onsdag, juli 15, 2009

Hatpredikant marknadsförs av Alingsås kommun

Radikalislamistiska Anas Khalifa deltar på söndag i en aktivitet som bland annat marknadsförs av Alingsås kommun.

Ali Fegan kommenterade för ett par år sedan hur tidningen Gringo -då var under Zanyar Adamis och Carlos Rojas ledning- bjöd in Anas Khalifa att skriva som "tankesultan". Utdrag:

Men vad Gringo-redaktionen antingen inte vet - eller väljer att inte redovisa - är att bakom de fina orden döljer sig en extremt intolerant rasist. Anas Khalifa är kopplad till föreningen TUFF i Göteborg, där han är en mycket populär föreläsare bland ungdomar. Många av föreläsningarna ligger också ute på nätet och så här kan det låta: I "Haram & Halal" förklarar han att en muslim lyder under sharialagar: "Du är inte slav under Sverige, du har bara en lag, det är Guds." Det betyder i Khalifas tolkning att killar och tjejer inte får röra varandra. Alla föreläsningar är därför könsseparerade. Om du i skolan eller på stan ser en tjej ska du slå ner blicken. Pojk- och flickvän är haram (förbjudet), musik är haram och tjejer får absolut inte chatta med killar. En muslimsk tjej får heller inte klippa sig eller klä sig så att de ser ut som kuffar-tjejer. Kuffar, icke-troende, används av Khalifa som ett skällsord och som muslim får du inte vara vän med kuffar, kristna eller judar. I föreläsningen "En miljard muslimer" utvecklar han sin syn på judarna: "Hur många är judarna och hur många är vi? [...] 15 miljoner judar förnedrar 1000 miljoner muslimer. Är det här ett skämt, det här? Om vi ställde alla judar på en kö och spottade på dom, dom skulle svimma".

På numera nedlagda muslimer.com kunde man tidigare läsa en text undertecknad Anas Khalifa (http://www.muslimer.com/fiendskap_muslimer_judar.htm). Texten, eller åtminstone delar av den, kan fortfarande läsas (utan referens till Khalifa) hos den antisemitiska bloggaren Abdullahi "Abbe" Raabis blogg under rubriken "Varför vi hatar judar!". Utdrag:

"- Vår fiendskap mot dem är en ideologisk fiendskap, inte en politisk fiendskap. Vi hatar dem inte bara för att dem ockuperar våra länder. Det går mycket längre bak än så, så som vi skrev här ovanför."
(http://abdullahiraabi.wordpress.com/2009/01/17/varfor-vi-hatar-judar/)

Mer om Anas Khalifa här, här och här.

Uppdatering: Tydligen har Khalifa nu strukits från programmet. Se kommentarsfältet för mer info.

3 kommentarer:

Alingsås islamiska center sa...

http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=4801&Itemid=98

Jonathan Leman sa...

Tack för länken.

Anonym sa...

SKRÄMMANDE!!!!!!!!!!!!!

Religion är sagor, och ska inte propageras för.