fredag, mars 12, 2010

Judehat och islamofobi i offentligt finansierad lokal

Konspirationsteoretikern Michael Tsarion sprider en grov propaganda mot muslimer och judar. Samtidigt håller han föreläsningar i en lokal som får offentligt stöd.

Förlaget Anarchos specialiserar sig på konspiratorisk litteratur och har bland annat givit ut David Icke som kanske är mest känd inom genren. Förutom bokutgivning arrangerar även Anarchos föreläsningar med profiler inom den konspiracistiska rörelsen. 24 oktober förra året föreläste Icke på biograf Draken i Göteborg. Enligt arrangörerna fanns nästan 700 personer i lokalen som ägs av Folkets Hus Göteborg.

I år presenterar man Michael Tsarion, en irländsk föreläsare som framför allt varit verksam i USA. Tsarion betraktar den tidigare Ku Klux Klan-ledaren, David Duke som en "rekommenderad läromästare". Tsarion ansluter sig till propaganda där Förintelsen förnekas och där en judisk konspiration påstås styra världen. Judar (omväxlande sionister) beskrivs som roten till nära nog varje tänkbar form av ondska.

I idéprogrammet (ej online) från Folkets Hus och Parker står:

“Folkets Hus och parkrörelsen är mötesplatsen för nöje, kultur och bildning, öppen för alla som arbetar utifrån demokratiska värderingar. Vår värdegrund vilar på de grundläggande principerna om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde.”

Michael Tsarion tror inte på jämlikhet. han lyfter själv gärna fram ett citat från en intervju där han säger:
"Jag anser inte att det var rätt att konstitutionen tillät alla religioner att blomma och vara jämlika i Amerika"
Så här uttryckte sig Tsarion då han intervjuades av den antijudiska ideologen Hesham Tillawi (som intervjuat flera förintelseförnekare och nazister i sitt program "Current Affairs":
”They have created the religions of Judeo-christianity in order to hide their original agenda...These people are in a deep state of shame and they no longer can operate openly, these are pathological megalomaniacs….We are now living in the final stages of their conquest. Their step-by-step agenda lasting 2000 years or more to conquer the west, to conquer America, to conquer the resources"
I sitt forum på den svenska konspirationssajten Red Ice Creations driver Michael Tsarion en hätsk propaganda.


Frimureri är detsamma som judisk konspiration


Det nazistiska folkmordet på judar under andra världskriget är en bluff


USA styrs i själva verket av en "sionistisk" konspiration


Länk till Radio Islam


Antisemitisk propaganda av vit makt-aktivisten och tidigare KKK-ledaren David Duke


Judarna låg bakom folkmordet på kristna under första världskriget

Tsarion har även börjat att driva en grov antimuslimsk propaganda. I klippen påstås bland annat att USA:s president Barrack Obama utgör en muslimsk konspiration mot USA och att Europa snart kommer förvandlas till en muslimsk diktatur.


Europas muslimer har en plan för att ta över Europa


Michael Tsarion: "Jag anser inte att det var rätt att konstitutionen tillät alla religioner att blomma och vara jämlika i Amerika"


Obama är i själva verket muslim vilket innebär att han är illojal och vill göra om USA till en muslimsk stat


Bevis på att Obama vill krossa USA: Han har läst Newsweek-redaktören Fareed Zakarias senaste bok och Zakaria är muslim (hjälp!).

Michael Tsarions Föreläsningsserie,"manipulationens tidsålder", inleddes 14 mars på biografen Roy i Göteborg som ägs av riksorganisationen Folkets Hus och Parker.

Anarchos föreläsningar har ägt rum i Göteborg men i Stockholm står nätverket Vaken.se bakom liknande aktiviteter. 25 mars har Vaken.se (som jag tidigare skrivit om i Expo 4/2009 och här) tillsammans med Alhambra förlag (som jag tagit upp här) öppet hus i Bagarmossens Folkets Hus, där man även tidigare har haft aktiviteter.

Anarchos tidigare föreläsare

David Icke, som i fjol föreläste på Draken i Göteborg, hävdar bland annat att judar (av Icke benämnda "sionister") planerade och iscensatte finanskrisen för sin egen vinning och att USA:s president är en marionettdocka som styrs av "sionister". Det rör sig i praktiken om många av de antisemitiska myter som torgförs i exempelvis Vit makt-miljöer. David Icke har också fått stöd av den brittiska nazistorganisationen Combat 18. Icke bemötte det genom att hävda att Combat 18 i själva verket styrdes av CIA och Mossad och var ett försök att misskreditera honom.

