schulmans! Varför är ni så upprörda? Läser man Schulmanbloggarna så tycker inte jag de är så värst farliga. Mest mänskliga och kanske en aning satiriska ibland.

Skrivet av pelle — 2008-06-10 kl 15:47
33.

Jag förvånas att Schulmans fans hittar hit och vräker skit över dig för det du skrev om Calle. Tycker de inte om elakheter borde de inte heller gilla Calle och istället attackera honom som är fruktansvärt elak och osympatisk mot alla (t.o.m. spottade sin bror Alex i ansiktet, se Katrin Schulmans blogg).
Du som kämpar för lidande människor, engagerar dig för ett medmänskligt samhälle, öppnar ditt hjärta, du får skit. Uppenbarligen orkade inte Schulmans fans läsa något mer inlägg på denna blogg, eftersom de dömde ut dig direkt.
All min omtanke till dig Marcus!

Skrivet av Angelica — 2008-06-10 kl 15:48
34.

Skönt att allt är väl med dig idag!
Fint inlägg.
Men jag blir allt skrämd när folk är så snabba med att dömma så hårt och bli så hatiska. Man är värd kärlek och respekt, även dåliga dagar när livet känns piss och hopplöst och känslostormarna är hårda ..för hårda för att stå emot.

Ta vara på dig!

Skrivet av Mina — 2008-06-10 kl 15:49
35.

Niemi: Du har rätt. Men en blogg ska inte ha mycket självcensur. Ibland blir det så här. Och jag tycker fortfarande det är märkligt att så många kastar första stenen. är du själv fri från fördomar? Det borde du vara om du kommer in här och berättar för mig hur jag är och varför. Jag har aldrig påstått att jag är fri från fördomar. Jag är som de flesta.

Skrivet av Marcus Birro — 2008-06-10 kl 15:50
36.

Men vad är det för fel på vissa människor. Om man stavar illa, grammatiska fel osv är det något att hetsa upp sig över? Får Marcus Birro inte göra fel? Herregud, han är väl inte mer än människa han också, med känslor som vi. Han lyckas dessutom väldigt ofta beskriva olika känslor väldigt bra. Hade jag eller någon annan här, fått höra vad Marcus uppenbart får höra så skulle vi också skriva i vredesmod. Det är uselt att önska livet ur medmänniskor, och önska dom olycka. Jag önskar Marcus all lycka med allt han tar sig för.

Skrivet av kullan — 2008-06-10 kl 15:53
37.

marcus flacka upp du är ännu det bäst

Skrivet av Zorro — 2008-06-10 kl 15:55
38.

Jag tycker inte du ska be om ursäkt eller heller förklara dej.
Ibland rinner det över. Det måste få göra det om man inte ska explodera tillslut.
Jag har alltid gillat dej.
Och dom som vänder dej rygg för något så konstigt som Schulmans, kan likagärna fortsätta gå.

Tack för att du Birrar.

Skrivet av Ank — 2008-06-10 kl 15:55
39.

Marcus. Nej, en blogg ska inte har självcensur. Men den som skriver den ska inte heller skylla på blödande italianska fotbollhjärtan, Holländska fyllon och illa valda rimmord.
Antingen så står du för att du har svårt med judarnas makt i mediasverige eller så gör du en krälande avbön.
Det du har gjort nu skapar ju bara funderingar hur det är ställt med ditt psyke.

Skrivet av niemi — 2008-06-10 kl 16:15
40.

niemi: På riktigt.. Jag använde ett nytt ord; elitism-judism…Och för det drar du slutsatsen att 1. Jag har problem med judarnas makt i mediasverige. 2. att jag är psykiskt sju.
Alltså;
För att klargöra; 1. Nej, jag har inga problem med "judarnas makt i mediasverige." Jag vet inte ens vad det betyder. Hur är det ställt med din egen känsla för judedomen med tanke på den formuleringen? Jag har ingen aning vilken religion folk som äger tidningar har i det här landet men det verkar du uppenarligen ha.
2. Nej, mitt psyke är i toppform. Tack för din omtanke.
Har du en blogg som jag kan gå in på och ifrågasätta sin psykiska hälsa med tanke på din formulering?

