tisdag, februari 03, 2009

Ali Fegans avslöjande

I SvD om Williamson-affären som jag tidigare skrivit om här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske lite sent påkommet men:
- Är det inte märkligt vilken medial uppmärksamhet som påven fått genom hävandet av banlysningen av XXPS och koppling till förnekelse av förintelsen.

Självklart är det skandal och sällsynt ruggigt men min gissning är att det kommer förpassas till arkiven och de som förlorar mest är påve och XXPS.

Det som jag tycker är märkligt är att långt mycket grövre anitsemitism har yttrats i demonstrationer, på bloggar, i direktsändning under de senaste veckorna men det har det varit förbluffande tyst om i de traditionella medierna.

Är det för att vi helt enkelt har accepterat att vissa grupperingar önskar livet ur Israel och dess befolkning och gått vidare.

Jag tycker det är ganska förvirrande
/F

Jonathan Leman sa...

FIFFI,

Jag tycker inte att Williamsons antisemtiism är mildare än den som uttryckts under olika demonstrationer.

Inom opinionsjournalistiken har det funnits ett intresse för frågan om antisemitiska uttryck aktiverade av konflikten. Men du har nog rätt i att nyhetsjournalister tycker att det är lättare att känna igen och bemöta en som Williamson än exempelvis Mohamed Omars.

Sen är det förstås naturligt att Williamson-affären får mer publicitet eftersom det är en världsnyhet och påverkar hela katolksa kyrkan.