tisdag, mars 02, 2010

Desperat vevande från Erixon


Dick Erixon skrev 22/2 ett blogginlägg fullt av förvanskningar och märkliga påståenden. Det borde knappast komma som en förvåning för någon då Erixon länge spridit antimuslimsk propaganda i sin blogg och använt frågan om antisemitism för att komma åt muslimer, vänstern och aktörer som belyser islamofobin. Dick Erixon är för alla som oroar sig för intolerans snarare en aktör att hålla ögonen på än en seriös politisk kommentator att förhålla sig till. Jag tänkte ändå ägna ett par rader åt att ta upp de rena felaktigheter Erixon kommer med.
"Ja, varken Socialdemokraterna eller påstått antirasistiska tidningen Expo tar avstånd från förföljelse och rasism — så länge muslimska personer är ansvariga för rasistiska övergrepp. Muslimer kan nämligen aldrig anklagas för rasism eftersom de enligt den politiskt korrekta bilden enbart är utsatta för rasism och islamofobi. Muslimer kan bara vara offer, inte förövare. Tvärtom gäller för judar."

Erixon skriver vidare att:
"Expo blunar [sic] för hatet mot judarna i Malmö. På samma sätt som tyskarna blundade för det nazistiska våldet mot judar på 1930-talet."
Det finns en anledning till att exempelvis rörelsen kring Mohamed Omar och Ahmed Rami betraktar Expo som "sionister". Expo håller nämligen noga koll på deras antisemitiska rörelse. Tidningen har också varit ledande i bevakningen av nätverket kring Mohamed Omar och har inte haft några som helst problem att ta upp att Omar har ett starkt fäste i en shiamuslimsk församling i Järfälla. En del finns inte på nätet men här är några av texterna om Omar och hans rörelse. Expo blundar inte för antisemitism i någon form men till skillnad från Erixon använder tidskriftens medarbetare inte kampen mot en typ av intolerans som en förevänding för att sprida en annan.
Liknelsen mellan Expo och 30-talets Tyskland är så historielös och desperat att den knappast behöver kommentars ytterligare.
”Tidningen Expo utmålar all kritik mot islam och vissa muslimers handlingar som islamofobi.”
Ett grundlöst påstående igen.
Erixon försöker också få det att framstå som att Expo slagit fast att inga hatbrott har begåtts av muslimer.
"Och i Expos ledare förnekas att muslimer begår rasistiska brott."
Det har Expo naturligtvis aldrig skrivit. Det som står i artikeln Erixon citerar är att inga islamistiska terrordåd utfördes i Europa 2008.
”Det enda man kan hitta om Reepalu på Expos hemsida är att han angrips av Sverigedemokraterna.”

Om Ilmar Reepalus uttalanden har Expo skrivit i brittiska Searchlight (ej tillgänlig online). Ökningen av antisemitism i Malmö togs upp i en ledare på Förintelsens minnesdag. Sedan Erixon skrivit sitt blogginlägg har även ytterligare en ledare skrivits om situationen för Malmös judar som riktar in sig på Ilmar Reepalus kollektiva skuldbeläggande av judar.

Uppdatering: Dick Erixon om islam, muslimer och muslimsk kultur:

"Islam är en primitiv våldskult som inte gör skillnad mellan religion och politik, en åtskillnad som den kristna världen började göra i samband med upplysningen. Islam lever kvar i medeltiden. Därför är människors liv så lite värda, därför begås så brutala våldsdåd i religionens namn, därför tar inte världens främsta muslimska auktoriteter och religiösa ledarskap tydligt avstånd från terrorismen.

Tvärtom, de mest skolade inom religionen stöder våldet."

Dick Erixon, Torsdag 2005-07-14 / 8.14 http://www.erixon.com/Kronikor/blog050717.htm#24

"Det är tid att säga som det är: den muslimska kulturen är efterbliven. Vi har ingen plats för uppfattningar som saknar grundläggande respekt för mångfald och individuella friheter, eller för grumliga religiösa dogmer som ersätter rättsstaten. Vi tolererar inte kulturer som inte omfattar upplysningen och därför tillhör medeltiden. Sådana kulturer och livsmönster har ingen som helst plats i Europa. Och inte någon annanstans heller."

Dick Erixon, 
Måndag 2005-08-08 / 21.35 http://www.dn.se/opinion/huvudledare/axplock-ur-arets-ordbok-1.340788

"Och inga riksdagspartier öppnar käften i dessa helt centrala och avgörande frågor för det fria svenska samhället. Partierna är så rädda för att kritisera islam att de hamnar i chocktillstånd om en konflikt uppstår. Inte en enda ledande politiker har vågat yppa ett enda ord om dessa problem. Bilar sätts i brand, stadsdelar blir laglösa getton. Men inte ett ord från politiker i makten. Bara feg tystnad."

Dick Erixon, lördag 17 oktober 2009 http://erixon.com/blogg/2009/10/nobelmuseet-censurerar-islamkritik/
Det här är exakt den offerroll som dominerar i Mellanöstern. Svensk polis får nu känna på hur israelerna har det. De ordningssamma får skulden för pöbelns allt mer upptrappade våld, som hela tiden påstås bero på att man är kränkt.
Detta är en urgammal, medeltida, taktik att rättfärdiga brott, våld och kaos. För mig är det häpnadsväckande att svensk samhällsdebatt inte klarar av att avslöja detta bisarrt lättgenomskådade lurendrejeri.

Dick Erixon under rubriken "Polisen får nu känna av hur israelerna har det", onsdag 9 september 2009
 http://erixon.com/blogg/2009/09/polisen-far-nu-kanna-av-hur-israelerna-har-det/

Inga kommentarer: