tisdag, augusti 25, 2009

Wilhelmson i Fria Tidningen

Den helt öppna judehataren och Förintelseförnekaren Lasse Wilhelmson har en artikel på Fria Tidningen debattsida. Artikeln, som angriper Cordelia Edvardson, publicerades redan i maj på siten MuslimNytt. Det är oklart om det är naivitet och okunskap eller något värre som ligger bakom publiceringen.

Lite Wilhelmson-citat från Mohamed Omars intervjuer med honom:
"Historiska fakta är att den så kallade världsjudendomen förklarade krig mot Tyskland redan 1933 [...] Denna krigsförklaring innebar ju att judarna i Tyskland på goda grunder blev betraktade som presumtiva landsförrädare av Hitler."

“Allting med Förintelsen är heligt. Det får inte ifrågasättas. Siffran 6 miljoner är helig. Redan på 20-talet pratade sionister på Wall Street om 6 miljoner judar som skulle dö. Siffran kommer därifrån.”

“Judefientlighet har det funnits genom historien. Men ofta är det så att det är judarna själva som genom sitt eget beteende har framkallat den.”

Uppdatering: Lite bakgrund kanske är på sin plats. Wilhelmson jobbar för bokförlaget Alhambra (ett förlag med en både antisemitisk och konspiracistisk bokutgivning) och var länge en uppskattad gästskribent på Jan-Inge Flüchts blogg. En blogg som vänsterpartiets partiordförande i vintras angav som en av sina favoritbloggar. Trots antisemitismen vidhöll Ohly att bloggen var "bra". Wilhelmson har flera gånger låtit sig intervjuas av Mohamed Omar och ska även föreläsa för Omars förening Uppsalamoskéns vänner.

Redan 2006 uttryckte Wilhelmson följande om siten Radio Islam, en av världens främsta portaler för nazistisk och antisemitisk propaganda:

"Hans hemsida är mycket omfattande och faktaspäckad, med en lång rad grunddokument som man kan ladda hem i original (...) Jag har därför haft stor nytta av den. Jag har långt ifrån tagit del av allt, men hitills inte hittat någon rasism, eller några sakuppgifter som inte visat sig stämma med angivna källor."

(http://www.radioislam.org/wilhelmson/sv/wilhelmsson-rami.htm)

Vi talar om en site där det påstås att judarna ockuperar Svergie och där Sions vises protokoll och Adolf Hitlers Mein Kampf finns publicerade i sin helhet. I allt detta hat sa sig Wilhelmson redan 2006 inte kunna finna något problematiskt. Tvärt om, han hade "stor nytta av" hatportalen.

De etablerade tidningar som publicerar Lasse Wilhelmsons texter numera är vänsterorgan. Tidigare i år var det s-föreningen Broderskaps tidning. Föreningen har även tidigare arrangerat en konferens (2007) med Lasse Wilhelmson (då aktiv i Fib/k) och den internationellt uppmärksammade judehataren Gilad Atzmon (observera att Wilhelmsons stöd till Radio Islam vid tidpunkten var känd!). Den här gången är det Stockholms Fria som publicerar Wilhelmson.

Det lustiga i allt det här är att Wilhelmsons idéer är djupt förankrade i en högerextrem anti-socialistisk och antisemitisk idétradition där bland annat den ryska revolutionen påstås vara en judisk konspiration. Med det som bakgrund är det smått ironiskt att det är i just vänstermiljöer Wilhelmson ges legitimitet. Det måste väl anses vara särskilt historielöst att inte känna igen ett hat ens egna rörelse angripits med.

Läs/se mer

Inga kommentarer: