söndag, mars 21, 2010

Püschels trovärdighet

Jag läser i Sydsvenskan att Anders Püschel höll i en banderoll under en manifestation mot H&M:s etablering i Israel. Diskussionen kring det rimliga i att välja ut Israel och bara Israel för total bojkott på alla plan kan vi den här gången lämna därhän. Püschel förklarar för reportern att han inte ser något antisemitiskt i manifestationen.

Oavsett hur man väljer att se på manifestationen så är Anders Püschel själv tveklöst ett antisemitiskt inslag. Om arrangörerna är måna om att deras utåtriktade aktiviteter inte ska uppfattas som antisemitiska kan det vara klokt att inte associera sig med Püschel som flera gånger givit uttryck för judefientlighet och som är en del av Mohamed Omars antisemitiska nätverk.

Från Magnus Sandelins blogg:

När Lasse Wilhelmson skriver att avståndstagandena från den “antisionistiska” demonstrationen på Sergels torg kommer att få “långtgående konsekvenser för de antiimperialistiska arbetet i Sverige och för solidaritetsarbetet med palestinierna i synnerhet”, så svarar en annan FiB-profil, Anders Püschel, aktiv bland annat i ett av antikrigsnätverken i Malmö:

“Det tror jag också. Nu har vänstern visat sitt rätta, sionistiska ansikte.”

Anders Püschel, som även översatt en artikel för publicering på Mohamed Omars hemsida, kommenterar en ledarartikel från Sydsvenskan som såg “hatet mot staten Israel, sionismen och judarna” som gemensam nämnare för demonstranterna på Sergels torg, så här:

“Men vad är det för fel med att hata de förhatliga? Är det inte snarare de som inte hatar sådana som förtjänar klander?”

I ett inlägg som han publicerar på Fibforum efter Kalibers program om “den oheliga alliansen” framhärdar Püschel i att det är judarna, det judiska folket, som är fienden. I en reaktion mot Andreas Malm, som i programmet säger att det inte råder någon konflikt mellan det palestinska folket och det judiska folket, skriver Anders Püschel:

“Säg det till de palestinier som har fördrivits och fortsatt blir fördrivna från sina hem så att dessa kan ockuperas av judar”.

Püschel sysslar lika lite med Israelkritik som tvillingarna Ekeroth (SD) sysslar med Islamkritik. Det kan nog vara klokt för Maja Backlund, talesperson för nätverket Isolera Israel, att tänka över vilka hon associerar sig med.

UPPDATERING:

Anders Püschel har skrivit att det inte är något fel att vara aktiv i högerextrema rörelser.
På vilket sätt är den påstådda antisionistiska klubben högerextrem? Och om den nu är det, vad är då felet med det?

2 kommentarer:

Unknown sa...

Protesterna mot H&M:s etablering i staten Israel är en del av ansträngningarna att isolera den judiska staten för att tvinga den att upphöra med sin ockupation och kolonisation av alla arabiska landområden och riva muren, erkänna sina arabiska och palestinska medborgares grundläggande rätt till full jämlikhet, samt respektera, skydda och befrämja de palestinska flyktingarnas rätt att återvända till sina hem och egendomar i enlighet med FN-resolution 194.

Om Jonathan Leman har något att anföra i sak mot detta politiska program, bör han göra det istället för att ägna sig åt denna filosemitiska McCarthyism.

Jonathan Leman sa...

"Om Jonathan Leman har något att anföra i sak mot detta politiska program, bör han göra det istället för att ägna sig åt denna filosemitiska McCarthyism."

Du är en del av ett antisemitiskt nätverk och har uttryckt dig på ett antijudiskt sätt. Det påverkar din trovärdighet som kritiker av israelisk politik. Det finns inget filosemitiskt eller McCarthyistiskt i det.

Jämför med hur vi ser på exempelvisenskilda Sverigedemokraters sätt att diskutera islam och Mellanöstern.