fredag, augusti 21, 2009

"Förtalsarmén" och "propagandaapparaten"

Donald Boström debatterar Anna Veeder i P1-morgon
”Vad säger du då till dem som tycker att din text är antisemitisk?
-Det är förstås väldigt sorgligt. Israel befinner sig i krig. De har förmodligen världens största propagandaapparat och deras styrka är att de har en förtalsarmé som sätts på fötter.”

17 kommentarer:

Anneli sa...

Propagandaapparat?

Har herr "journalisten" möjligen hört talas om Pallywood?

Men det är ju självklart att palestiniernas o de övriga arabstaternas undervisning av sina barn o unga via TV o skola om judarnas hemska konspirationer och kanibalism är rena fakta.

hur var det nu att leva upp till ex.vis Osloavtalet eller senare avtal?

Saladin sa...

Anneli påvisar med ett kort inlägg hur dubbelmoraliskt propagandan är. Det konspireras ständigt mot judar, och detta görs genom arabers internationella konspirationer. Den bet sig själv i rumpan innan den nådde punkt men det är av inget intresse för Anneli. Man får gärna attackera andra med ett visst medel, bara det inte är dem som ma nföredrar.

Jonathan Leman sa...

Bananen,

"Anneli påvisar med ett kort inlägg hur dubbelmoraliskt propagandan är. Det konspireras ständigt mot judar, och detta görs genom arabers internationella konspirationer."

Att antisemitiska konspirationsteorier och fördomar är utbredda i mellanöstern går knappast att förneka. Samtidigt uttrycker Anneli själv sig svepande och något konspiratoriskt.

Samma tendens finns från motsatt håll också där "sionismen" och judar påstås ligga bakom allt som är negativt för araber och muslimer. Det är viktigt att ha samma vaksamhet inför det. Det är något som du skulle kunna arbeta med själv. Här ser jag att du tar Mohamed Omar i försvar när han torgfört idéer om att "sionisterna" ligger bakom allt mellan himmel och jord.

http://absolutebanana.blogspot.com/2009/02/does-poirier-see-himself-as-swedish.html

Anneli sa...

Jo jag utryckte mig medvetet svepande. Jag inbillade mig att det skulle poängtera hur accepterat svepande myter och obevisade anklagelser är mot judar här i landet o framförallt nu förtiden mot Israel som undanflykt för judehatet,

Medan det inte får sägas ens negativa bevisade sanningar om palestinaaraber eller övriga muslimer. samtidigt som kristna från Mellanöstern inte får asyl eftersom muslimerna naturligtvis inte förföljer dem.

Jonathan Leman sa...

Anneli,

Jaha, är vi där nu. "bevisade sanningar" om olika grupper som man inte får tala om på grund av att någon elit tystar en.

Obehagligt. Yttranden som de du nu gör är typiska i all fördomsfull eller rasistisk retorik.

Den grejen får du köra i din egen blogg. Tack och hej.

Bengt Held sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Bengt Held sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Jonathan Leman sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jonathan Leman sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bengt Held sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Bengt Held sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Jonathan Leman sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jonathan Leman sa...

För andra läsare kan jag förklara att jag först inte publicerade Helds kommentar eftersom vi hade kontakt på facebook och jag tänkte att vi först kunde diskutera där eftersom Held skruvade upp tonläget. Jag tänkte att man kunde reda ut det privat först. Så fort Held bad mig publicera kommentaren gjorde jag det istället. Ändå upprepar han att jag skulle ha utsatt honom för "censur".

Saladin sa...

Jonathan:

Av någon anledningen talar du om "sionism" som en pseudoterm. Ännu skummare är det att du lägger en självinitierad värdering i det när en tredje part, jag, analyserar debatten mellan 2 personer. Nåja, jag ser att sanningsenlig journalistisk hederligt är lågprioriterad på denna blogg. I sak opponerar jag mig fortfarande mot Prioriers och Westerbergs idéer och det är anledningen till att artikeln finns kvar. Hade du dock haft intresse av fakta och seriös saklighet hade du längre fram i bloggen kunnat läsa om min och andra muslimers avståndstagande från Omar när dennes extrema svängning och bruna samröre uppdades. Det, Leman, hade åtmistone vi mod till och du kanske borde leva som du lär. Nu förstår jag att ditt intiala försvar av Anneli inte berodde på argumentation.

Jonathan Leman sa...

?

Mats sa...

Jag förstår nu inte varför det vore något speciellt med att säga att Israel har en "propagandaapparat" i och med att de faktiskt har det.

Och visst har Plo, Hamas, Talibaner, Usa "proppagandaapparater" de med.

I krig och konflikter blir nämligen sanning det första offret.

Jag kan sätta mer än hundra spänn på att om Sverige hamna i en konflikt så ha vi redan nu förberett för vår "proppagandaapparat".

Så vad är det egentligen för upprörande med att han sagt att Israel skulle ha en "propagandapparat".

Det är något som var stat eller folk med minsta självbevarelsdrift måste hålla sig med i orostider.

Jonathan Leman sa...

Som Boström använder begreppet verkar det som att svenska kritiker enligt honom ingår i den israeliska propagandan.

Titta på frågan och sen på Boströms svar.