fredag, augusti 07, 2009

Heliga och fridlysta

Niklas Dougherty (Blogge Bloggelito), har tidigare beskrivit Israel som "en cancersvulst på den europeiska kroppen" - eftersom "Europa skapade det judiska problemet". Dougherty har också använt sig av en bild från Radio Islam när han skrivit om vad han kallar "det judiska särintresset". Den här gången är det myter om judars makt över media som står i centrum.
Det handlar om ”våra vänner i Jerusalem”, de som av snart sagt varje svensk morgontidning anses heliga och fridlysta i alla möjliga frågor, från kolonialpolitik på Västbanken till judiska traditioner som att skära i småpojkars könsorgan.
Enligt Dougherty förekommer inte kritik mot Israel eller mot manlig omskärelse. Underförstått är att judarna som kollektiv på något dunkelt sätt manipulerar medierna.

4 kommentarer:

Blogge Bloggelito sa...

Du saxar bättre än Hollywood!

Nej, underförstått är att vi i Sverige har en judisk-kristen tradition som har en särställning. Vill du förneka detta?

Och om inte Europa (Rom, ..., Hitler) skapade det judiska problemet, vem var det då? Arafat?

Jonathan Leman sa...

"Du saxar bättre än Hollywood!"

Tack, eller nåt.

"Nej, underförstått är att vi i Sverige har en judisk-kristen tradition som har en särställning. Vill du förneka detta?"

Visst kan man tala om en judisk-kristen tradition men det du gör är något annat. Du påstår att judiska traditioner och Israel inte går att kritisera. Det är lögn. Israelisk ockupation tas regelbundet upp svenska dagstidnignar och Svenska Dagbladet hade för ett par veckor sedan en omfattande artikelserie där manlig omskärelse diskuterades. Bilden du suggererar fram är en av judar som har ett farligt eller på annat sätt negativt inflytande av svensk offentlighet.

För övrigt tror jag tror inte att du har några belägg för att omskärelse hade varit förbjudet om det inte var för att det var en judisk tradition. Man kan ju också fråga sig hur det kommer sig att kosherslakt inte är tillåtet i Sverige om nu ingen vill/vågar gå emot det "fridlysta" och "heliga".

"Och om inte Europa (Rom, ..., Hitler) skapade det judiska problemet, vem var det då? Arafat?"

Att du ens använder termen "det judiska problemet"...

David Munck sa...

Jag tycker att icke-medicinskt motiverad omskärelse av pojkar, som är för små för att själva fatta detta oåterkalleliga beslut, är problematiskt oavsett i vilken religions namn det utförs. Det är givetvis inte jämställbart med kvinnlig könsstympning, som en barnkirurg nyligen hävdade, men en liten stympning är det. Man kan ha mycket glädje av förhuden, men det pratas för sällan om manlig sexualitet i positiva termer. Det är sorgligt att istället antisemitiska argument kommer fram i även denna diskussion. Om vuxna män vill omskära sig ska givetvis ingen lägga sig i det. Kvinnlig könsstymning är däremot förbjuden i svensk lag för alla kvinnor, oavsett ålder, och bör så vara eftersom det är ett rent övergrepp.

Hippie Tanten sa...

Det hat mot judar som lyser igenom hos Blogge Bloggelito är av den "klassiska sorten". Det är ett hat som lever sitt eget liv. Finns det inget att skylla hatet på inför omgivningen, typ att Israel gör något fel, så hittar man på något.