fredag, februari 27, 2009

Reepalu, bojkott och matchen i Malmö

Läsvärd ledare i Expressen och intressant reportage i Sydsvenskan.

uppdatering: En liten observation av mig.

Uppdatering 2: Artikel om bland annat världsbilden bakom Global Intifada.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tja. Nu ar ju Reepalu vanster, och vanstern ar ju mest kritisk till den Israeliska ockupationen, och annu mer till Gazakriget. Han foljer val bara majoriteten i sitt parti? Hade han varit borgelig hade det givetvis varit en annan femma. Det visar skiljelinjen mellan vanster och hogern/liberalerna helt enkelt. MEen bra ide fran hogern/liberalernas sida ar val i sa fall att ni anordnar en valkomstfest till killen som plaster pa saren? :)
Men visst, att saga "dodat" 400 barn ar mer korrekt an "mordat".
Eleni S

Anonym sa...

Repaalu ljuger om han kommer med obekräftade siffror om dödade barn i Gaza. Vidare: De barn som dödats pga att Hamas minerade deras hem eller skolor eller för att Hamas medvetet drog eld mot dem faller under Hamas ansvar. Repaalu späder på sin okunnighet genom att använda ord som "mörda". Tills vi genom namnlistor vet hur många barn som dog borde vi inte spekulera.

Eleni, visst är arab-israeliska konflikten i stort en vänster/högerfråga i Sverige, men det är inte en exakt linje. Det finns dem inom högern som är israelfientliga och det finns dem inom vänstern som stöder Israels rätt att existerna. Det finns dem som är invandrarfientliga, islamofober etc. både till höger och vänster. Vi ska nog inte dra alla över en kam.

Sålunda finns det säkert socialdemokrater som är emot hur Repaalu och kompani har betett sig. Jag föreslår att dessa socialdemokrater öppet går man ur huse och välkomnar Davis Cup-spelarna från Israel lika varmt som Israel välkomnade svenska spelare ifjol.

Viktigast: En fritidsnämnd, arbetarekommun eller gubbar (Holm-nånting och Repaalu, etc.) i kommunalråden ska inte gå emot svensk policy vad gäller sportutbyte med andra länder. Tills Sverige bryter diplomatiska förbindelser med Israel borde Davis Cup få spelas med publik.

A-K Roth