lördag, oktober 17, 2009

Boströms vänner

Algeriet är ett av de många länder där Donald Boströms artikel i Aftonbladet har använts som en förevändning för att sprida antisemitism och hat mot Israel. En sammanslutning av algeriska journalister har överlämnat ett pris till Donald Boström.

På hemmeplan har han tagit emot ett pris av Uppsalabaserade Palestinska folkets förening. Samma gäng som trots protester från andra delar av den pro-palestinska rörelsen valde att demonstrera med Mohamed Omar, Lasse Wilhelmson och Ahmed Rami.

Eftersom Palestinska folkets förening inte har brutit med Mohamed Omar, utan tvärt om utvecklar relationerna, är det naturligt att Mohamed Omar på Nationell.nu beskrivit sig som en vän till organisationen. På Omars youtube-kanal finns ett eftersnack till en föreläsning med Donald Boström för Palestinska folkets förening. I den samtalar Mohamed Omar och Ahmed Rami om behovet av en intifada för att "befria" Sverige från den "judiska" makt de påstår styr Sverige. (http://www.youtube.com/watch?v=qRogRg1ghR4)

6 kommentarer:

Adde sa...

Pinsamt och skrämmande.

Alexandra sa...

Det som vi nu ser i Turkiet med TV-serier som svartmålar israel/judar är vardagsmat i den arabisktalande TV utbudet! Läs bara Memri! De kommer säker förr eller senare visas här i SVT!

Lasse sa...

Ja, märkligt att man får visa TV-serier som den turkiska offentligt. Här borde man via FN kräva ett globalt förbud mot att visa liknande filmer. Istället borde man lagstifta om dagliga utsändningar med förintelseinformation.

Jonathan Leman sa...

Lasse,

vilken skojfrisk satiriker du är.

Xavi sa...

Angående Turkiet är det ett hyckleri åt det grövsta. De turkiska ledarna och politikerna borde rensa i sitt träsk innan man kritiserar Israel: folkmordet på armenier, fördrivningen av etniska greker, folkmordet på assyrierna, förföljelsen av kurder etc

Nu vet man vart Boström står på konflikten. Visst journalister har alla åsikter men att han ska liera sig med anti-semiter är för jävligt. Samma sak om en svensk hade gått med ND eller SD, då hade alla skrikit högt om rasism, islamofobi etc men här håller alla tyst...

Fredrik J. sa...

Bra att detta uppmärksammas.
Att Ahmed Rami 2009 går i samma demonstrationståg som politiker från s,v och mp (inkl. en riksdagsledamot) är minst sagt absurt. Samme Ahmed Rami, med samma åsikter, som med all rätt var utfryst under Radio Islam-tiden & domslutet mot honom. I år bjuds samme Rami in till debatter om yttrandefrihet och demonstrerar sida vid sida med etablerade politiker, varvat med ohöljt antisemitiska studiecirklar (visserligen privata).
Ahmed Rami framför precis samma budskap som han alltid gjort. Men tydligen är det mera rumsrent 2009 än vad det varit tidigare - och det är detta som är det verkliga problemet.