Skrivet av Marcus Birro — 2008-06-10 kl 17:02
41.

Niemi: Det är en jäkla skillnad på att skylla på saker och berätta vad som är anledningen till att man känt och handlat som man gjort. En förklaring och utomstående orsaker innebär inte att man inte tar ansvar för sina egna handlingar och skyller på det som utlöste dom.
Är det på något vis fel om man inte är helt psykiskt stabil jämt och ständigt? Det finns det väl inte en människa som är. Är du?

Skrivet av Catarina — 2008-06-10 kl 17:18
42.

Och för alla som jämt har en förmåga att missuppfatta, så menar jag inte att alla går omkring och är psykiskt sjuka. Att vara psykiskt instabil är långt ifrån att på något sätt vara psykiskt sjuk. Det är helt enkelt att man är känslomässigt instabil.
Glädje är också psykologiskt!! (bara en liten kommentar)

Skrivet av Catarina — 2008-06-10 kl 17:33
43.

Ja Marcus, bara att gå in på www.styrlund.se och klicka på dagboken. Där hittar du säkert massor med saker som du skulle kunna tolka till det som passar dig för stunden.

Nu ska jag ta min första folle och göra mig klar för kvällens match. Som tur är sitter jag ute i mitt trygga medelklassgetto, så risken att jag ska få stryk av 100 fulla fotbollsupporters från Holland är minimal.

Lev väl Senior Birro.

Skrivet av niemi — 2008-06-10 kl 18:08
44.

Slappt Marcus Birro. Hade du haft en nära släkting som suttit i koncentrationsläger under Andra Världskriget, så hade du nog inte skrivit det där. Tänk om riktig författare som Klas Östergren eller Bodil Malmsten uttryckt sig så oförblommerat antisemitiskt - vilket rabalder det skulle ha blivit. Och att din bästa förklaring är att "det rimmade", ja, det måste vara något av det dummaste jag hört. Vad står det på din italienska landslagströja egentligen - Mussolini? Men, kanske det här är vad man kan förvänta sig av en fotbollsbloggare. Sen tycker jag det är komiskt att du reagerar så irriterat över att folk "kommer in" och har åsikter om dig och det du skriver - är inte det en av poängerna med att överhuvudtaget ha en blogg? Kanske du borde ta en time-out?

Skrivet av Johan — 2008-06-10 kl 19:30
45.

Johan:

Du borde läsa följande text, så kanske du förstår med vad uttrycket elitism - judism kan innebära:

http://new.haaretz.co.il/hasen/objects/pages/ResponseDetails.jhtml?resNo=3191215&itemno=956731&cont=2

Uttrycket elitisism-judism är inte rasistiskt, men kritiskt vad gäller åsikten att en viss del av en folkgrupp (i detta fall judar) är förmer än andra, dvs, det utvalda folket. Det finns judar som anser sig vara elit jämfört med andra judar, t.e.x de som är icke religiösa eller inte tillräckligt religiösa så det rör sig inte heller om alla judar.

Jag är av judisk börd men icke-religiös och jag ogillar tanken på att ett folk skulle vara förmer,vare sig det rör sig om judar eller arier etc. Jag har inget problem med utrycket Marcus använde, även om han inte ens menade det i det avseendet jag precis hänsyftat på vad jag förstår. Slarvigt och lösryckt kan man tycka, men jag tog inte illa upp och har svårt att tro att de troende judarna inom min släkt eller andra skulle ta illa upp de heller.

Det är när den påstådda elitisismen anges som orsak till att uttrota en folkgrupp som den blir nazistisk. Den judiska eliten existerar, det är ett faktum och jag ogillar elitism i alla sammanhand. Därmed anser jag även att man är berättigad att kritisera vissa attityder (judisk elitism) utan att anklagas för att vara anti semit, men det är ytterst svårt p.g.a det känsliga ämnet och en del människors okunskap, konservatism eller ovilja att se saker annat än på ytan.

Skrivet av Hanna (Anonym) — 2008-06-10 kl 20:13
46.

Hanna:
Jag tror inte Marcus Birros syfte med sina olyckliga ordval var att formulera en nyanserad kritik. Som sagt, "det rimmade". Hans svammel hade ju ingenting med judar att göra (enligt honom själv). Han var ute och cyklade helt enkelt, och det vinglade rejält.

Skrivet av Johan — 2008-06-10 kl 20:36
47.

Ja, visst jag förstod att det inte var det han menade (om du läser mitt svar igen så står det faktiskt där i slutet av den andra paragrafen).

Anledning till min min relativt långa kommentar var att jag uppfattade det som om du, likt så många andra på denna blogg, misuppfattat uttrycket elitism-judism, eftersom du i din kommentar felaktigt påstod att uttrycket var anti semitiskt.

Skrivet av Hanna (Anonym) — 2008-06-10 kl 21:00
48.

Och jag är uppenbarligen skyldig till en del stavfel jag med…
Måste jag halshuggas nu?

Skrivet av Hanna (Anonym) — 2008-06-10 kl 21:03
49.

Bra skrivet Hanna. :)

Skrivet av Anna — 2008-06-10 kl 21:40
50.

Hanna:
Att bara kasta ur sig "elitism-judism" utan att vilja uppnå något annat än ett taffligt rim, det kallar jag infantil, slentrianmässig antisemitism. Ord i sig är aldrig antisemitiska - det är sammanhanget vari de används som avgör halten av idioti.

Skrivet av Johan — 2008-06-10 kl 21:42
51.

Instämmer med Hanna, mycket bra skrivet! =)

Skrivet av Angelica — 2008-06-10 kl 22:13
52.

Tack Anna!

Johan, tror jag förstår vad du menar men jag tror samtidigt att du (kanske till och med medvetet?) förväxlar ordet 'anti-semitism' med 'idioti' i detta sammanhang. Elitism-judism är ju som sagt inte anti semitiskt i sig utan i ett visst sammanhang - precis som du själv redan skrivit. Men jag tyckte inte heller det framstod som anti semitiskt i sammanhanget i Birros text. Den tanken slog mig inte förrän jag läste alla förvirrade och hatiska kommentarer.

Kalla hans uttryck vad du vill, men jag tycker man bör vara sparsam med ett uttryck som "anti semitisk" och enbart använda det där det verkligen passar in - annars riskerar det att förlora att förlora sin kraft och betydelse i mer störande sammanhang.

Skrivet av Hanna (Anonym) — 2008-06-10 kl 22:25
53.

Inte bra när Marcus Birros husorgan och megafon Aftonbladet får fatt på dessa konvulsioner av bortförklarade judeanspelningar och smärtsamma lägstanivåer.

Eller om tidningen kanske väljer att blunda med det anständiga ögat?…

Mycket bedrövligt med dessa rasande kaskader av skriftspyor och självömkande tirader. Schulmans garvar väl ihjäl sig där på 1000apor, snacka om att ha lyckats reta den stolte Marcus Birro. Det var ju själva syftet. Kan du inte bara tiga ihjäl trollen? Du får inte tyst på dem med mindre. Nu har du återigen hällt bensin på deras brasa.

Skrivet av Blenda — 2008-06-10 kl 22:32
54.

Hanna:
Jag tycker det är viktigare att vara sparsam med uttryck som elitism-judism.

Skrivet av Johan — 2008-06-10 kl 22:33
55.

Johan, personligen tycker jag att anti semitismens innebörd är djupt störande och därför inte alls jämförbar med uttrycket elitism-judism, men det kanske beror på att jag tänker på de "släkting[ar] som suttit i koncentrationsläger under Andra Världskriget" (de där du nämnde tidigare).

Dessutom verkar ju få läsare här (inkl. Birro) veta betydelsen av 'elitisism-judism', så dess missanvändning stör inte alls till samma grad.

Uppskattar att du har humor även i detta sammanhang dock!

Skrivet av Hanna (Anonym) — 2008-06-10 kl 22:46
56.

Frågan som återstår är om ett epitiet som elitism-judism funkar på dvärg-calle? jag skulle kalla honom dampdåre. Men det rimmar ju inte lika bra.

