tisdag, januari 06, 2009

Hatet hos Ummahgirls

Gurgîn skriver bra om judehatet i bloggen Ummagirls.

Rubriken till inlägget är "sanningen om judendomen", med detta menar Lisa Layla och Fia rimligen att det är sådant judar i allmänhet lever efter. Missförstå mig inte, det är inte med nödvändighet fel att stapla obehagliga citat tagna ur Torah, Nya testamentet eller Koranen. Sker det i ett seriöst religionskritiskt sammanhang är saken naturligtivis en annan. Ett närliggande exempel är islamkritiken och hatet mot muslimer. En seriös islamkritiker är en sak medan en Sverigedemokrat eller en annan islamofob är en helt annan sak. Den första är seriös medan den andra använder islam för att komma åt muslimerna.

Ummagirls inlägg är i samma anda som de islamhatiska inlägg som regelbundet dyker i sverigedemokratiska bloggar och i liknande miljöer. Att inlägget är riktat mot judar är än mer uppenbart när man läser kommentarerna där Ummahgirls tolkning av hur judendomen är används för att förklara israelisk politik.

Skribenterna vill motverka skildringar av islam som en krigisk religion samtidigt som de gör precis samma sak mot judendomen och judarna.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kloka ord, många kritiserar oftast religioner i egenskap av motståndare till den religionen.
Ummahgirls är ett bra exempel på hur man använt religionen för att till exempel komma åt judarna.

De har svarat med en lång kommentar i mitt inlägg om du är intresserad.

God fortsättning

Jonathan Leman sa...

Jag såg det. Du och Per-Olof svarar bra.

Anonym sa...

ni kan ju ta o kolla in vår blogg nu, vi har ändrat inlägget pga uppfattningen folk fick. så gå dit o läs eftersom du har kritiserat oss. / ummahgirls

Anonym sa...

Måste säga att jag inte förstår ditt hat av Sd. Tycker annars att du skriver bra.

Mvh Maria

Jonathan Leman sa...

Maria: Ja du....

Jag är antirasist vilket med nödvändighet innebär en avsky av sd och deras retorik.

Jonathan

Jonathan Leman sa...

Till samtliga,

jag har fått in två islamofoba och främlingsfientliga kommenterar till det här inlägget. Sådana inlägg är över anständighetens gräns och därför refuserade.