lördag, maj 15, 2010

Grov antisemitism från centerpartistisk riksdagskandidat

SVT Debatt uppmärksammade i rapport-sändningen 19.30 den centerpartistiske riksdagskandidaten Ove Svidéns antisemitiska och konspiratoriska artiklar på dennes sajt, peace.se. I valet 2010 är Svidén på plats 26 på Stockholm-listan och i valet 2006 var han på plats 8. (Uppdatering 15/5: Svidén har strukits från listan och uteslutis ur partiet)SVT Rapport: "Judar bakom 11 september och Förintelsen"
SVT Rapport: "C stoppar valsedlar"
SVT Rapport: "Extrema åsikter allt vanligare"

Idén om att judiska bankirer styr världen och stimulerar fram krig och revolution är en central del i myter om judisk världskonspiration. Det var samma idéer bakom nazisternas och andra antisemiters övertygelse om att judarna startade första världskriget och franska- och ryska revolutionen. Vi ser olika varianter av de här idéerna hos dagens antisemitiska grupper.

En del försöker använda olika kodord istället för att säga judar rakt ut. De använder ord som "sionister", "transnationella", "illuminatier" och "kosmopoliter". Men Ove Svidén säger rakt ut att det handlar om judar och "den judiska tron".

Enligt honom var den tyska nationalsocialismen en judisk skapelse för att kunna skapa Israel och sko sig. Man offrade de judar som var "mindre lämpade för att bli pionjärer i ett nytt land". 11 september var också iscensatt av judarna i syfte att sko sig, enligt Svidén. Det var även Pearl Harbour, mordet på JFK, Estonia, Watergate, HIV.

Svidén om Förintelsen:
Men det är ytterligare en sak som västerlänningen måste inse, och det är den judiska religionens föreställning om offer. Det är en mångtusenårig rest sen den tid då det utvalda folket utnyttjades som slavar åt utomjordingarna Elohim. De behövde mat och begärde att de bästa djuren skulle offras för mathållingen till dem som hade det kosmiska ansvaret att anordna livet här på vår jord. Denna uråldriga attityd till offer finns kvar i modern tid. Därför kunde de äldste judarna inse att ett offer skulle behövas för att verkställa den utlovade drömmen: 'Nästa år Jerusalem.' Därför gick de med på att välja ut de 5 miljoner judar som var mindre lämpade för att bli pionjärer i ett nytt land. Samtidigt gav det ju västvärlden det dåliga samvete, som möjliggjorde staten Israels bildande. Ja, YHWH har verkligen gett de tuffaste uppgifterna till sitt egendomsfolk, sade Kung Peng: Och det gjorde min uppgift lite enklare. Jag behövde ju bara skapa ett nytt Förenta Nationerna, efter det att förtroendet för Nationernas Förbund var kört i botten.
http://www.peace.se/saganKalla.html

Svidén om HIV och AIDS:
Men i hysterin kring HIV-AIDS, som skickligt byggts upp av Mina Media, rusade Mina Agenter samma medicin genom godkännandeprocessen. Som vaccin för AIDS kunde medlet användas i den meningen att avsluta de homosexuella männens lidande. Med hjälp av porrfilmer visades hur män hade sex med andra män. Analsex. Och de materialitistiskt uppfostrade gay-män som inte fått kunskap om kärlekens högre manifestationer, lockades in i fällan. Med det ofarliga spårämnet HIV i salvor för ökad njutning av analsex, kunde Jag sen sluta cirkellögnen till en fungerande avlivning av icke önskvärda element på vår jord, slutade Kung Peng, utan att ana att han nu öveträtt en moralisk gräns hos de 13 edsvurna och därmed skjutit sig själv i foten.
http://www.peace.se/saganKalla.html

Svidén om 11 september:
David Frost gjorde en utmärkt intervjuserie för TV med David Rockefeller för ca 20 år sedan. En av de saker finansmannen David nämnde var behovet av mer affärsverksamhet på södra Manhattan. Tvillingtornen blev ett kärt projekt för den åldrande mannen. Att låta dem rasa samman inför världens ögon blev ett sätt att verkställa ett raffinerat: Kill your darling. Som svensk har man svårt att förstå den judiska tron på att offer behövs för att vinna något. Men för David Rockefeller kunde det tjäna som en avledare och alibi för den som hade mest nytta av händelserna den 9 september 2001.
http://www.peace.se/agande_bankbus.html#tvillingtornen

Svidén i rapport:

"Vem vann andra världskriget? Judarna! De fick en stat! En liten folkspillra får ett land, det är inte en slump"

Presentation av Svidén finns i en folder med kandidaterna till valet 2010

Även SR P4 Stockholm, The Local , DN, Expressen, Sydsvenskan, SvD och Helsingborgs dagblad rapporterar.
Uppdatering: Stockholmcenterns Gustav Andersson kräver att Ove Svidén utelsuts ur partiet. Stockholmscenterns ordförande, Per Ankarsjö, meddelar att han kommer verka för en uteslutning.

Uppdatering 2: Ove Svidén stod i valet 2002 på partiet Enhets lista och har även varit verksam i St0ckholmsavdelningen av JAK Medlemsbank.

Uppdatering 3: Svidén har uteslutits ur partiet.

Uppdatering 4: Rasmus Fleischer berättar historien från att han skrev ett tweet om Svidén till uteslutningen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

jag visste hela tiden att antisemiterna finns oxå på högerkanten

mvh
anja p.

Erik S sa...

Jag vet inte vad han röker på men det verkar vara starka grejor!

Foliehatten på ifall "Elohim" skulle åternvända...

Jonathan Leman sa...

@Erik S,

Jag tror att vi kommer att få se mer av Svidéns teorier. Den här typen av uppmärksamhet han nu fått kommer också antagligen att stimulera fram nya spännande teorier från Svidéns sida.

David Munck sa...

JAK är lite flummiga, men deras motstånd mot ränta är ändå en intressant ekonomisk teori som i sig inte har något att göra med antisemitism. Men det var väl en tidsfråga innan de skulle infiltreras av en antisemit...

Jonathan Leman sa...

Att vara emot ekonomi baserad på ränta är naturligtvis inte antisemitiskt i sig. Men det har funnits en del kopplingar mellan olika lokalavdelningar inom JAK och antisemitiska teorier.