onsdag, mars 24, 2010

Sveriges unga muslimer (SUM) bjuder in homofob och antisemit

P3-nyheter rapporterar om predikanten Sheikh Abdullah Hakim Quick som uttrycker ett mycket grovt hat mot framför allt homosexuella. Utdrag:

Men ordföranden, Mohammed Kharraki, säger att de ändå tänker låta honom tala på konferensen, trots att Sveriges Unga muslimer säger att de står för mångfald och är mot extremism i alla dess former.

– Vi bestämde att vi inte tänkte ta tillbaka hans inbjudan, det skulle bli för många ändringar i programmet.

Mohammed Kharraki säger också att Sheik Abdullah Hakim Quick inte ska hålla tal om homosexualitet på konferensen utan att det ska handla om ungas framtid och ska inspirera unga att sikta högt.

– Han kommer att prata om muslimsk identitet och vilka mål man ska ha som ung muslim och att man ska vara målmedveten och så.

Men det argumentet håller inte, tycker RFSL.

– Bjuder man in en talare till en stor ungdomsorganisation så säger man att han är en förebild, eller att han ska inspirera medlemmarna, säger Ulrika Westerlund, vice ordförande på RFSL.

Quick har också beskrivit judar som "filth".

Från Mohamed Omars och nätverket kring Antisionitiska partiets håll försöker man genom detta att söka appellera till extrema opinioner inom SUM. Den antijudiska och homofoba aktivisten Porang Zahedi och förintelseförnekaren Lars Adelskogh uppmanar SUM att inte ta emot offentliga medel från Ungdomstyrelsen.

Uppdatering:
Debatt i Studio ett med SUM:s ordförande Omar Mustafa.
S-bloggaren Lukas Romson tar upp offentligt stöd till värdekonservativa kristna grupperingar där man också legitimerar homofobi.
Pressmeddelande från RFSL.
Nyhet i Expressen.
Alex Lindskog bloggar.
pressmeddelande från SUM.
Blogginlägg hos HBT-sossen.

Inga kommentarer: