lördag, januari 17, 2009

Namninsamling: Stoppa antisemitismen

Antisemitismen i Europa ökar. I Sverige känner sig allt fler judar hotade och trakasserade.
Det judiska kapellet i Malmö har nyligen attackerats. Den tragiska konflikten i mellanöstern används som förevändning för att attackera en minoritet. Regeringen bör ta större ansvar för det här problemet.
Skriv under mot hatet!
Listan kommer att skickas till Integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni.

Skapades 2009-01-16 .
Av Eleni Schmidt.

Och kommer att skickas till:
Nyamko Sabuni
Nyamko.Sabuni@integration.ministry.se
Integrations- och jämställdhetsdepartementet

Till Listan: Namninsamling

4 kommentarer:

Johan K sa...

Ett bra initiativ. Skriver gärna under och tipsar vänner och grannar. Det är ytterst beklagligt att oskyldiga får klä skott för något de inte har förmåga att rå över. Vore som att anklaga svensk-libaneser kollektivt för att vara Hizhbolla anhängare utan undersöka fakta först.

Johan K sa...

Förresten, är det verkligen till Sabuni man ska skicka det till? Är det inte snarare en fråga för social- eller justitiedepartementet? Men det kanske inte är fråga om juridisk lagändring utan snarare en fråga om attitydförändring och är det ju Sabunis bord som gäller.

Anonym sa...

Antisemitismen har bara fått ett nytt ansikte nu gömmer anhängarna sig bakom ordet antisraeler antzionister och återfinns blan både höger och vänster extremister.
Har du sett svenska läkartidningens upprop mot Israel tex? Vilka var det som inte ville få in judiska läkare från Tyskland på 30-talet -känns det igen?

Anonym sa...

Det är att sikta för lågt. Det här är inte en integrationsfråga. Det är en fråga om vilka värderingar som skall gälla i det här landet. Det är en fråga för regeringschefen.

När judar attackeras i Frankrike, då är det ingen departementssekreterare som sätter ned foten. Det är presidenten.

Å andra sidan är Frankrike ett land med en stor idé. Det är inte vi.

/S.