Året innan var det föreläsaren Ian Crane som under en föreläsning i Liverpool 2008 bland annat har hävdat att omänskliga "globalister" med israeliska och amerikanska pass låg bakom attentaten 11 september och att dessa spelar en särskilt ondskefull roll i den föregivna världskonspirationen. Crane kallar också brittiskt flyktingmottagande för "de uttryckliga försöken att ta invandrare till [Storbritannien] för att bokstavligt talat förstöra den brittiska kulturen."

20 kommentarer:

Simon sa...

Hej Jonathan - det du länkar till från ordet "presenterar" ("I år presenterar man Michael Tsarion") verkar ha ändrats, eller är länken fel? Jag får en sida där det står "Produkten kan ej hittas!". Är det den här som menas: http://www.anarchos.se/product_info.php/products_id/55

?

Mvh, Simon

Jonathan Leman sa...

Hej Simon!

tack för att du uppmärksammade mig på det.

Unknown sa...

Hej!
Har du överhuvudtaget läst och tagit del av David Icke och Michael Tsarion.

Det handlar inte om judar har aldrig kommer aldrig att handla om judar.

Judar har varit förföljda och utsedda som syndabockar i tusentals år.

Just nu håller Israels regering på att att föra en politik som inte är leder fredsprocessen framåt.

Om man kritiserar den är man judehatare då?
Lär dig skilja på judeförföljse och kritik av sionister som beter sig illa1

M

Jonathan Leman sa...

Agenta/M

"Har du överhuvudtaget läst och tagit del av David Icke och Michael Tsarion."

Ja, har du?

"Det handlar inte om judar har aldrig kommer aldrig att handla om judar."

så när Tsarion säger att David Duke är en rekommenderad läromästare så har det inget med judar att göra? Och inte heller när han tipsar om sajten "jew watch" eller allt material om att judar styr USA

"Just nu håller Israels regering på att att föra en politik som inte är leder fredsprocessen framåt."

I det håller jag med dig men det har absolut inget att göra med den propaganda som Tsarion och Icke bedriver där judar placeras i centrum för allt som är fel med världen.

"Lär dig skilja på judeförföljse och kritik av sionister som beter sig illa1"

Jag kan skilja på det. Jag tror att det är du som behöver lära dig skillnaden.

Unknown sa...

David Icke 1996
http://www.youtube.com/watch?v=AaPPdgVcx8Y

David berättar om att alla är lika mycket värda samt att söndra och härska är en väl beprövad teknik. David är inte ute efter att smutskasta judar utan att vi tillsamans skall ta bort den styrande eliten som lurat oss i årtusenden. Du tror väl inte på allvar att Osama Bin laden låg bakom 9/11?

Öppna och ögonen och sanningen skall göra dig fri.

Jonathan Leman sa...

@Agneta

ett uttalande om alla människors lika värde och man ska bortse ifrån alla de uttalanden och teorier som bygger på antisemitiskt tankegods.

Vad Icke gör är att han tar Sions vises protokoll och annat antisemitiskt material och säger att det handlar om "sionister" och "Illuminati" inte om judar. Men det är just judar som placeras i centrum för denna föregivna ondskefulla agenda. Ickes och andras knep här är att kalla dessa judar för "sionister" som kidnappat judendomen. Då blir det helt plötsligt ok att peka ut judar som diaboliska.

Förresten, kan du förklara för mig hur du får David Dukes judehat och rasideologoi till kritik mot israelisk ockupationspolitik?

"Du tror väl inte på allvar att Osama Bin laden låg bakom 9/11?"

Jo, på allvar. jag gör det. Knasigt, va?

freddieoskar sa...

Bra, läsvärt (och viktigt) jobb som grävts fram här. Verkligen inte enkelt att räta ut alla trådarna i det oheliga alliansbygget mellan olika extremistgrupper, konspirationstänkare och allsköns andra kretsar i den här "skeptiska" subkulturen. Värst är ändå att så många blåögt blundar för fenomenet, tycker jag.

Kan förresten inte vara lätt att tillhöra den där "styrande eliten", dom måste ha fullt upp, minst sagt.

Själv har jag dock svårt att öppna mina ögon för sanningen och tror faktiskt också, hör och häpna, att det var Osama i egen hög person som låg bakom 11/9. (Ja, inte själv förstås).

// Fredrik J.

Unknown sa...

