måndag, juni 08, 2009

Man kan inte gå hem överallt

På vissa håll är mina texter väldigt impopulära. Här följer några exempel.

I Folkfrontens (tidigare: NSF) organ Realisten (tidigare: Den Svenske) beskrivs jag som "den etniskt judiska aktivisten":
"Jonathan Leman dyker då och då upp för att gå till angrepp mot ickejudiska företeelser."

Mohamed Omar är också inne på etnicitet och skriver:
"Herr Lehman [sic] är en judisk etnisk aktivist och sionist som låtsas bry sig om rasism, fast mig veterligen har han aldrig sagt ett ord om den judiska rasismen och världens mest rasistiska stat, Israel."

Ahmadinejad-anhängaren, Mohamed Omar-beundraren och Ahmed Rami-försvararen Bahlool är kritisk till att jag tar upp antisemitism:
"Jag tycker det är beklagligt att man är så okunnig och ändå kallar sig en välutbildad vuxen människa...Det kommer alltid finnas stollar som den här, som försöker byta samtalsämne och försöker försvara det som inte går att försvara…"

Patrik Forsén (fd ordförande för Nationaldemokarternas ungdomsförbund) skriver i sin blogg:
"Ett offer för detta – att se saker som egentligen inte finns där – är juden Jonathan Leman. Lemans judiska urpsprung och starka etniska medvetande har gjort att han den senaste tiden blivit en av förgrundsfigurerna i kampen mot både påhittad och inbillad antisemitsm."

Jan-Inge Flücht sände i en kommentar följande uppmaning till mig:
"Väx upp!"

Konspiracisten Leif Erlingsson ser mig som en del av "tankepolisen" som försöker tysta ner "sionistiseringen av Sverige". Erlingsson själv är förstås modigare. "Som svensk betraktad är jag felaktig, eftersom jag inte följer regeln för svenskhet = feghet", skriver Erlingsson som menar att jag diskuterar honom och hans vänner "på ett mycket anmärkningsvärt sätt"

På högerextrema diskussionsforumet exilen finns en irritation över judar som är kritiska till antimuslimsk propaganda om "islamiseringen av Europa". Min kritik mot förskönande beskrivningar av antimuslimska rasistiska bloggar i ett SR-program ger följande reaktion:

"Killen är en svensk variant av den demokrat röstande juden i USA, verklighetsfrånvänd och allierad med de som vill skära av honom halsen."

11 kommentarer:

Magnus Sandelin sa...

Välkommen till klubben! Att beskrivas på det sättet av dessa personer och organisationer är ett gott betyg och visar att man antagligen är helt rätt ute i sin kritik.

Adler sa...

Ett gäng rasister finner dig obekväm. Skulle jag se som en fjäder i hatten. :)

Bahlool sa...

Du och dina "antirasister" kan ju ta upp Apartheidstaten Israel ;) Eller juste..det skulle kallas för antisemitism ifall du kritiserade Israels behandling av det ockuperade palestinska folket..Suck...

Anonym sa...

Vad vill du komma fram till med resonemanget? Är det relevant vad just dessa individer anser om dig?

MVH Hamid Bale

Jonathan Leman sa...

Hamid,
Jag för väl inte direkt något resonemang men tänkte att reaktionerna kunde vara intressanta i sig själva. De berör ju trots allt bloggens profilfråga.

Isak BK Aasvestad sa...

Att Kamerat Flücht skriver "Väx upp!" är väl inget, till mig skrev Jinge:

"Du är ett riktigt svin. Hoppa och skit så får du randiga ben!!"

Anna sa...

Jag tycker att reaktionerna väldigt väl belyser faktum att det här med etnicitet är väldigt laddat. En jude som diskuterar rasism och antisemitism måste per definition vara ute efter att byta ämne för att tysta kritiken mot Israel, främja Sveriges "sionistisering" (älskar det ordet) eller angripa "ickejudiska företeelser" (que?). Samtidigt så påpekar alla de som ständigt nämner journalisters och debattörers etnicitet att antisemitism inte alls existerar, det är bara ett påhitt.

Och sådana som jag som inte är "etniska judar" utan bara hängt på det judiska folket av egen fri vilja, vi har inte heller några egna åsikter utan allt handlar bara om att försvara det "nya hemlandet".

Isak, jag tror förresten att jag klår ditt citat :) Eller minns du inte bråket angående "nazistisk städtant" http://al-hamatzav.org/permalink/ny-titel/

Jonathan Leman sa...

Bahlool,

"det skulle kallas för antisemitism ifall du kritiserade Israels behandling av det ockuperade palestinska folket"

Struntprat. Det är inte alls antisemitiskt att kritisera Israels ockupation eller behandling av palestinier. Det är du som inte förstår skillnaden mellan Israelkritik och antisemitism.

Att tala om "sionistiseringen av Sverige", att påstå att judarna kontrollerar medierna och att Israel är lika med eller värre än nazityskland är inte kritik mot Israel.

Isak BK Aasvestad sa...

När vi talar om Jinge, har ni läst hans senaste:

"De skulle bygga en spårvagnslinje på ockuperad mark, en linje där endast judar tilläts åka."

Jag undrar tror han på sina egna lögner?

Anna sa...

Jinge bryr sig inte om ifall ett påstående är lögn eller inte så länge de tjänar syftet, dvs att "kritisera" Israel.

Jag (språknazi) irriterar mig ändå mest på satsbyggnaden :)...Fenomenet att stapla huvudsatser på varandra istället för att sätta punkt (efter "ockuperad mark")börjar gå mig extremt på nerverna. Värre än sär skrivningen.

Johan sa...

"Struntprat. Det är inte alls antisemitiskt att kritisera Israels ockupation eller behandling av palestinier."

Rättning: Det behöver inte vara antisemitiskt. Det kan vara det.

Anledningen till att Israel kritiseras så mycket är nog delvis antisemitism även när själva sakinnehållet i kritiken inte visar några tecken på antijudiska föreställningar.