fredag, oktober 22, 2010

Tips

Eftersom konspirationsteorier har blivit ett vanligt inslag på debattsajten Sourze (Lasse Wilhelmson tycks exempelvis ha funnit ett nytt hem där) är det glädjande att det även finns motröster som skribenten Leif-Arne Undvall. Utdrag:
Som konspirationsteoretiker behöver man inte sätta sig in i stora komplexa sammanhang, det räcker att fokusera på någon enskild detalj som man inte anser stämmer med den allmänt vedertagna förklaringen. Inte heller behöver en konspirationsteoretiker bekymra sig om sakkunskap utan det är bara en fördel att sakna sådan. Invändningar från individer med stor sakkunskap och vetenskaplig legitimitet avfärdas enklast genom att hävda att de naturligtvis ingår i konspirationen.

Så, för att konstruera din egen konspiration: utgå från någon katastrof eller mord, helst katastrof, gå till biblioteket och sök på sciencefictionhyllan, eller ta något av Dan Brown. Bestäm dig för vilket eller vilka hemliga sällskap konspirerat fram katastrofen eller mordet. Att ha med någon slags judisk inblandning är ett säkert kort. Formulera dina anklagelser i en videosnutt på Youtube. Att ingen inledningsvis bemöter dig tar du som intäkt på att dina teser är riktiga, att ingen skriver om dig utanför tuben kommenterar du med mediernas konspiration mot sanningen. Ger dig bara till tåls så kommer du att få anhängare till din teori, hur bisarr och långsökt den än är.

1 kommentar:

Anonym sa...

Men bli inte förvånad om du inom 5-10 år ser gänget Omar-Lasse-Rami i riksdagen. Folk började redan tycka synd om killarna och deras ”kamp för yttrandefrihet”. Systemet och metoder är redan kända genom SD. ”Det är välkunniga och välutbildade som inte får säga ”sanningen”!” – det är meningen som kommer att eka i framtiden, någonting som vi redan har hört innan Åkesson klev in i riksdagen.
Det behövs bara putsa lite fasaden och förändra namnet från en ”antisionistisk parti” till något namn som innehåller ord ”demokrati”. Slips har man redan! Omar är en stilig kille :-)
Muslimer i alla former, tom moderata & liberala är redan överkörda med stämpel som terrorister, extremister, antisemiter, självmordsbombare och islamister – så finns det inte så mycket kraft inuti som kan spola bort Omar-Lasse-Rami-gänget och kampen utifrån kan enbart ge högre poänger till herrarnas ”kamp för yttrandefrihet”.

Lycka till Jonathan! :-)


Vänligen / Ida