Det är inte svårt att vara den styrande eliten.
De kontrollerar media samt politiker.
Politiker styr militären och polisen.
Det är ett enormt mediabrus med desinformation.
Men det åligger varje människa att bedöma informationen som strömmar över oss.
9/11 är så uppenbar så man måste blunda hårt för att inte inde att USAs regering låg bakom det.
Det finns riktiga hjältar som står upp mot eliten, David Icke, Michael Tsarion, Alex Jones.
Dessa smutskastas hela tiden av mainstream media.
Goebbels lyckades övertyga nästan hela tyska folket om nazismens förträfflighet, tyvärr styr hans lärjungar nu, men nu är det muslimer som är den stora faran och en världsregering som skall rädda oss. Ta reda på fakta!
Niels harriet en dansk kemiproffessor håller föredrag 12 april i Malmö om just byggnad 7 blev sprängd. Vetenskapliga 100% bevis som ingen kan dementera bara möta med tystnad och desinformation.
Ta reda på fakta.

M

Jonathan Leman sa...

"Goebbels lyckades övertyga nästan hela tyska folket om nazismens förträfflighet, tyvärr styr hans lärjungar nu, men nu är det muslimer som är den stora faran och en världsregering som skall rädda oss."

Enligt din hjälte (Tsarion) är ju både muslimer och judar det stora hotet. Det är ju Tsarions och David Dukes idéer som faktiskt har släktskap med Goebbels propaganda. Goebbels talade också om en maktelit som styrde media och världen.

Butt Seriously sa...

Tack för länken till Tsarions forum. Hittade massa bra info där och spred den själv som ringar på vattnet.Law of Attraction någon..nä tänkte det..Anyway. Tack Jonathan för att du bidrar till att fler får upp ögonen och tar sig närmare den oundvikliga sanningen. Att folk av "all walks of life" just nu vaknar för vad som håller på att hända omkring oss.MEN ISTÄLLET för att ena sig med den ena eller andra gruppen,religiös eller politisk ser fler och fler till att lära sig så mycket det bara går...således ser de det större samanhanget.Som tur är får förstår riksorganisationen Folkets Hus och Parker detta. Det bygger mycket på en gammal ide som vissa kallar yttrandefrihet. Detta skrämmer givetvis många och så även Jonathan. Den urgamla reaktionen/tekniken han använder sig av för att förmedla denna rädsla är att DEMONISERA objektet för densamma.Genom att kalla nån rasist,antisemit,konspirationsteoretiker,judesvin,svennejävel,galen osv kunde man förr i tiden isolera någon som sa något man inte gillade.Men i takt med den fantastiska och oväntat snabba, process jag och många med mig nu ser är att detta blir väldigt lätt att se igenom detta. Folk går till källan..Fråga er nu om jag är jude,svart,vit,bög eller lesbisk eller inte, men först..Men TÄNK EFTER FÖRST!! Man ju inte bli kallad något man inte är, bara för att man tänker efter lite eller hur..

Jonathan Leman sa...

@sjärt seriöst

"Tack Jonathan för att du bidrar till att fler får upp ögonen och tar sig närmare den oundvikliga sanningen."

Så lite så. Jag bidrar gärna.

"Den urgamla reaktionen/tekniken han använder sig av för att förmedla denna rädsla är att DEMONISERA objektet för densamma.Genom att kalla nån rasist,antisemit,konspirationsteoretiker,judesvin,svennejävel,galen osv kunde man förr i tiden isolera någon som sa något man inte gillade."

Det handlar inte om att demonisera någon. Det handlar om att kalla en spade för en spade. Tsarion är ju helt öppen med att han ser judar och muslimer som hot som måste stoppas. Ser man muslimer som ett hot är man antimuslimsk och ser man judar som ett hot är man antijudisk. Det är inte speciellt krångligt.

Butt Seriously sa...

Så detta med att Ett rötägg inte definierar ett folk, det är inget för dig? Alla muslimer är goda liksom Alla kristna och Alla judar? Det faller ju på sin egen dumhet,men representerar också det antisemitiska rörelsens uppfattning om yttrandefriheten..

Det låter så kul: (läs med mörk sago-farbror röst:)
"Ser man muslimer som ett hot Är man antimuslimsk och ser man judar som ett hot Är man antijudisk."
Inga pekpinnar här inte..

Ser man en "gentile" som ett hot är man..? Hur ser man inom Judendomen på omvärlden..har man inte t.o.m ett ord för att beskriva dem som inte är värdiga..

