onsdag, juli 15, 2009

Omars och Ramis syn på Sverige och invandrare

I dagarna publicerade Mohamed Omar i sin blogg en intervju med sin förebild Ahmed Rami som bland annat lät meddela:

"Jag betraktar Hitlers rörelse som en intifada mot den judiska makten i Tyskland. Hitler bedrev en motståndskamp på samma sätt som palestinierna gör det i vår tid. Det är samma kamp."

Ahmed Rami är alltså en öppen Hitler-beundrare. I en radiosändning har han även sagt:

"Jag välkomnar en ny Hitler i arabvärlden, i Europa och i västvärlden."
Mohamed Omar och Ahmed Rami definierar sig inte som nationalsocialister men de är båda högerextremister som har mycket gemensamt med de som öppet kallar sig nationalsocialister. Vid sidan av det överskuggande judehatet i Omars och Ramis retorik finns också en dimension som är typisk för extremnationalister och nazister.

I Nationaldemokrateras tidning Nationell Idag har man publicerat en intervju med Mohamed Omar (2009-07-12). En av idéerna Omar ger uttryck för är den bland nazister och högerextremister runt om i världen så vanliga myten om att nationen/folket/"den vita rasen" hotas av en “massinvandring” iscensatt av "judarna" för deras egen vinning. Omar får en fråga om "massinvandringen":

Hur ställer du dig till påståendet att massinvandringen till Sverige och andra västländer är politiskt styrd och ideologiskt motiverad?
Jag har inte lyckats klura ut varför de tar in så mycket invandrare till Sverige, jag förstår det fortfarande inte. Som jag ser det var den ursprungliga anledningen för judarna att de skulle ta in fler utifrån för att själva känna sig mindre avvikande i Europa.

Ahmed Ramis har en liknande hållning:

“Han anser att det är varje svensks plikt att arbeta för ett svenskt Sverige utan att behöva bespottas av etablissemanget: – Judarna får ju tala om ett judiskt Israel och de har ändå inte samma historiska rätt som svenskarna har till Sverige, fastslog han.”

(Den Svenske 2004-08-29)

1 kommentar:

Anonym sa...

Sjuka, sjuka människor.

Puff