tisdag, november 02, 2010

Den sionistiska draken

ZOG är en term som bland nazister i USA fick ett genomslag på 80-talet och som sedan har spridit sig till likasinnade i andra länder. Förkortningen står för "Zionist Occupation Government" (="Sionistisk ockupationsregering"). Det är bara ett nytt namn (anpassat för en ny tid) för den påstådda judiska världskonspriationens regim i det egna landet. Numera använder nazister och andra antisemiter oftast rätt och slätt "sionismen" som beteckning på den judiska sammansvärjningen.

När jag via ett tweet från Isobel fick syn på detta utgick jag från att det var ett skämt. Idag kan man ju med små medel manipulera bilder. Nej, detta är alltså på riktigt.Det handlar inte om judar som mänsklighetens fiende utan om en barnbok om en snäll röd drake som heter ZOG (och som pikant nog har en gul stjärna på bröstet).

Ett ytterligare sammanträffande är att drakmotivet länge har använts i nazistpropaganda för att illustrera just judisk världskonspiration. Här är två exempel. En från Hitlers Tyskland och en från den nazistiska tidningen Nordland.


Nazitysk propagandabild: "Tysklands seger - Europas frihet".
Nordland 3/1995

Det här måste förstås handla om slump. Men vilka sammanträffanden...

Uppdatering: Läs om "judebolsjevismen" i Håkan Blomqvists text (sidan sex och framåt i denna pdf).

Uppdatering: Bloggaren Alexandra Birk tar det hela på stort allvar.