Världen är inte svart eller vit och som tur är inte så kompartmentaliserad som du vill få oss att tro. Det har gått tillräckligt länge sen kriget för intelligenta människor att ifrågasätta felaktigheter även hos judar utan att för den skull "hata alla judar" Vi har också fattat att det finns aktörer inom alla religiösa läger som älskar att ta patent på vad man får säga om dem.Mohammed-bilder nån? Glöm inte att Jag kanske är jude själv.
Väntar med spänning på ditt svar.
I USA har The Anti Defamation Leauge gjort bort sig fullständigt genom att gå på din linje...och det gör verkligen inte uppfattningen om judendomen några tjänster...

Bara det att du börjar genom att felstava mitt namn på ett "kul" sätt gör att det blir svårare att ta dig på allvar. stackars, hahaha!

Jonathan Leman sa...

"Världen är inte svart eller vit"

exakt, och därför bör man kritisera dem som för fram en svartvit och värdsbild som pekar ut olika grupper som roten till all ondska. Det är självklart att det inte är fel att kritisera enskilda judar och muslimer. Om du tror att det är vad Tsarion pysslar med har du läst mycket slarvigt. Det handlar om muslimer och judar som kollektiv. Det är i allra högsta grad svartvitt

Tsarion förnekar folkmordet på judar under andra världskriget och skriver att religionsfrihet är fel. Han ser också tidigare Ku Klux Klan-ledaren David Duke som en läromästare.

Hur ser du på dessa åsikter? Svara på det om du vill ha ytterligare kommentarer publicerade.

"Bara det att du börjar genom att felstava mitt namn på ett "kul" sätt gör att det blir svårare att ta dig på allvar. stackars, hahaha!"

Jag översatte bara ditt namn till svenska. Men det var faktiskt roligare på engelska.

Jonathan Leman sa...

@Butt Seriously

en sak till som är viktig. Du skriver:

"Det bygger mycket på en gammal ide som vissa kallar yttrandefrihet."

Jag vill absolut inte inskränka din eller Anarchos yttrandefrihet. Tvärt om, jag är beredd att kämpa för er yttrandefrihet. Däremot tycker jag inte att det är lika självklart att offentligt finansierad verksamhet som vilar på demokratisk grund bör innehålla rasism, främlingsfientlighet, islamofobi och antijudiska konspirationsteorier.

Anonym sa...

Jonathan

Titta på klippen nedan och förklara sedan varför föreläsaren David Icke skulle vara judehatare när han klart och tydligt säger precis samma sak som orthodoxa judar att problemet är sionismen och dess förespråkare:

http://www.youtube.com/watch?v=q_XAeqtY7Sk

http://www.youtube.com/watch?v=T1NLdRVkJiA

http://www.youtube.com/watch?v=Gg8dEyGSH1k

Jonathan Leman sa...

@Anonym.

Den som hatar homosexuella kan alltid finna en homosexuell person som fungerar som "sanningsvittne" och bekräftar ens idéer. På samma sätt fungerar det med antisemitism och andra liknande läror. Man kan alltid hitta någon jude någonstans som ställer upp på antisemitismen. Men dessa "sanningsvittnen" är bara intressanta för dem som hatar.

judeateist sa...

Inte bara 'judiska organisationer' utan även den brittiska tidskriften Green Anarchist (1995) skrev klart och tydligt : 'David Icke is an anti-semite'.

I fallet D.Icke/J.Liina m.fl. både vänstern (t o m radikal vänster) och högern slår fast att D.Icke,/ J. Liina m.fl. är smygnazister.

D.Icke blev sparkad från Green Party i S. Britannien 1995 just p.g.a. hans antisemitiska konspirationsteorier.

Det är inget mer att diskutera.

punkt.

judeateist sa...

Agneta skriver -
'Det är inte svårt att vara den styrande eliten.
De kontrollerar media samt politiker.
Politiker styr militären och polisen.
Det är ett enormt mediabrus med desinformation...etc'

Goebbels använde samma propaganda angående judar.

judeateist sa...

Hur kommer det sig dessutom att dessa elaka och ”inflytelserika sionister” tillåter att Agnetas hatisk smörja med länkar till rasistiska video publiceras?

Hon själv med hennes halv-nazistiska kommentarer är ett bra bevis på hur svaga och inflytelsefattiga dessa hemska och blodtörstiga ”sionister” är.

judeateist sa...

David Icke is a Neo-Nazi

http://www.antifascistencyclopedia.com/allposts/david-icke-is-a-neo-nazi-part-one-fascist-conspiracy-theories