Skrivet av niemi — 2008-06-10 kl 22:55
57.

Hanna: Tack för fina inlägg.
Johan: Jag har en släkting som suttit i koncentrationsläger. Han gick därifrån och hem till italien.

Skrivet av Marcus Birro — 2008-06-10 kl 23:50
58.

Marcus;

Jag ska bara röra till det lite med fler Johanar, jag skrattade galet mycket åt "de blåas" pekoral till match, tänkte lite skadeglatt på dig också, hehe.

Den där lillpöjken Schulman är ju för fan inte värd att bry sig om, energitjuv är vad han är, den lille lymmeln, och, jag lovar, min 5-åring spöar honom i både armbrytning och alfapet.

Hadetgött o låt de blå vinna åtminstone 1 match i detta EM.

Skrivet av Johan A — 2008-06-10 kl 23:56
59.

Jag håller på dig Marcus. Det sjuka med hela Schulman-gänget är känslan av att vara tillbaka på skolbänken igen…

Det där elaka "coola" gänget längst bak i klassrummet som elakt hånskrattade åt klassens utstickare och mobboffer. Gjorde sig lustiga över allt som sas men som inte själva hade något intelligent att bidra med utan bara kunde använda sig av lite omskrivna efterhärmningar för att visa hur "mesiga" mobboffer och utstickare var och hur vansinnigt löjligt det tydligen var av dessa att bli arga eller försöka försvara sig. Ex vis nu när Brolle gick ut i media och förklarade att mobbing aldrig är ok, självklart svarade coola gänget med att håna det genom att göra ett lite omskrivet utlägg på sin tragiska hemsida. Jättehäftigt, verkligen…

Ännu mer tragiskt är att se att det på riktigt finns folk som tycker att en typen av mobbing har ett underhållsvärde. Helt osannolikt att man ska kunna bli kändis bara genom att skvallra om fulla kändisar på stureplan och göra löjliga hemsidor och bloggar.

För fan, se er i spegeln och fundera på om ni vill sitta kvar i skolbänken resten av livet och av rädsla för att själva bli utsedda till hackkycklingar istället fortsätta ösa skit över mobboffer och personer som har mage att sticka ut.

Du är fantastisk Marcus! "Strunt är strunt och snus är snus om och i gyllne dosor, men rosor i ett sprucket krus är ändå alltid rosor"…

Skrivet av Emma — 2008-06-11 kl 8:33
60.

Fan vad fegt att ta bort mitt inlägg om mobben igår Mackan. Vi tar det väl igen och vi får hoppas att du vågar ha kvar detta idag då.

Det finns ingen mobb som bara "väntar på att få dra ner dig i skiten" Marcus. Detta av den enkla anledningen att du är direkt okänd i Sverige och inte har gjort något av värde för den breda massan. Däremot finns det säkert folk som gillar din "konstnärlighet" och annat du pysslar och knåpar med dessa lär ju inte vilja dig illa va? Du sitter och tror att nån jävla mobb vill nåt, lägg ner. Som jag skrev Mackan, du är inte Ulf Lundell. Inte ens nära. Du sitter på höga hästar och bör kugna ner dig lite om du inte snart börjar supa igen på eget bevåg. Calm down man!

Mats A

Skrivet av Mats A (Skämtar ni nu eller) — 2008-06-11 kl 16:07
61.

Hejja Schulmans !! De är underhållare + smarta. Inse och ta inte allt så hårt!

Skrivet av Andréa Pederkrona — 2008-06-11 kl 23:10
62.

marcus ingen är rätt kasta sten mot dig och vara hatisk du är du du haft dina bekymmer och du har löst de själva tillsammans din underbara hustru ,om någon vill talar fulla "nunne" detta har du inte du är fint fortfarande men om du skulle ser min
cancer drabbade hyd ansiktet mina hårlösa huvud min rygg då kan man säga de är ett sörja , jag tycker att fitta är vacker gullig sitt sätt !! Du skall lär dig att vara
din vakt de finns sjuka människor som kan man säga men de är jätte sjuka som inte äns vet själva att de är sjuka och de nekar sin sjukdom men de hatar alla de som de tycker att mår bättre som de och framför allt de som är kända personer och vågar går emåt byrökrater och myndighet ,säga också din fru att var sin vakt titta vänster höger bakåt naken detta har jag lärt mig skaffa hemlig adress.

