måndag, maj 24, 2010

Ut ur skuggan

Daniel Poohls och Mikael Ekmans viktiga bok Ut ur skuggan finns nu att beställa. Presentation av boken:

Sedan mitten av 1990-talet har Sverigedemokraterna försökt att tvätta bort sin extremiststämpel och förtiga sina ideologiska rötter. I dag hävdar partiet att man gjort upp med sin historia. Det är inte sant, menar författarna, skinnskallarna rensades aldrig ut – de bytte bara klädstil.

Sverigedemokraterna vill framstå som ett brett parti för alla, men det är hatet mot invandringen och invandrarna som är dess viktigaste drivkraft. Under de senaste åren har den antimuslimska retoriken blivit alltmer högljudd. Men varför får muslimer tjäna som Sverigedemokraternas syndabockar? Och hur resonerar egentligen partiets väljare?

Partiets åsikter förklaras här mot bakgrund av tidigare ställningstaganden, och analysen når på så sätt bakom mediernas ofta förenklade bilder. Partiet sätts också in i ett större sammanhang, både nationellt och internationellt.

Ut ur skuggan är den mest heltäckande bok som hittills givits ut om Sverigedemokraterna. Den bygger på en omfattande samling av propagandamaterial, tusentals interna partidokument samt intervjuer med en lång rad aktiva sverigedemokrater och före detta medlemmar.

Bokrelease och debattSödra teatern 26/5.

Inslag om boken i P1 Morgon 24/5.

Läs mer på Facebook, Twitter och i bloggen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Boken är bra, men otillräcklig.

http://ligator.wordpress.com/2010/07/23/en-kritisk-granskning-av-en-kritisk-granskning-av-sverigedemokraterna/

Jonathan Leman sa...

@Ligator

tack för länk. jag tror att det du saknar är sådant som finns i böckerna SD har fel och SD har fel igen. Har du sett de debattskrifterna? Vi håller också på att bygga ut argument-delen på Expo skola (skola.expo.se) men där finns redan ett par argument du kan kika på.