fredag, september 18, 2009

Legitimering av muslimhat i Världen Idag

I Världen Idag förvandlar Mats Tunehag islamofobi till motstånd mot fundamentalitisk islam.

Menar Tunehag att fördomar och fientlighet mot muslimer som kategori är berättigad eftersom det finns radikal islamism?

Det verkar så.

4 kommentarer:

Danny Kohn sa...

Du verkar inte ha förstått den avsiktliga sammanblandning mellan fientlighet mot islam och fientlighet mot muslimer som begreppet islamofobi utgör.

Så länge vi har en term för båda begreppen kommer denna meningslösa diskussion att hålla på.

Fundamentalistisk/radikal islam finns i Sverige. Vi ser den varje dag på gatorna uttryckt i kvinnors klädselförtryck. Vi ser den komma till uttryck i s.k. anti-israeldemonstrationer som egentligen är religiösa demonstrationer mot judar. En av dem händer idag i Stockholm.

Till slut. Förnekar du att det finns en strategi från länderna inom OIC att islamisera västvärlden? Hur tror du att de har tänkt sig att åstadkomma detta om inte med inflyttade muslimer?

Jonathan Leman sa...

Till mina läsare:

För att jag ska ha tid och möjlighet att ha en kommentarsfunktion krävs att andra än jag går in och bemöter. Jag håller inte med Kohn ovan och hoppas att någon kan komma in med ett bra bemötande så att jag slipper lägga ner tid på det.

Mikael P sa...

Kohn: Att dina intentioner är grumliga är uppenbart. Dina sista rader säger allt. Svammel om en islamsk världskonspiration samtidigt som du avslutar med "Hur tror du att de har tänkt sig att åstadkomma detta om inte med inflyttade muslimer?" Vad menar du med den raden egentligen? Att alla muslimer i Sverige är islamistiska agenter?

För mig låter det som att du gömmer dig bakom termen "religionskritik" på samma sätt som Boström gömmer sig bakom termen "israelkritik".

Jonathan Leman sa...

Kohn,

du insinuerar att muslimer i Sverige skulle vara verktyg för repressiva OIC-länder.