Skrivet av lelle — 2008-06-12 kl 11:28
63.

Men vad fan…. Ska vi kollektivt medieträna Marcus Birro nu? Ok, inlägget mot Schulman var som sagt inte särskilt genomtänkt eller värdigt. Men jag säjer som Simon Bank skriver om Zlatan och hans mediebojkott: "99.9% skulle inte reagera som Zlatan gör. Men så spelar de inte i Inter heller". De flesta av oss konflikträdda och slipade människor skulle inte skriva som Marcus gjorde i sitt inlägg mot Schulmanns, men så är vi inte lika hudlösa som Marcus heller och skapar inte konst på hans nivå. Nej, bemöt Marcus med era åsikter om att han har skrivit nåt idiotiskt, men försök inte tvinga in honom i en intetsäjande, medietränad mittfåra!

Skrivet av Johan Andersson — 2008-06-12 kl 11:40
64.

Strunta i avundsjukt slödder. Du är på väg upp… dom är väl på väg åt motsatt håll eller har planat ut, klart det svider. Det är, tyvärr, svenskt. Att glädjas åt och hoppas på andras olycka istället för tvärtom.

Skrivet av Åsa — 2008-06-13 kl 20:38
65.

Märkligt, mycket märkligt.
Märklig retorik, jag har vart alkolist, därför har jag rätt att utnyttja det öppna rummet för att skrika ut min ilska, mina fördommar och visa den fula sidan av mig.

Alla människor, även Marcus Birro har sina goda och sämre sidor. Din dåliga sida är att du är onyanserad och att du utnyttjar den position Du har för att få utlopp för den.
Jag kan inte dina goda sidor, men en är din moral att ta dig ur din alkolism.

En annan styrka är att låta detta forum vara öppet och ta debatten.

Vi som gillar fotboll utanför Italien har fått lära oss att tveksamma domslut hör till spelet och betyder inte omedelbart att man är ett offer eller att det pågår en konspiration. Varje gång Italien går på pumpen så börjar detta tuggande, det säger betydligt mer om Italien än om resten av fotbollsvärden.
Det är också i min mening orsaken till detta stora Italienhat som pågår.
Filmningar, mutor och teater ÄR Italiensk fotboll, men var snäll och låt den stanna i Italien, och låt oss andra bevaka denna vackra sport med andra ögon.

Skrivet av BosseQ — 2008-06-14 kl 11:10
66.

Hej Marcus !

Jag anser att det är roligt att nån sticker ut hakan. Det är dock ovanligt att dem som gör det inte sen kan hantera det. Ditt grinande på svenskafans är rent ut patetiskt.
Stå upp, var stolt för dina åsikter. Eller var tyst !

Skrivet av Åland — 2008-06-14 kl 15:48
67.

Varför ber inte bara UEFA om ursäkt????????

Varför har inte svenska fans en låda där vi normala personer kan få bemöta den smått sinnesförvirrade Birro.
Därför, bara därför måste jag skriva här.
Kan inte karln bara inse att han har fel, fel, fel ,fel ,fel……som Håkan Hellström sjöng.
Tänk om alla idrotts fans skulle bete sig som Birro.

Vart finns tanken på att vara lite storsint, visst det känns för djävligt men man behåller trovärdigheten.

Jag tror att någon på svenska fans kommer att ångra att man inte stoppade skiten, inte bara för att det är redaktionellt vansinne att ha en totalt toksubjektiv skribent, men också en suicidal stackare.

Skrivet av Cilla — 2008-06-14 kl 19:11
68.

Med ditt sätt att resonera kan man ju fundera över lämpligheten i en Holländsk domare i matchen som avgör vem Holland får möta i en kvartsfinal.
Spanien som imponerar eller lilla Sverige.

Nu tror inte jag på konspirationer, varken för eller emot Sverige (inte Italien heller för den delen)

Skrivet av Zlatan — 2008-06-14 kl 19:37


/Ricky